Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 085 (Principles of Following Jesus)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Б - ЧУДЕСАТА НА ХРИСТОС В КАПЕРНАУМ И ОКОЛНОСТИТЕ (Матей 8:1 - 9:35)

4. Принципи на следните Исус (Матей 8:18-22)


МАТЕЙ 8:18-20
18 А Исус, като видя големи множества около него, той дал заповед да се отклони от другата страна. 19 дойде един книжник и му каза: "Учителю, ще вървя след Тебе, където и да отидете." 20 Исус му каза: "Лисиците си имат леговища, и небесните птици гнезда, но Човешкият Син няма къде глава да подслони".

Христос е потока на силата на помирение, който дава богатството на Неговата любов към всеки вярващ, променя сърцата и просветлява умовете. В въпреки Неговите лекува, Той остана доволен, но без дом и подслон, защото Той отрече за себе си земни притежания и не жадуват за удоволствията на света. Той излекува болните свободно и не поиска никаква компенсация за неговите услуги.

Христос остана съдържание на воля. Това освобождава Своите последователи от фалшивата надежда, че те ще получат работни места, пари или богатство, ако те се присъединят към него. Ако християнската църква става богат в имоти и пари, той няма да бъде истинската църква, за Божията любов ни подтиква да харчат това, което имаме, а не се стреми към богатството. Ако следвате Исус, не се очаква богатство, нито за плащане, нито офис, но жилището на Божията сила в слабостта си, комфорта на Неговия Дух в сърцето си и потока на Неговата любов към презрение чрез вас. Това е християнската привилегия.

Тук виждаме Христос два различни характери, един бърз и нетърпелив, другата скучна и тежки. Неговите указания са адаптирани към всяка от тях и са предназначени за нашия употреба.

Първият беше твърде прибързано с обещанието си. Той бе книжник, изследовател и учен човек, един от тези, които изследвани и разяснени закона. Книжникът изрази претоварени готовността си да следват Христос казва: "Учителю, ще вървя след Тебе, където и да отидете." Никой човек не може да говори по-добре. Неговата готовност да се посвети на Христос е ясно и честно. Той не се нарича му от Христос, нито призова от някой от учениците, но по свое желание, той искаше да бъде близък последовател на Христос. Той беше решителна доброволец. Той не каза: "Мисля, че трябва да следвате", но аз съм твърдо решен, аз ще го направя, аз действително ще ви следват. "Изявлението му е неограничена и безрезервно. "Аз ще ви следват, където и да отидете," не само за "другата страна" на страната, но дори и в най-голяма региони на света. Сега можем да мислим, че такъв човек може да бъде добър ученик, и въпреки това изглежда, като отговор на Христос, че резолюцията му е обрив, своите цели ниско и плътски. Писача е видял чудесата Христос е свършил и се надяваше, че ще създаде времето царство, и му се искаше да се прилагат своевременно за акции в него.

Христос тества неговата дързост, за да се види, дали е искрен или не. Той нека знае, че това "Човешкият Син", които той е толкова нетърпелив да се следват няма къде глава да подслони. Сега от тази сметка на бедността на Христос, ние наблюдаваме, че тя е странно само по себе си, че на Сина на Бога, когато той дойде в света, трябва да се постави в такава на ниско състояние, като да искате удобство на определен почивка-място, които най-долното от съществата. Ако Той ще вземе нашата природа върху Него някой би помислил, той е трябвало да го вземат в най-добрата си имоти и обстоятелства, но го отвежда в най-лошото си!

Низши същества са добре. Лисиците си имат дупки, за да ги предпазва, въпреки че те не са полезни за човека. Бог дава, дупките им са техните замъци. Птици, въпреки че те не изглежда да се грижи за себе си, са се погрижили и гнезда.

Когато нашият Господ Исус Христос е тук, в света, Той представи опозорява и мъки на бедност ", заради нас стана сиромах." Той не е селище, не е място за почивка, а не като свой собствен дом и възглавница с Неговата собствена глава да подслони. Той и учениците Му са живели върху благотворителност, дадено им. Христос представи това, не само, че може във всички отношения смири себе си и отговарят на стихове, които говорят за Него като бедни, но че Той може да ни покаже суетата на светското богатство и ни научи да гледат на него със свята презрение, , че може да купуват по-добри неща за нас, и така да ни духовно богат.

Странно е, че трябва да се направи такава декларация по този повод. Когато писар предложи да следваме Христос, някой би помислил Христос щеше да го е окуражавала и каза: "Хайде, вие сте най-добре дошли! Аз ще се погрижа за теб. "Един писар може да бъде в състояние на Него повече услуги от дванадесет рибари. Но Христос видя сърцето си и отговори на своите мисли и в това ни учи как да дойдат при Христос.

Христос ще ни има, когато вземем при нас професия на религията, да седнем и да разчита на разходите, за да го направя с внимание. За да изберете начин на благочестието, защото знаем, никой друг, но тъй като ние не познаваме по-добре. Това не е предимство за религия, за да се вземат хора от изненада, преди те да са наясно. , Които се залавят професия набързо ще побърза да го хвърли отново, когато тя ги дразни. Нека тях, следователно, е необходимо време, и те трябва да го правя в началото. Нека му, че ще следваме Христос знае най-лошото и се очаква да лежи здраво и се справят трудно.

Исус извади разликата между себе си и учени и религиозни учени, като каза, че по-бедни от животни и по-бездомни от птиците. Земята не е неговият дом. Той е непознат в него, прогонени от мъже и разпънат на кръст от Своя народ, и всеки, който го следва ще се превърне в чужденец и бедни като Него.

Решени да следваме Исус в Въпреки тези болезнени трудности и трудности?

МОЛИТВА: O Небесен Отец, нашият дом е с вас. и върховенството на пари на този свят. Ние сме непознати тук. Моля, помогнете ни да не търсят богатство, слава, или за сигурност за себе си. Ни освободи от всички наши светски илюзии, че може да се превърнат в слуги и че знанието на спасението може да потече от нас за тези, които го потърсите.

ВЪПРОС:

  1. До каква степен остава Исус бедните и съдържание?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:29 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)