Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 092 (The Baptist´s Disciples Question)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Б - ЧУДЕСАТА НА ХРИСТОС В КАПЕРНАУМ И ОКОЛНОСТИТЕ (Матей 8:1 - 9:35)

9. Кръстител ученици Въпрос към Постът (Матей 9:14-17)


МАТЕЙ 9:16-17
16 Никой не поставя парче на плат на вехта дреха; за пластира да се откъсне от дрехата, и по-лошо се прави отвор. 17 Нито хората наливат ново вино в стари мехове, или инак, меховете ще се пръсне и да се разлее виното, и меховете разрушен. Не, те наливат ново вино в нови мехове, и двете се запазват."

Разликата между Стария Завет и Новия Завет, между Евангелието и другите религии, е по-дълбоко, отколкото ние чувстват и мислят. Религиите предупреждават човек на деня на страшния съд и всички те, с изключение на Христовото благовестие, инструктира своите последователи, че воденето на много закони е най-добрият начин да се угоди на Бога. Жертви, дават милостиня, пост, молитва, добри дела и да се бори за Бога, са задължения и обреди, които са изпълнени с награда от Бога. Много ритуали и религии обрисуват Бог като търговеца, който държи голям баланс с ръка. Греховете са поставени в единия край на баланса,, докато добри дела и молитви са поставени в другия край. Везните са се преобърна в полза на по-тежката край и това определя съдбата на заинтересованото лице. Тази вяра не е в съответствие с посланието на Христос в Новия Завет.

Исус Христос ни учи, че всички хора са напълно нечестивите, без да се прави разлика, и никой не може да направи достатъчно добри дела. Това е така, защо Христос поставя собствените Си добри дела, правда и милост по скалата на баланс на Бога в полза на нас, така че Неговата любов може да отнеме нашите беззакония. Неговата жертва ще отмени нашето осъждане, тъй като ние сме спасени не от благочестие, но от Негово гратисен. Също така, са спасени от вашата вяра, а не чрез делата си. Само вярата ви обединява с вашия Спасител, и Святия Дух във вас е нов живот.

Съответно, животът ви става похвали, ангажираност и да си Освободител. Не остават блуждаеха и тъжно, но се радвам на Божията закрила. Не давайте вслушва в Бог, но търсят спасение на другите, за свободно са били оправдани от разпънат. Христос сте се класирали за общение със Своя Отец, и кръвта на Христос, който се появи като вино (като поговорка), че очиства напълно от всичките си грехове. Светият Дух ще ви отведе до свободата на децата на Бог, въз основа на радостта от любовта и службата.

Не смесвайте двете идеи, защото те никога не са съгласни, тъй като оправдание от закона и други ритуали е в противоречие с оправданието чрез вяра. Благочестието въз основа на наредбите не донесе спасение по благодат и свободата на децата на Бог експлодира форми на хората на закона и своите ритуали. Който и да полагат усилия за реформиране на общност, която е прилепени към замразени системи се провали, за новия дух на благодат изисква ново раждане и нов ред. По-добре е да се създадат малки групи в духа на Евангелието щастие, отколкото да принадлежат към една голяма общност, придържайки се към мъртви обичаи и не са подготвени за духовна промяна отвътре.

МОЛИТВА: O Небесен Отец, благодаря Ти, защото Ти си ни покани в новия завет и ни освободи от измамата на нашата себеправедност. Ние сме грешници, но Христос ни е оправдано напълно. Моля да ни научи как да ви служи в радостта на небето и да ни даде способността да разпознават общества, които са базирани на благодат и църкви, които могат да се присъединят и да се държат заедно в Твоето общение.

ВЪПРОС:

  1. Защо е невъзможно да се сложи новото вино на Евангелието в стари мехове на закона?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:37 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)