Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 058 (Overcoming Revenge)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
1. Нашите задължения към мъжете (Матей 5:21-48)

г) Кротостта Преодолява Ревенге (Матей 5:38-42)


МАТЕЙ 5:40-42
40 Ако някой съди да ти вземе ризата, дай му и горната дреха. 41 Който те принуди да вървиш една миля, иди с него две. 42 Дай на онзи, който ви пита, и не се отвръщай от оногова, който желае да се заеме от вас.

Христос ни избавя от материализма, той живее сред нас - лошо, кротък и съдържание. Днес той ни променя в Свой образ и подобие. Тази божествена цел бе реализирана в опита на дърводелец, който да се върне у дома си след среща с братята си християни. Той видял двама крадци, които дневници на неговия завод. Дърводелецът се преодоля. Той им е помогнал и добавя някои други изделия. Той най-накрая ги придружава до колата, която ги накара да мисля, че той е крадец, готови да участват в престъплението си, но скоро се изчерви, когато той им казал, че е собственик на централата. Той се срещна кражба с кротост и любов. Един от тях беше толкова засрамен от себе си, че той се разкая и пое ангажимент на Христос като изповядваха греховете си. Да не забравяме, че Христос е готов да освободи сърцето си от вашите права и вещи, за да любящ жертва и тиха.

Сумата за това е, че християните не трябва да бъде оспорван. Малки наранявания трябва да се пренебрегва. Ако травмата изисква от нас да търсят обезщетение, тя трябва да бъде за един добър край и без мисъл за отмъщение. Ние не трябва да покани наранявания, но ние трябва да ги срещнем весело в начина на митото и да направи най-доброто от тях. Ако някой казва, "Плът и кръв не могат да преминат от такава обида", нека припомним, че "плът и кръв не могат да наследят царството Божие" (1 Коринтяни 15:50).

Святият Дух ни кара да се даде разумно и щедро от нашата храна и пари, така че да не може да стане алчен. Нашият Небесен Отец не изисква от нас милостиня, пост и молитва като разпоредба за нашето спасение, тъй като той е неограничен любовник и даващия, безплатно. Той ни благославя и ни спасява заедно с всички, които приемат неговата щедра доброта. Неговата цел е, че ние, както и да стане прелял поток на Неговата благодат, оказва на нуждаещите се, без интерес, отказват любовта към парите в нас и да прославят името Му в живота на жертвата.

Нека бъдем готови да отпускат заеми, което понякога е толкова голяма част от благотворителност като даване, тъй като не само облекчава настоящата извънредна ситуация, но също така задължава кредитополучателя, дейността провидение и честност. Поради това, не го отвърне, той, които биха взели от вас нещо, което да живее, или нещо да се търгуват на. Не отбягват тези, които знаете, има такова искане да направи за вас, нито смогвам извинения, за да ги отърси. Лесен достъп до него, че биха взели: макар и да е срамежлив и не са увереност да изразяват неговия случай и просят полза, но вие знаете нуждата му и желанието му, и затова му предложи доброта е възможно и разумно.

МОЛИТВА: Небесни Татко, Вие сте пълен с търпение и любов, и Твоят Син е мек, нежен въплъти Оне. Моля те, прости ни неподчинение и бившия cессиве чувствителност и смъртта на нашия егоизъм и корави сърца, че ние може да стане силна, за да жертват и смирение, имат грешниците и изготвя сърцата си към покаяние от любов, че те също могат да се държат като деца на Вашето Светия Дух.

ВЪПРОС:

  1. Кой се издават сами?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:50 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)