Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 093 (Girl Brought Back to Life and Woman Healed)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Б - ЧУДЕСАТА НА ХРИСТОС В КАПЕРНАУМ И ОКОЛНОСТИТЕ (Матей 8:1 - 9:35)

10. Момиче върна към живота и жена заздравели (Матей 9:18-26)


МАТЕЙ 9:18-26
18 Докато той каза, че тези неща, за да ги, ето, един началник дойде и Му се поклониха, казвайки: "Дъщеря ми току що умря, но дойди и възложи ръката си върху нея и тя ще оживее." 19 Исус се изправи и го последва, както и неговите ученици. 20 Ето, жена, която имаше кръвотечение дванадесет години, приближи се изотзад и се допря до полата на дрехата Му; 21, каза тя в себе си, "Ако само се допра до дрехата Му, ще се направи и". 22 Но Исус, се обърна и като я видя, каза: "Дъще, развесели! Твоята вяра те изцели. "И жената оздравя в същия час. 23 срещу влезе в къщата на началника, и видя свирачите и тълпата в шумна разстройство, 24 той им каза: "Направете място, защото момичето не е мъртво, но спи." Те са го осмиват . 25 Но когато тълпата е бил пуснат, той-леми, я хвана за ръката и момичето стана. 26 Докладът на този излезе по цялата оная земя.

Христос преодоля правомощия и органи срещу Бога и Неговото духовно царство. Последно на всички, Той победи смъртта. Каква велика истина! След като ни показва как Исус триумфира над различни заболявания, бури, спиртни напитки, грехове и закони, Матю носи в изгледа как Христос прогонвали смъртта, нашият последен враг. Христос ни предлага напълно освободен от всяка тежест и страх и ни води към вечен живот. Триумфално в Христос?

Старейшина в зареждане (равин) на синагогата на Капернаум имал болна дъщеря. Всички, които се опитал да лекува нея не може да се намери начин за контрол на болестта си. Дъщеря беше на път да умре и баща си е ужасно объркана. Той забърза към Исус и падна пред Него в обществото, че той е бил равин на синагогата, знаейки, че поклонението е подходящо само за Бога, а не за мъжете. При падането му преди Исус, той признал, че го смятат божествената личност. Но Христос прие това богослужение, защото Той е истинският Бог на истинския Бог, единосъщен с Отца Си. Вярата на главата на синагогата го моли Исус да излекува дъщеря му, защото той вече е видял, че Христовото полагане на ръце на болните ще ги излекува напълно. Христос веднага отиде с него, тъй като ситуацията е критична, но, докато сред тълпата, болна жена се приближи до Него и се допря до дрехата Му, без да продуМатей Христос почувства властта беше излязъл от Него, за нея докосване е, че на вярата и не ми харесва, че от множеството около него. Исус се спря, обърна и я видя. Той възприема нейната история и говорих с нея на публични места, като свидетелство пред всички. Той потвърди вярата си в нея, защото вярата вземе властта, живот и благодат от Христа.

Това забавяне е труден урок на равин на синагогата, който бързаше на прага на смъртта. Исус искаше да се научи, че Господ не предпочита тези на висшите сановници на другите, както и, че той работи в хармония с вярата на този, който Го търси без значение колко малка или голяма, било то мъж или жена.

Когато най-сетне стигнаха до къщата, дъщеря вече беше мъртъв. Христос описва смъртта като спи, плачещи жени му се присмиват. Те потвърдиха Властелинът на живота, че дъщерята не беше почти мъртъв, но е наистина мъртъв.

Тъй като Исус, като видя силата на смърт и невежество на тълпата, Той е бил разстроен. Той позволи никой освен родителите на момичето и трима от учениците Му. Той стоеше мълчаливо пред мъртвото дете и я хвана за ръката. И върна се духът и смърт отдели побеждава и завладява, за силата на Христос се простира извън екрана на живот, и силата на думите Му побеждава смъртта. Момичето стана, отиде между родителите си, и всички бяха шокирани и изумени.

Христос е не само на Твореца, но също така и на Дарителя, и разработчици на живот. Ето защо Той заповяда, че тя се дава нещо за ядене, което показва, че тя е напълно възстановена и че е пълна до краен предел акт на Христос.

Какъв голям комфорт при нас, последователи на Христос, че чрез силата на Неговата любов, Той ще ни издигне от мъртвите, защото Той знае името ни. Христос ще ви отведе на ръка, че може веднага да се увеличи от смъртта си в грехове и да живеят в Неговия вечен живот.

МОЛИТВА: O Небесен Отец, ние сме обвързани в грехове според нашата природа, но Своя единороден Син е извор на живот, както и потока на духовната наводнения. Благодаря Ти, че ни изпратите този уникален Избавител, че можем да получим вашия вечен живот чрез вяра. Нека той ни вземат на ръка, когато четем Евангелието, че може незабавно да се издигне заедно с много други млади мъже и жени в нашите общности.

ВЪПРОС:

  1. Как Исус възкресява мъртвите дъщеря на Матей?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:38 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)