Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 084 (Peter’s Mother-in-law)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa? -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
Б - ЧУДЕСАТА НА ХРИСТОС В КАПЕРНАУМ И ОКОЛНОСТИТЕ (Матей 8:1 - 9:35)

3. Петър тъща зараснали (Матей 8:14-17)


Матей 8:14-17
14 Когато Исус дойде в къщата на Петра, видя, че тъща му лежеше болна от треска. 15 Той докосна ръката си, и треската я остави. Тя се изправи и му служи. 16 А когато се свечери, доведоха при Него мнозина хванати от бяс. Той изгони духовете с една дума, и изцели всичките болни; 17, че може да се сбъдне реченото чрез пророк Исаия, казвайки: "Той взе нашите немощи и понесе нашите болести"

След като Матю подчерта, че Христос обича самотен, извън гласове и презрян и не отхвърли езичниците, които бяха смятани за нечисти, той ни показва как Той се смили на слаба жена по отношение на надути мъже. Петър, най-смелите от учениците, е женен, и когато той следваше Исус, той не анулира договора му брак, за сключване на брак, не е грях, но благодатта на Твореца и основната система в природата. Христос одобри брака на негов апостол.

Затруднено е увеличил в къщата на Петър, когато майката на жена му се разболя. Сатана се опитва да държи ученик от служба, но Исус се приближи към нея, без да се нарича. Той я докосна трескаво ръка и я излекува, без каквато и да е дума се каза. Неговата сила се блъсна в нея и треската я остави наведнъж. По този начин Христос се грижи за близките на Неговите последователи и да ги лекува, без да се изисква да се направи това, и това е в резултат на голямата Си милост за тях.

Възстановяването е пълно, и тя стана и служеха тях наведнъж. Ония, които се възстановяват от трески от силата на природата са обикновено слаби и немощни и негодни за работа за едно дълго след. За да се покаже, че поради това този лек е над силата на природата, тя веднага бе толкова добре, колкото да отида за задълженията на къщата.

Милостта е осветен, и милост, които са толкова са дело перфектно. Въпреки, че този начин е възвеличен от особена полза, но тя не поема значение, но е готов да сервирам, ако възникне необходимост, като всеки служител. Те трябва да бъдат смирени, които Христос е чест. Доставени, учи това, което тя ще ти даде в замяна. Това е много добре, че ония, които Христос е оздравял ще Му служат, като Негови смирени служители и всичките им дни.

Хората са изпитвали силата на Исус, донесе болните им към Него и каза на техните семейства, близки и съседи за голямо жилище Спасителя сред тях. И Той ги изцели всички! Той отхвърли никой, дори и тези на малко и неузрели вяра. И все пак, вяра, колкото и малко да е то, е достатъчно, за Исус, за да се преодолее нечестиви цели и действа в нас и около нас.

Спомена евангелист Матей, особено пристигането на много хора, които са били обладани от демони, че Исус може да ги избави от властта на злите духове. Исус е Господ над духовете и те са без никакво съмнение подлежат на Неговите думи. Живеем в момента на синовете на непокорството, и ние се нуждаем от силата на думите на Исус да се хвърли на нечистите духове от съзнанието и душите на нашите близки и приятели. Ние може да ги доведе до Него чрез нашите постоянни молитви, вярата в способността му да ги достави.

Матей тълкуване на спестяване на акт на Христос в пророчеството на Исая 53, където четем за служител на Господ, който е понесъл нашите болести и да ни очисти от греховете ни. "Той наистина понесе ни наскърбява ... Но Той беше наранен поради нашите престъпления, беше бит поради нашите беззакония, наказанието докарващо нашия мир беше върху Него, и с Неговите рани ние се изцелихме" (Исая 53:4-5).

Мистерията на актовете и чудесата на Исус се намира в Неговата любов и готовност да понесе всички наши болести и грехове вместо нас. Но кой му благодари, почит Нему и вярва в Него вяра?

МОЛИТВА: Отче наш в небето, ние сме болни в душите ни. Ние идваме да изповядваме слабости и нечисти мисли. Молим да ни извините за виновни, да ни очисти от нашите грешки и не позволявайте на злите духове да живее в нас. Отговор и нашите молитви за нашите приятели и роднини. Гласове на духове, които са против Твоя Свят Дух от тях и ги напълнете с чиста Твоята любов. Посветете се с нас, за да прослави Твоето име и да ни помогне с нашите различни проблеми. Помогнете ни в името на Христос. Благодарим Ви за отговор на нашите молитви. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Какво означава изцеление на Петър свекърва?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 11:28 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)