Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 052 (Law of Moses in the Law of Christ)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Igbo -- Indonesian -- Javanese -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Somali -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС

в) Непогрешимост и изпълнението на Закона на Мойсей в Закона на Христос (Матей 5:17-20)


МАТЕЙ 5:17-20
17 Не мислете, че съм дошъл да разруша закона или пророците. Не съм дошъл да разруша, но да изпълня. 18 Защото със сигурност, аз ви казвам, докато премине небето и земята далеч, дори не един малката писмо или един малък инсулт писалка по никакъв начин не отмине от закона, докато всичко не се осъществява. 19 Който, наруши една от тези най-малки заповеди, и учат другите да го направят, малък ще се нарече в Царството Небесно, но всеки, който трябва да се направи и да ги научи, ще се нарече велик в Царството Небесно. 20 Защото казвам ви, че ако вашата правда не надмине правдата на книжниците и фарисеите, няма начин ще влезете в Царството Небесно.

Не проповядвам нито учат на Евангелието с усърдие, ако не сте сигурни, че Христос е поставено под тази услуга, защото Той тежи не само думи, а вашите действия, както и. Ако не направи това, което говорят и проповядват, ти си лицемер и измамник. Ако не се провежда разумно, свидетелство ще бъде безсмислен. Вашите действия са мярка на думите ви.

Христос е перфектният учител на Моисеевия закон, по Своята Евангелието. Той не отмени всяко от съществено значение заповед от закона, но ги изпълни в обяснение и преподаването и тях са живели в Неговия съвършен живот. Христос защитени непогрешимостта на вдъхновението на Стария Завет от Неговите ясни декларации. Кой ще се осмели да твърди, че писанията на Стария Завет и пророците са повредени, след като са били проверени от Божия Син? Нито малко йота, нито най-малката чертичка на Неговото божествено вдъхновение е починал или са променени. Е глупаво да презира Стария Завет, неговите обещания и заповеди обявена за патриарси и избрани пророци, защото Бог, от древността, говореше на хората по време на тяхната история и техните конкретни ситуации. Словото на Бог не е нито фантастична философия, нито една обща тема. Светия избра грешниците и направи завет с тях, да ги ръководи от Неговия закон и да ги наказва в гнева Си. Тези, които атакуват и отхвърляне на Стария Завет са бедни наистина, защото те отхвърлят Словото на Бог и следователно самият Бог.

Горко на мъжа, който е наречен от Господа да проповядва Божието Слово, но се променя малко или отрича своето вдъхновение. Би било по-добре за този човек, за да има голям воденичен камък, вързан около врата му и се удави. Всеки, който се променя, фалшифицира или критикува не само себе си, но нови вярващи, както и Словото на Бог неправди. Когато Христос ви призовава да проповядваме, обяви Неговото слово със страх и мъдрост, че не може да бъде причина за втвърдяване на себе си и другите.

Христос ни кани не само на Стария Завет, но също така и към Себе Си. В Него на Божието Слово стана плът. Той беше на Закона движат сред нас, въплътен любовта на Своя Отец. Така че нека се придържат да не безжизнени писма, но живият Син на Бога. Той е изпълнил Закона от делата му на земята. В момента той се усъвършенства от верния си ходатайство и ще завърши в Неговото второ идване. Тогава необходимостта от Закона края, за небето и земята ще отмине, нашия Господ създава нова земя и ново небе, в която тези, които са родени на Светия Дух, ще живеят в праведност.

Но тъй като ние сме все още на земята, Христос заяви на учениците Си: "Нова заповед ви давам, да любите един друг, както Аз ви възлюбих" (Йоан 13:34). С тези думи Христос обобщи Мойсеевия закон и Неговото собствено законодателство в едно изречение, правеше Себе Си, мярката на нашата любов. По този начин, Той е въплътен нашия закон, защото Той е живял какво каза той.

Човешкият Син знае, че никой човек не може да изпълни напълно Неговия закон, следователно, Той установява чрез Неговото изкупление цялостна обосновка и се отпуска Неговите последователи управляващите да изпълнят заповедите Му. Нека не служи на Бога и човеците, чрез нашите собствени способности, но от ръководството на силата на Неговата благодат, като Павел, апостол, призна, "Защото законът на Духа на живот в Христос Исус ме освободи от закона на греха и смъртта "(Римляни 8:2). Съответно, нито на Мойсеевия закон, нито всеки християнин закон да натиснете върху нас повече, тъй като те са били изпълнени от Христос за нас.

Законът на Мойсей ни е даден обучават в покаяние и да ни съди духовно, но Христос дойде да изпълни закона, на наше място. Святият Дух идва при нас като право, а също и силата да го изпълни в същото време. Той настоява да я държи чрез Неговото остава в нас.

Забележете, че грижата на Бога за Неговия закон се простира дори до фините детайли, които изглежда да е на най-малко внимание в нея ", една йота или една точка", за каквото и принадлежи на Бога и носи неговия печат, да бъде все по-малко, да бъдат запазени. Законите на хората са пълни на несъвършенство, но Бог ще стои и да поддържа всяка йота и всяка чертичка на Неговия закон.

Някои хора твърдят, че книгите на Стария Завет е бил повреден. Но в тези стихове четем уникален потвърждение на непогрешимостта на непроменения Тората, Псалмите и Пророците на Божия Син. Каквото и критици може да се каже, е без никаква стойност, в сравнение с властта на Исус, Който е истината в Себе Си.

МОЛИТВА: Отче, ние Ви благодаря и Вие прослави, защото Христос е изпълнил закона от Неговата любов и страдание; Той е въплътен закон. Простете ни много грешки и грехове. Научи ни послушание и милост в силата на духа си, че можем да следваме Христос и да живее под принудата на Неговата сила според закона на Духа, центрира в сърцата ни.

ВЪПРОС:

  1. Как да пазим светата Божия закон?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:42 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)