Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 056 (Forbidding Oaths)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
1. Нашите задължения към мъжете (Матей 5:21-48)

в) Забрани на клетвата означава да казваш истината (Матей 5:33-37)


МАТЕЙ 5:33-37
33 Чули сте още, че е било казано за тях още от старо време, "Ти не трябва да си престъпвай клетвата, но изпълнявай пред Господа клетвите си" 34, но аз ви казвам, не се кълнете нито в небето, защото то е престол на Бога; 35 нито в земята, защото е подножие на нозете Му, нито в Ерусалим, защото е град на великия Цар. 36 Нито ще ви главата си се кълни, защото не можеш направи ни един косъм бял или черен. 37 Но нека си "Да" "Да" и си "Не" - "каквото е повече от това, е от лукавия.

Световните залято от лъжа, измама и преувеличение. Всеки човек ласкае. Учениците мамят в своите изпити. Кълновете на измама и измама проникнат в областта на търговията, политиката и различни аспекти на социалния живот. Най-голямата заблуда е, че хората Кълна се в Бога, за подли лъжи, поради чувство на слабост в техните изявления. Прибързани клетва често показва скрити лъже.

Някои хора се преструват, че са умни и, че техните идеи са несъмнено прав, но Господ знае всяка тайна. Той е Всезнаещия и наясно с нашите намерения и на истинските причини за нашите действия. Нашето знание не е съвършен, но ограничен, и нашите решения не винаги са звук. Без Божията помощ, нашите знания и решения са отстранени от Бога, както небето е от нашия свят.

Това е трудно да се разбере отношението или думи, въпреки че те бяха подкрепени от клетва. Трябва да признаем, че понякога ние не знаем истината. Тогава ние ще се вслуша в мненията на другите и да бъдат готови да се учат от приятели, дори от простите мислене и техния положителен опит, знаейки, че всички ние сме безполезни слуги (Лука 17:10). Горд човек или фанатик се кълне, тъй като той сънува, че е сигурен в себе си, но вярващ не вярва в себе си, но в своя Спасител, Господ.

Святият Дух ни учи, винаги казвам истината смирено и без преувеличение, и ни води да прославят и да прославяме Бог. Първоначална разлика между лъжец и себе си. Те се появяват горд, копнеж за знаменитост, точно като нечестивите си баща, Сатана, който измамил сам себе си да си представим толкова голяма, докато ние, в Христос, се смирим, изповядваха нашата слабост и грехове и се придържат спасението на Бога и благодат, търсят Неговото ръководство.

Исус ни освободи от изтърпяване на лицата на разграничение и ръководи нас да работим всички в истината. Любов без истина е лъжа. По същия начин, истината без любов може да бъде като убийството. Нека упражнява обичам основават на истината и предлагат Божията истина в мъдростта на любовта.

Христос, сам, е в състояние да ни спаси от всяка лъжа и преувеличаване. Който влезе в училището му на божествената истина се научава да отхвърли лъжи, дори и "бяла намира", а не да вземе името на Бога напразно. Трябва да се научим да Го почитаме с прави свидетелства, че нашият език може да стане реалност и нашата съвест свята, ние не сме деца на бащата на лъжите, но на Отца на истината. Ние не трябва да се говори повече от необходимото, и когато ние трябва да говорим, трябва да е кратко и ясно и в мъдростта на Светия Дух.

МОЛИТВА: О Небесен Отец, нашите езици често казват лъжи. Моля, горят всеки преувеличение, всеки усукване и всяка лъжа от тях. Научи ни смирение, че ние може да стане реалност в Твоя Свят Дух. Осветява с нас, за да знаем истината. Ни води към истината и да ни попълнете Вашето име, за Вас са истина, че ние може да стане реалност в нашите намерения и мисли и да ходят в истината, нали-ност и правосъдие. Нека Духът на истината царува в нашите мисли и думи.

ВЪПРОС:

  1. Как можем да станем вярно в реч, действия и поведение?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:48 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)