Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 029 (Call to Repentance)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
Б - ЙОАН КРЪСТИТЕЛ ПОДГОТВЯ ПЪТЯ НА ХРИСТОС (Матей 3:1 - 4:11)

1. Призове към покаяние (Матей 3:1-12)


МАТЕЙ 3:7-9
7 Но когато видял много от фарисеите и садукеите идват за неговото кръщение, той им каза: "поколението на усойници, които ви предупреди да бягате от идещия гняв? 8 Затова ще роди плодове, достойни за покаяние! 9 Не мисля за себе си, "Имаме Авраам за баща ни, защото ви казвам, че Бог е в състояние да въздигне чада на Авраама от тези камъни.

По времето на Йоан Кръстител, сектата на фарисеите включени около 6000 членове. Те смятат, че са се отделили от народа и посветен на Бога на основание, че те не са се осквернили, както и останалата част на презрените им сънародници, но държат строго и точно на всички заповеди на Стария Завет, и спазват строго към традициите на бащите. Те искаха да управляват житейски ситуации при строги правила. Задълженията, определени от тях по времето на Исус в размер на 248 мита и 365 забрани. Те се отдадоха изцяло, за да не престъпват някоя от тях, така че в царството на Христос може да дойде по-скоро. Те вярвали, че човек може да се спаси чрез запазване на закона. Те не разбират, че законът не дава на човека силата на любовта. Той осъжда егоизма си и разкрива греховете си като огледало.

Садукеите се разглежда като праведен и благочестив. Те бяха страна на видни свещеници и видни хора, които са отворени към модерния начин на живот и на гръцки и Ро-човек мисли и се опита да обвърже тези мисли Писанията. Садукеите отрече, че има ангели. Те отказаха да вярват в безсмъртието на душата и във възкресението на мъртвите, и счита, окончателното решение фантазия. Те се съмняваше намеса на Бог в историята на човека, следователно някои от тях са живели под мотото: "Да ядем и да пием за утре ще умрем." От друга страна, храм и неговите жертви останаха, според тяхната вяра, същността за помирение към Бога. Те имаха много последователи и всички свещеници и левити, които са им представени в техните офиси. Раздадени, колкото е възможно, с римляните, за да поддържат своята еврейска емирството около храма.

Йоан Кръстител, с голяма смелост, наречен религиозен "рожби ехиднини". Всеки евреин знаеше, че Библията нарича Сатана "змията". Джон ги нарече "рожби ехиднини", защото тяхното нечестие и отровни учения и прибягва до хитрост да бягате от идещия гняв чрез приемане на неговото кръщение без покаяние. Той ги попитал кой ги предупреди да бягате от идещия гняв същия гняв, тъй като те са знаели от Писанията, че ще дойде върху нечестивите, когато Христос се разкрива. С дързост, Джон осъди тяхното самодоволство, представлявана от буквалното си воденето на закона. Той оспорва живота на свобода, получена чрез запазване на закона и вместо да разгледа закона, за да разкрие греха. Той също така призна Божия гняв върху всеки лицемерие и самоизмама в съответствие ритуалите и свидетелства на присъдата срещу всички, които живеят без Бога, защото няма праведни пред Бога. "Те всички се отклониха, заедно се развратиха; няма кой да прави добро, не, не, един" (Римляни 3:12).

За други, че е достатъчно да се каже, "Покайте се, за небесното царство е под ръка." Но когато видя фарисеите и садукеите себеправедни идва, той намери за необходимо да ги смъмри и обясни Божиите цели по-подробно. Джон остро не ги разглежда, наричайки ги "Учителю" или като им аплодисментите, които са свикнали да, той ги нарича "рожби ехиднини". Христос им даде същото заглавие (Матей 12:34, 23:33). Въпреки, че са се появили праведен и истински, те са отровните и отровни пепелянки, пълни с злоба и враждебност към всичко, което е добро.

Сега, какви са плодовете на покаянието? Човекът е повреден, дори и в своите намерения и той не може да прави добро. Затова необходимите плодове са:

Първо: истинското познание за нашата окаяност.

Второ: съкрушаване на нашата гордост чрез изповядваме греховете си пред Бога.

Трето: постоянна молитва, че силата на Бог да се всели в нас и ни отведе в свят живот.

Четвърто: решителност и непоколебимост, за да живеят по всяко време с Бога.

Тези, които казват, че съжалява за греховете си и все още се задържат в тях, не са достойни за привилегиите, които идват с покаяние. Те, които изповядват покаяние и се кръстят, трябва да бъде наистина разкаяние за греховете си и каещия акт, като се стреми Никога не правете нещо неподходящо за каещ се грешник. Съкрушено сърце ще накара човек да бъде смирен, благодарен за малко милост, пациентът по-голяма скръб, внимателни, за да се избегнат всички изяви на греха, богати във всяко добро дело и да бъдем милосърдни съдите другите.

Евреите вярвали, че понеже Авраам е баща им, който им гарантира Божиите обещания и заветите и че Бог не се върна на обещанията си. Джон смъмри тази вяра и призова децата на Авраам деца на Сатана. Той посочи многобройните камъни в пустинята около себе си и им казах, ако техните каменните сърца, които не са били счупени и те не помолим Бог за ново духовно, милостиви сърца, "Бог е в състояние да въздигне чада на Авраама от тези камъни".

Това твърдение: "Бог е в състояние да въздигне чада на Авраама от тези камъни" е от значение в нашия свят днес. Сърцата на толкова много хора е трудно и те не чуват гласа на Бога в себе си, защото от стотици години на антихриста доктрини. Но ние вярваме, и да признаем, радостно с Йоан Кръстител, че Бог е в състояние да въздигне чада на Авраама от тези каменните сърца.

Напразно е презумпция, за да мисля, че има добри отношения с хората около нас ще ни спаси. Въпреки, че ние може да са произлезли от благочестиви предци, са били благословени с религиозно образование, да има семейство, когато страхът от Бога е най-отгоре, или имат добри приятели, за да ни уведомите, и молете се за нас, какво ще Всичко това ни ползват ако не го правим покаят и да живеят живот на покаяние? А какво да кажем за вас, скъпи братко-ти вярвам с нас и изповядат спасителната сила на Господ?

МОЛИТВА: Хвалите Господа, вие сте ядосан на всяко потисничество и нечистотата и отхвърлят всяко лицемерие и самозаблуда. Моля, помогнете ми да бъде нито фарисей, нито Саддуcее, но нека да бъдат разбити пред вас и да се покаят за греховете си. Винаги питам за твоята милост, че вашата сила може да създаде в моята слабост плодовете на духа си чист. Ти си моят съдия и Спасител, моля те, не ме оставяй.

ВЪПРОС:

  1. Кои са фарисеите и садукеите?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:12 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)