Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 086 (Principles of Following Jesus)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Javanese? -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Б - ЧУДЕСАТА НА ХРИСТОС В КАПЕРНАУМ И ОКОЛНОСТИТЕ (Матей 8:1 - 9:35)

4. Принципи на следните Исус (Матей 8:18-22)


МАТЕЙ 8:21-22
21 друг от учениците Му рече му: "Господи, позволи ми първо да отида и погреба баща си." 22 А Исус му каза: "Следвай ме, и остави мъртвите да погребат своите мъртъвци."

Множества се към Христос, съставен от вкусно Неговото слово и лечебна сила. Много тръгна с Него, за да чувате всяка дума, каза той и да гледат всичко, което Той е направил. Те чувстваха Неговата голяма любов и власт и усети Неговата божествена слава. Неговото слово дълбоко ги докосна, защото Той ги призова към покаяние, доверие и ангажираност и поискаха пълна вяра от тях.

Един от слушателите на Исус не е готов да скъса отношения с баща си възраст. Той искаше да остане с него до смъртта му, и тогава той ще бъде готов да следват Господ. Но Христос знаеше, че този млад човек да промени мнението си, ако той се връща към неговите роднини и неговия клан, и че той ще изгуби контакт с него. Той заповяда на колебаят да Го следват веднъж, за да остави баща си. Той го нарича от семейството си задължения в услуга на небесното царство.

Някои коментатори твърдят, че младият мъж внезапно чул за смъртта на баща си и се счита отсъствието му от проявите на погребение обида. Но Христос обясни, наскърби, че последователите на Исус имат нищо общо с нетрайни общество, за който следва Син на Бог се движи от смърт към живот и от скръб в радост. Съгласно закона, на първосвещеника и тези, посветен на служене на Бога не е било позволено да отиде до някой умрял, нито да се осквернява за баща си, защото те са свет на Господа (Левит 21:11; Числа 6:6 ). Той, който вярва в Исус, не трябва да бъдат засегнати от смърт или от скръб. Той трябва да свидетелстват за живота на Бога, пребиваващ в него, за да се освободи от своите семейни задължения, които му пречат да служи на Исус на мача, така че миризмата на божествения живот могат да изхождат от него. Искане на ученика изглежда разумен и все пак тя не е духовна. Той не е бил изпълнен с хъс да работи за Исус, и затова се призна за да служи на своята семейството на първо място, което изглеждаше правдоподобно правно основание да го.

Желаят сърце създава извинения. Предполагам, че настояват за това искане идва от истинска синовна обич и уважение към баща си, но все още е трябвало да се даде предпочитание на Христос.

Писача на Христос каза: "Аз ще ви последва" (Матей 8:19). На един от Неговите последователи Христос е казал: "следвай ме" (ст. 22). Сравнявайки ги заедно, той се разбере, че ние сме изправени пред Христос от Неговия призив за нас не, защото нашите обещания към Него, "И тъй, не зависи от този, който пожелае, нито от който тича, но от Бога, който показва милост "(Римляни 9:16). Той призовава когото ще.

Христос смята, че естествените хора като живите мъртви, лишени от божествения живот. Всички свои дейности, най-накрая да ги доведе до смърт, за духа на смъртта действува в своите мисли и действия. Цялото учение за култура, икономика и политика не води хората във вечния живот, но тях бързат накрая в ада. Няма надежда в нашия свят, но в живия Христос, Който ни дава безкраен живот. Онзи, който го следва един нов Баща и много духовни братя и сестри. Радост в семейството на Бог е по-голям от скръб в семейството на мъжете. Доверете се на Господа с цялото си сърце и не се придържат към уважаваната и чест семейство до степен, която ви предпазва от изпълнението на Божията воля.

Нека светските офиси да се остави на светските хора. Не се обременява с тях. Погребване на мъртвите, и по-специално мъртвия баща, е естествен добра работа, но в някои случаи то не е ваше задължение. Това може да се направи, както и от други лица, които не са били призовани и квалифицирани, като теб, да служат на Христос. Вие имате нещо друго да направя и не трябва да се отложи, че.

МОЛИТВА: O Светия отец, ние Ти се покланяме сте ни даде вечен живот в Твоя Син, че трябва да се придържат към него и никога не го напусне. Моля, помогнете ни да не се разглежда по-важно от нашите семейства Вие. Помогнете ни, така че нашите земни служби не може да намали нашата услуга за Вас. Ни освободи от страха от смъртта и ни карат да стоите твърдо в радостта на живота си с всички онези, които търсят вечността.

ВЪПРОС:

  1. Защо Исус предотвратяване на млад мъж да присъства на на погребението на баща си?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:30 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)