Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 089 (Christ’s Authority)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Б - ЧУДЕСАТА НА ХРИСТОС В КАПЕРНАУМ И ОКОЛНОСТИТЕ (Матей 8:1 - 9:35)

7. Христос власт и сила да простим и да се лекува (Матей 9:1-8)


МАТЕЙ 9:1-8
1 Той влезе в една ладия, и се прехвърлил и влезе в собствения си град. 2 Ето, те доведоха при Него един човек, който беше парализиран, лежи на легло. Исус, като видя вярата им, каза на паралитика: "Сине, развесели! Прощават ти се греховете. "3 ето, някои от книжниците си казаха:" Този човек хули. "4 Исус, като узна помислите им, каза:" Защо мислите, че зло в сърцата си? 5 Защото кое е по-лесно, да каже: "Прощават ти се греховете; или да каже:" Ставай и ходи 6 Но, за да познаете, че Човешкият Син има власт на земята да прощава грехове ... "(тогава каза на паралитика), "Ставай, и да вземат постелката си, и отиде у дома си." 7 той стана и отиде у дома си. 8 А множествата, като видяха, те се чудеха и прославиха Бога, Който бе дал такава власт на човеците.

Христос е триумфиращ над заболявания, стихии и зли духове. Той е Онзи, Който прощава греховете. В споменатите събития, ние откриваме, че грехът, като цяло, е причина за заболяване, разстройство и смърт, защото тя ни отделя от Бога и Неговия мир. Онзи, който живее далеч от неговия Господ е много погрешно. Павел, апостол, става ясно, че всички са съгрешили и паднал от славата на Бога (Римляни 3:23).

Христос е имал поглед към депресия съвестта на болните пред него. Той не можеше да го излекува преди да заличи греховете си, но той не ще прости им, освен ако грешникът се отваря напълно на ефективно средство за защита. Той видя вярата на четиримата приятели на болен, който го доведе, а през отворения покрив, нека дойде пред Него. , Когато той стана някои от доверието на паралитичен, Исус му се обадих, синът му във вярата, прости греховете си с мощен думата си и го почистват от своите беззакония. Исус в Своята Божествена власт има правото и силата да прощава грехове. Виновен веднага става невинен и син на Бога чрез благодатта.

Христос пожела болните леглото си, за да покаже, че той е напълно излекуван и, че не само той не е имал повод да се извършва на леглото му, но той нямаше сила да го носите. Той го изпратил в дома му, за да бъде благословение за семейството си, когато той е бил толкова дълго бреме. Исус не го взема заедно с Него за шоуто, което тези, които търсят чест на мъжете биха направили.

Колко голяма е любовта очевидно в опрощаване на греховете на Христос. Може Христос ви освободи с думата Си от всичките си грехове? На отговоря на този въпрос е по-важно в живота си, отколкото всички дипломи, сертификати и изпити. За да стане някои от опрощение на греховете си, погледнете на разпнатия Христос, който отне греховете си и умря като предлагане на помирение за вас. Който вярва в Него, е оправдано, и всеки, който се отваря, за да опит спасение на Неговата любов в сърцето си.

Когато Христос простени греховете на паралитичен, пред нозете Му, експертите на Писанията го смути, се ядосал и го обвини в богохулство. Те не вярват в Неговата божественост и го смяташе за нарушител на закона, който заслужава пребиване с камъни. Христос веднага разбрах, техните мисли. Той има съвършено знание за всичко, което мислим и да каже в себе си. Мислите са тайна и внезапно, все още голи и преди Христос, вечната дума, и Той ги разбира отдалеч.

Тогава Христос не им заявя, че Той е Син на Всемогъщия Бог. Той нарича себе си "Човешкият Син", че може да започне да мисли за него, най-голямото чудо. Данаил 7:13-14 разкрива, че Човешкият Син е Вечния Съдия и Господар на Вселената, които книжниците осъдиха сляпо.

Христос не отхвърлят Неговите врагове, но се оказа, че Човешкият Син има правото и властта да прощава грехове, като обяви, паралитичен човекът е излекуван. Когато Христос се обърна към болните, с мощност излезе чрез Неговото божествено слово и влезе в тялото на пациента и последният почувствах освежаване и подновяване. Той скочи, завтече и дигна постелката си, символизира силата на Христос.

Да вземем един на друг на Исус да се лекуват, помилван и излекувани от нашата духовна парализа, че силата на разпнатия може да ни издигне за живот, изпълнен с движение и обслужване, и че ние може да служи на Назарянина, за да свидетелстват за величието на Неговата орган.

МОЛИТВА: Отче, ние Ви признание, за сина си е простил всичките ни грехове и напълно ги изтри, защото на Неговата смърт на кръста. Ние прославяме и ние се покланяме на Твоята любов, иска да спаси много загубени тези, които все още не са известни спасението на Твоето царство. Ние спомена пред Тебе тези, които гладуват за правда в заобикалящата ги среда, и ние споменем имената на някои от тях се противопоставят Твоята любов. Благодарим Ти, че ще чуете нашата молитва и се лекува, освен и да ни благослови.

ВЪПРОС:

  1. Как Исус прощава греховете на паралитичен?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:33 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)