Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 054 (Forbidding Adultery)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 2 - ХРИСТОС УЧИ И МИНИСТРИ В ГАЛИЛЕЯ (Матей 5:1 - 18:35)
A - Проповедта на планината: ЗА КОНСТИТУЦИЯТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО (Матей 5:1 - 7:27) -- ПЪРВАТА СИ КОЛЕКЦИЯ ОТ ДУМИ НА ИСУС
1. Нашите задължения към мъжете (Матей 5:21-48)

б) Негостоприемния изневяра указва Искана Чистота (Матей 5:27-32)


МАТЕЙ 5:27-30
27 Чули сте, че е било казано: "Не прелюбодействай"; 28 Но Аз ви казвам, че всеки, който гледа жена, за да я пожелае, вече е прелюбодействувал с нея Ал готов в сърцето си. 29 Ако дясното ти око те съблазнява да шира-можно, извади го и хвърли далеч от вас. За него е по-изгодно за вас, че един от вашите членове да загине, отколкото за цялото ти тяло да бъде хвърлено в пъкъла. 30 ако дясната ти ръка те съблазнява, отсече и го хвърли от себе си. За него е по-изгодно за вас, че един от вашите членове да загине, отколкото за цялото ти тяло да бъде хвърлено в пъкъла.

Христос е божествената законодателя в Новия Завет. Той потвърди основните значения на стария закон и ги обясни и се развива със светостта на Неговата любов. Той не отменя предходната заповеди, но ги изпълнени от преподаването и с поведението си. Той имаше власт да обяви: "Но аз ви казвам" В тези стихове, четем експозиция на седмата заповед, дадена от същата ръка, която е оригиналния закон. Той има право и мъдрост, за да го изтълкува. Този закон срещу всяка нечистота, сглобявано при бившия. Това, ограничение върху грешните дела, този път при греховни намерения, както би трябвало винаги да бъде под управлението на разума и съвестта, и ако се отдавали, са еднакво злокачествена.

Христос обича грешниците и ги кани за спасение. Ето защо, ние не трябва да презира всякакъв вид грешник, а по-скоро ги обичам. Хората обикновено сочат към една жена, който е заченат в грях или родила незаконен син, осъждаща си злодеяние, без да знае, че те са по-лошо от нея, за всеки, който гледа към друг човек с очите на похотта се смята за прелюбодеец пред Бога . Мъжете са пълни с похот, нечисти мотиви и нечисти желания. Ние всички сме корумпирани в нашите намерения и мечти. Няма нито един, който върши това, което е правилно (Псалм 14:3; римляни 3:12). Така че пазете се от лицемерие и не твърди, че вие сте по-добре, отколкото отхвърлен и презрян прелюбодеец. Изповядай и казват: "Боже, бъди милостив към мене грешника!" (Лука 18:13).

Знаете ли, признават, че всеки човек е истински грешник в природата му? Христос се обърна към изкушени грешник казва: "Изтръгни нарушител очите и да го изхвърлим." Христос е наясно с намеренията на сърцето, източник на злото. Ние сме в необходимостта от духовен лекар, за да се излекува и да подновим мамят сърцата. Още повече, че Той "ще създаде в нас чисто сърце и подновява непоколебима духа вътре в нас" (Псалм 51:2).

Ако отрежете си виновната страна, езикът ви ще остане, независимо от това, замърсени с клевети и зли думи. Нито един от апостолите, извършени тази команда на Христос, но те получиха ново сърце, чистотата на Светия Дух и божествена чистота. Когато Христос казва: "Извади си око" и "Отрежете ръката си," Той не ни вдъхновява да практикуват тази буквално, но Той пожела да ни разкрие нашето състояние и да се покаже степента на опасност, която се намира в очакване на нас и може да доведе всеки един от нас в ада.

Нашата плът е нечиста и душата ни е зло от младостта ни. Но кръвта на Христос е в състояние да се очисти съвестта на всеки смъртоносен акт, и Святия Дух изгражда в нас желанието, което преодолява своите огнени страсти. Ако паднеш в грях, не остават в кал. Ставай и прибягват до вашият Господ. Той е наясно, на копнежа си за чистота, и Той ви подкрепя в постигането на победата над самия себе си. Пребъдвайте в Христос, защото Той е единственият начин да чист живот. Той е истинският Спасител и ваш верен помощник, който не те осъждам, но постоянно ви обича. Той чака за вас!

МОЛИТВА: "Хвалите Господа, ние се появяват нечисти пред чистота и святост. Моля те, прости ни всяка нечиста мисъл, лоша дума и грешно действие. Пречистват напълно. Създаване в нас чисто сърце чрез обитаването на Твоя Свят Дух. Прости греховете ни, че ще следват вашите указания. Помогнете ни да се избегне обстоятелства, които ни водят към неморалност и прелюбодеяние. Ни освети напълно, че не може да ни отдели от себе си.

ВЪПРОС:

  1. Как сме освободени от изкушенията, които ни водят за чистотата на ООН и изневяра?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:45 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)