Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 090 (The Calling of Matthew)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Б - ЧУДЕСАТА НА ХРИСТОС В КАПЕРНАУМ И ОКОЛНОСТИТЕ (Матей 8:1 - 9:35)

8. На Матей, бирникът (Матей 9:9-13)


МАТЕЙ 9:9-13
9 Както Исус минавал от там, той видял един човек на име Тю седи в офиса на събираемостта на данъците. Той каза, че за него, "Фол-ниска мен." Той се изправи и го последва. 10 Това се случи, тъй като той седеше в къщата, ето, мнозина бирници и грешници дойдоха и насядаха с Исус и неговите ученици. 11 Когато фарисеите, като видяха това, рекоха на учениците Си: "Защо яде вашият учител с бирниците и грешниците? 12 Исус, като чу, той им каза:" Тези, които са здрави, нямат нужда от лекар, но тези, които са болни. 13 Но да отидеш и да научат какво означава това: "Милост искам, а не жертва", защото не съм дошъл да призова праведници, а грешници към покаяние"

Матей дава доказателства за решителния момент в живота му, която той споменава в Евангелието си, че се основава на прошка. Той определя по този начин превръща събитие в живота му след изцелението на паралитика да покаже, че е по-малко от този болен грешник. Бирниците символизира, по това време, измама, алчност, несправедливост и предателство, агенти на колонизирането орган. Те бяха преброени с прелюбодейците, крадци и убийци, и са прокълнати от закона. Исус, в призива на Матей, бирникът, да Го следваме, променило живота му напълно и от него негов упълномощен апостол на небето и на земята. Това показва, че Исус има волята и способността да пречиства най-лошите грешници. Неговата любов включва в ангажимента си към греха и да ви освободи напълно от него.

Ние не четем, че Матей търси Христос, или имали склонност да Го следваме, макар че може би някои от рода си са вече слушателите на Христос. Но Христос го заливат с благословиите на Неговата доброта. Христос говори първа призовава Матей и да му каже: "Следвай ме" Не сме го избрали, но Той ни е избрал. Той му каза: "Вървете след Мене, и същата божествена, всемогъщата сила придружава тази дума, за да вмъкнете вечен живот в Матей, които присъстваха, че думата" Стани и ходи "да излекува парализирана човек.

Христос работи спестяване промяна в душата, и Неговото слово е средството. Неговото Евангелие е "Божия сила за спасение" (Римляни 1:16).

"Следвай ме", беше стрелката на Христос, която удари и проникнали в сърцето на Матей. Неговото име, преди това, е "Леви" и стана "Матей, дар от Бога." Думата на неговия създател от устата на Христос е по-силен от хиляди безсмислени човешки книги. От тази уникална дума, Евангелието на Матей разработени, за бирник е свикнал да записва фактите строго. Той е бил ученик, които са усвоили няколко езика. Той е служил Исус чрез даровете на професията си. Само се споменава името му в своето евангелие на това място, докато той носи в името, актове и мощни думи на Христос.

Той беше толкова излезли в призива на Христос, че той направи голям празник в дома му за Исус, на която той покани тези, които исках да направя това, което Бог изисква. Сред гостите бяха крадци, измамници, прелюбодейци и по-ниските класове на мъжете. Те видяха Христос отблизо светлина на света, чу Неговите милостиви думи и прие Неговата проникваща комфорт. От момента, след Христос, Матю се появи като слуга и апостол.

Благочестивият и образованите и онези, които говорят за собствената си праведност не признава милостта на Христос. Сърцата им става трудно. Те изневери си спомнят себе си добър в своята вяра и майстори на вдъхновение в завета с Бог. В действителност, те са духовно болен. Съгрешава болните ще стане добре, ако те се покаят и да дойдат при Христос. Но той е убеден, сам пада в ада. Какво мислите за себе си? Добро или грозно?

Христовия призив на Матей е ефикасен, защото той реагира бързо на повикването. "Той стана и Го последва" незабавно. Той нито отрече, нито отложено неговото послушание. Силата на Божията благодат скоро отговаря и преодолява всички възражения. Нито кабинета му, нито неговите печалби от него, да го задържат, когато Христос го нарича. Той не се допитах до плът и кръв. Той напуснал поста си и надеждите му привилегии. Въпреки, че ние намираме другите ученици, които са били рибари, които от време на време риболов отново, но никога отново Матей при получаване на поръчка.

След като Матю е приел поканата и следване на Христос, той го покани в къщата си заедно с много бирници и грешници. Целта на Матю е да запознае старите си сътрудници с Христос. Той знаеше от опит, какво може да направи Христовата благодат, и няма да се откажа от надеждата за тях.

Тези, които са били призовани към Христос, не може да не бъде желаейки да, че другите също могат да бъдат доведени до Него, и желание да направи нещо за него. Истинската благодат не ще доволно ядат само неговите хапки, но ще покани други.

Христос и близостта му с бирници и грешници, отвратен от фарисеите. За да бъде интимна с нечестиви хора, е против закона на Бога (Псалм 119:115). Може би като обвини Христос на Своите ученици, те се надяваха да ги изкуши от Него, да ги сложи в немилост с Него и така да ги приведе към себе си, за да бъдат техните ученици, които държат по-добра компания за "пътуване земя и морето, за да спечели един прозелит ". Исус донесе голяма промяна в религиозни принципи, защото Той е наречен благочестив и набожен нетрайни и загубиха от една страна, и призова покаялите се грешници праведни и благословен от друга. Този, който счита себе си изправени и приемливи за Бога и човеците е грешник, но онзи, който се срамува от нечестието си, изповядвайки своите недостатъци, се харесва на Бог и е приемливо за Него. Той ще чуе и да отговори на призива на Христос, "Следвай ме".

Възразяващият казва, че Матей 9:9 се споменава, че човека, когото Христос призова в данъчната служба на име Матей. В Марк 2:14 се нарича човекът Левия Алфеев, и в Лука 5:27 той е наречен само.

Обстоятелствата, при които е наречен човек, както е посочено от всеки от евангелистите, показват, че той е бил един и същ човек. Всеки един от тях спомена известната си работа и каза, че седи в данъчната служба, и че Христос го извика, да Го следваме.

Това е обичай, в тези дни да даде лице две имена, семитски име и гръцко име. Така Петър е наречен. Тя все още е познат за нас, че човек ще смени името си, ако той се премества от ситуация, в друга (от една религия в друга) като показател за отхвърляне на предишното положение.

Някои от евангелистите спомена името му само, без да посочва името на баща му, тъй като спецификата на контекста, това е неговата професия и определена позиция, седящ в данъчната служба, е повече от достатъчно. Благодаря на Господ, че Матю последва покана на своя Господ "и" магистър".

МОЛИТВА: O Небесен Отец, аз съм нечестив и моите грехове са известни с теб. Благодаря Ти за повикване на вашия син за мен. Ти не ме отхвърлят. Очисти ме от всеки грях, гордост и измама, че не може да продължи в стария си начин, но се превърне в обновената свързано лице и обединени с Твоя Син Исус и служат Твоята любов по всяко време, заедно с всички покаяние грешниците.

ВЪПРОС:

  1. Какво означава Христовия призив към Матю означава това?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:35 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)