Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 053 (Forbidding Murder)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
1. Нашите задължения към мъжете (Матей 5:21-48)

a) Забраняващ Убийство е насочена към помирение (Матей 5:21-26)


МАТЕЙ 5:21-26
21 Вие сте чували, че е било казано на старовременните: "Не убивай" и "Който се убийство трябва да бъде в опасност от решението." 22 Но аз ви казвам, че всеки, който се гневи на брата си без причина трябва да бъде в опасност от решението, а който каже на брата си "! Рака" е в опасност на съвета, както и всеки, който каже "Ти глупако!" трябва да бъде в опасност от огъня на Геена. 23 Ако Затова се принасяш дара си на олтара, ако там си спомниш, че брат ти има нещо против тебе, 24 дара си там пред олтара, и да върви по пътя. Първо се помири с брата си, и тогава дойди и принеси своя дар. 25 Съгласен съм с противника си бързо, докато сте с него по начина, да не би на прокурора предаде на съдията, и съдията да те предаде на служителя, и да бъдеш хвърлен в тъмница. 26 Най-вероятно ти кажа, по никакъв начин не се измъкнем от там, докато не са платили последната стотинка.

Христос, чрез Неговата власт, се оказа Закона на Мойсей. Той ни постави в блестящ Неговата светлина, разкриване на скритите намерения на нашите сърца. Той не акцент върху правни тълкувания на Конституцията на Божието царство, и не описват принципите на Символа на вярата, но Той направи Неговата божествена любов истинската мярка на нашето ежедневие. Светия любовта е изпълнение на закона и основното благочестието на небесното царство.

Убиец заслужава преценка и тежко наказание в нашия свят. Той също така ще изпитат Божия гняв в окончателното решение и да живеят неспокоен завинаги, освен ако не се покае и се оправдаем чрез Христа.

Христос ни казва, че обрив гневът е като убийство пръкват от сърцето, което нарушава шестата заповед. Гневът е естествено страст и понякога може да бъде законно и похвални, но е грешно, когато сме ядосани без съществена причина. Когато, например, сме ядосани с деца или служители за грешки или забравяне, че самите ние лесно може да са виновни за това е "без причина." Когато гняв надвишава поради границите, когато сме издръжливи и вироглав в нашия гняв, насилие и яростни, скандално и пакостливи, и когато търсим болката от тези, които са недоволни, то е "без причина." Това е нарушение на шестата заповед, защото това е ядосан ще убие, ако знаеше, че ще страдат никакви последствия. Убийството на Каин на брата си, започна с гняв. Той е убиец в зачитане на Бог, който знае сърцето ни, от които за убийство идва (Матей 15:19).

Говорейки в груб език към нашия брат е език убийство. Когато Бог изпитва сърцето си, какво ще намери в него? Любов или омраза? Когато този език се дава с мекота и за добър край, за да се убедите другите на тяхната суета и глупост, не е грешен. Дори Яков казва: "О, глупав човек" (Яков 2:20) и Павел, "глупав" (1 Коринтяни 15:36), и Самия Христос, "О, глупците и мудни по сърце" (Лука 24:25) . Но когато се изхожда от гняв и злоба в рамките на, това е дим на този огън, който се пали от ада и попада под характер на убийството.

"Рака" е презрително дума и идва от гордост. Той казва: "Вие празноглав човек", при брат, не само като означава и да не бъде уважено, но като подъл и да не бъде обичан. Злонамерени порицания са "отрова под езика", който убива тайно и бавно. Горчиви думи като стрели, които внезапно ще раната (Псалм 64:3), или като меч в костите.

Колко пъти сте се обезчестят човек, наричайки го животно? Бъдете сигурни, че в такъв случай вие заслужавате пламъка на ада за всяка дума, като този. Бог е любов, и който не обича като Него противоречи на Неговия закон. Всички намерения, които не се основават на Неговата любов ще падне, защото те са вплетени с егоизма. Всеки, който не обича, е убиец в сърцето си, които се ползват от заплатата на един убиец. Не мислете, че тези думи са философия и фантазии, те са обяснение на божествения конституция от благочестивите съдия Себе Си. Знаете ли, признават, че са убиец в очите на Господа, и се бие в сърцето на убиец?

Ние трябва да се обучават в християнската любов и внимателно предварително сервис мир с нашите братя. Ако по всяко време, нарушение се случва, ние трябва да се постараем за помирение, като изповядваха по наша вина, да се смиряваш на нашите братя, молейки прошка и да я върне, или предлагането на удовлетворение за погрешно извършена с думи или дела, както е уместно. Ние трябва да се покаят бързо поради две причини:

Докато ние сме точно се опитва да помири, ние сме напълно подчертава нашето общение с Бога в свещените обреди.

Ние няма да бъде приемливо за Бога, ако останем в гняв, завист, злоба и ярост и се държат без любов. Тези грехове са раз-да угодим на Бога, тъй като нищо не е угодно Онзи, който идва от омраза и вражда на сърцето, където остане с господстващо положение. Молитви, направени в гняв се предлагат най-вече напразно (Исая 01:15, 58:4).

Да обичаш врага си? Ако кажа "да", да го докаже. Отиди при него и да се помири с него. Не казвай повърхностно, няма нищо лошо между нас. Ида при него, да почука на вратата му и да го посети. Ако сте сгрешили, дори един на сто по въпроса с него, се смириш и да моли за прошка. Ти направи първия контакт, защото това е Божията любов ви направлява посоката. Как може да се молим на Бог, когато живееш в горчива вражда с някого? Съдебното решение ще бъде по-тежка от вярващите с омраза в сърцата си, отколкото на грешници, които никога не са се покаяли. Хьпоcрись пред Бога е филтхиер от престъплението. Горко на вас, ако ви хвалят Бога, а мрази брата си! Помолете Бог да прости гордостта си и да ви води всъщност до пълно помирение. Бог е любов, и ако сте изпълнени с Неговата любов, Той ще ви направи милостив, толерантен и смирен дете на неговата. Ако не отговарят на тази цел на Бога, ще падне жертва на омраза дух - убиец от самото начало. Знаете ли, нека Бог се стопи каменното сърце? Отиди наведнъж и се помири с противника си толкова дълго, колкото двамата живеят.

МОЛИТВА: "Хвалите Господа, кой съм аз? Дълбоко в сърцето си аз съм отхвърляне, предизвикващи омраза убиец. Моля те, прости ми злоба. Пречистват сърцето ми и да го почистите с кръвта само на Твоя Син, Който ни възлюби до смърт, въпреки че бяхме Неговите врагове. Ние се молим, че ще поднови сърцата ни със силата на Твоя Свят Дух, че ние може да бъде изпълнен с любов и решимост да се помири с нашите противници в мъдрост и живеят с тях в мир.

ВЪПРОС:

  1. Кой е убиецът според Закона на Христос?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:43 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)