Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 057 (Overcoming Revenge)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
1. Нашите задължения към мъжете (Матей 5:21-48)

г) Кротостта Преодолява Ревенге (Матей 5:38-42)


МАТЕЙ 5:38-39
38 Вие сте чувал, че е било казано: "Око за око, зъб за зъб". 39 Но Аз ви казвам: Не се противете на злия човек, но ако те плесне някой по дясната буза, обърни му и другата.

Тази стара законодателство е фиксирана главницата на съдиите на еврейската нация и до днес. Те трябваше да нанесе наказание в случаи на осакатяване, плашат всеки, който планира да сторят зло, от една страна, както и за обезопасяване като са претърпели зло, направено за тях от друга. Те не трябва да настояват за по-голямо наказание, отколкото е правилното. Тя не е написана, "живот за око", или "крайник за зъб". Но всеки трябва да спазва точно съотношението, "око за око". Тя е съобщила, (Числа 35:31), че загубата в този случай може да се изкупи с пари, когато това е предвидено, че "без откуп се вземат за живота на убиеца", се предполага, че за осакатяване имуществена удовлетворение е разрешено.

Христос, същността на истината, се е деклариран като любов, защото Той е въплътен истината. Евреите и мюсюлманите не може да попречи на никого от отмъщение, за техните закони им заповяда да го направят. Ако простите свободно, те са съгрешили. Въпреки това, Новия Завет счита, какъвто и да е вид отмъщение грях, тъй като Христос е извършил вината и дори са били наказание за всеки грешник. Ето защо той е имал право да разкрие новия закон на любовта, която ни подкрепя правото да прощава и силата на кротост, за да се откажем от поело правата на драго сърце. Кръвта на Исус е спрян на изискванията на закона на Стария завет: Няма прошка без кръвопролития! Безгрешният Божи Син, (иврит 9:22) Тъй като умря на кръста за всички, отмъщение вече не е необходимо. Исус ни освободи от това търсене на тази Моисеевия закон.

Святият Дух ни забранява извършване предполага, че нашите права и лични цели с насилие. Той не ни позволи да постигне желанията си, използвайки заобиколни пътища. Бог е любов и Той не приема неподчинение. Неговия Дух се бори срещу принципите на отмъщение. Той е божествен поток на търпение и толерантност. Ето защо, ние чакаме Божието провидение и отстъпи пред правото Неговото ръководство. Може би ще попитате: "Това отношение не е слабост и липса на воля на човека и регенериране на неговите права, които биха могли да отворят вратата към умноженото беззаконие?

Не! Кротък единият е по-силен, ако той се подчинява на Бога, а отмъстителят е по-слаба, защото той позволява на омраза да се произнесе сърцето му. Този, който прави зло за зло на когото и да било е толкова нечестиви своя противник, но този, който отговаря на беззаконието с любов е победител над егоизма. Войни и кавги не строят всяко общество. Те унищожават и да го отрови, но любов, доверие, кротост, снизхождение и търпение да ни портата на надежда.

Христос не винаги очакват от нас буквално покорява с изказването си: "Който ти удари плесница по дясната буза, обърни и другата да го". Когато той е бил плесна по време на процеса срещу него пред Анания, първосвещеника, Той не поиска от слуги да Го шамар отново (Йоан 18:22 и Деяния 23:2). Христос прави ясно за нас, че нашата преувеличени чувствителност трябва да бъдат мачкани, ако желаем да влезе в небесното царство. Така че, дайте си права и не защитят себе си твърде много. Ангажиране себе си на Господа, и Той ще поеме отговорността за вас. Светият Дух ще преодолее кипене разбъркване душа. Ако някой ти удари плесница, правилното мислене ще бъде: Заслужавам да се плесна за многобройните грехове, които съм извършил. Благословен да бъде Бог, нашият Отец, Който ми кротък Спасител роди повече от моите болезнени шамари на кръста за мен.

МОЛИТВА: О Небесен Отец, Ти си истината, изпълнен с любов. Ригх-теоуснесс Тук можете да накаже всеки грях и грешник, но възлюби нас и сложи всички наши грехове при любимия си Син, че Той може да пострада вместо нас. Ти ни избави от наказанието ни и прости греховете ни. Твоя Син платени и умря за всички. Така че можем да прощаваме на нашите врагове, тъй като Христос е отнел греховете им и тяхното наказание, както и. Моля, помогнете ни да прощава, без да е изключение, че ние може да не таят чувства на омраза срещу тези, които вършат зло, за да ни.

ВЪПРОС:

  1. Как Христос ни избави от закона за отмъщение и ПУ-нишмент?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:49 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)