Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 091 (The Baptist´s Disciples Question)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Б - ЧУДЕСАТА НА ХРИСТОС В КАПЕРНАУМ И ОКОЛНОСТИТЕ (Матей 8:1 - 9:35)

9. Кръстител ученици Въпрос към Постът (Матей 9:14-17)


МАТЕЙ 9:14-15
14 Тогава Джон ученици дойдоха при Него, казвайки: "Защо ние и фарисеите постим много, но вашите ученици не постят?" 15 Исус им каза: "Може да заплачат приятелите на младоженеца, докато младоженецът е с тях? Но ден ще дойде време, когато младоженецът ще се отнеме от тях, и тогава ще постят.

Христос ни показва смисъла на истина и лъжа благочестие, от отговора си на въпрос, зададен от учениците на Йоан Кръстител, който е бил по това време се хвърля в затвора при доста неприятни условия. Син на Захария учи хората да съжалявам за техните грешки, да се покаем и бързо. Неговите последователи смятат, че Христос е научил своите ученици съкрушеност и скръб, за да може Бог да бъде милостив към страха си, покаянието и старание в благочестие.

Изглежда, че постенето се свързва с благочестиво. Те се надяваха да получи опрощаване на греховете и Божието благословение от техния пост. Колко страшно е това самомнение! Но благодатта не се получава като заплата, това е чист подарък. Постенето не ще изчисти грехове, и твоята злоба няма да бъдат заличени, като жертва. Са спасени от вашата вяра в изкуплението на Христос. Тогава вашият пост става благодарност и не е търговия, ви дава не хвалят ще бъде плащане за прошка. Грейс, спасение, прошка и изкупление идват при нас само в лицето на Исус Христос. Той е скромен Божия Агнец, който е отнел нашите грехове и избърса нашите грешки изцяло. Вярата ни прави достойни да дойдем при Бога и да продължи в Неговото стипендия за нас в новия завет. Заветът на Божията любов обхваща само обосновани грешници. Те са свързани помежду си от завета на Божията любов. Исус ги счита за приятелите си и обяснява, че той е младоженецът. Те са с Него в настроението на голяма радост! Християните не трябва да огорчава от същият начин, по който хората без Исус скърбят. Християните са сигурни в трудни житейски ситуации и те продължават в уюта на Святия Дух, въпреки техните проблеми и изкушения, защото Бог е с тях и Христос е в тях. Онзи, който признава тази уникална привилегия хвалят Бога с цялата си сила и да Му благодарим за Неговата велика благодат.

Йоановите ученици постеха често, отчасти в съответствие с практиката на господаря си, той се яде, нито пие. Хората са склонни да имитират техните лидери, макар и не винаги от едно и също активно принцип, отчасти в съответствие с доктрината на своя господар на покаяние.

Йоановите ученици обвини Христовите ученици не гладно толкова често както те направиха "Вашите ученици не направи бързо." Те може да не, но знам, че Христос е инструктиран Своите ученици да си пости лично, така както, че не може да се появи на мъжете към бързо . Затова беше по-строг от тях, за да се заключи, че те не бърза, защото те не доказват своята пости. Това ни води до правилото, че ние не трябва да съдим благочестието на други хора от тази, която попада под очите и наблюдение на света.

Спазвайте че кавгата с Христос (ст. 11) е подадена на учениците, както и свадата с учениците на Христос (ст. 14). Това е начинът, по на раздор и любов убийството на сеитба, за да настроите хората срещу министри, министри срещу хората, и един срещу друг приятел.

В същото време, Христос ни призовава да бъдат Негови настойници. Кой ще вземе сърцето, пристъпи към нашите ближни и да покани много, за да влезе в общение на Христос? Призовавам ви ли радостта на вашия Спасител в живота си да служат, да проповядват, труд и работим усилено? Или да се мръщи, ако сте изпили горчив оцет и да не правим тази работа с цялото си сърце, но да се похвали пред вашите колеги, или да направите нещо друго? Всичко, което не е направено от свободната воля за прослава на Христос прави отворите на предупрежденията на съдния ден. Какво ще кажете на Господа, когато се изправите пред него, за да дава сметка за талантите, които Той е възложила с вас?

Исус каза на учениците Си, че ще ги остави и да се издигне до небето. Той усети страх, че ще дойде върху тях, тъй като в резултат на това. След това те бързо, молете се и оплакват молба, че Той може да се върне отново възможно най-скоро. Що се отнася до нас, ние живеем в време на тясно общение с Христос, защото Той е изля Святия Дух в сърцата ни като знак (авансово плащане) на духовният контакт между булката и младоженеца. Чакаме за идването на младоженеца публично, че стипендията всъщност може да се реализира в слава.

МОЛИТВА: Алелуя, Святия Бог, Отец, Син и Свети Дух, Който ни е призовал от мъката на греха в радостта на общението и да ни избави от тежестта на закона в завета на Неговата любов. Ние Ти се покланяме и прославяме Твоето свято име. Моля, помогнете ни да общуват Вашата радост на нашите приятели и врагове, които Вашият добра воля могат да преобладават на земята.

ВЪПРОС:

  1. Кои са приятелите на младоженеца и как трябва да живеят?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:36 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)