Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 030 (Call to Repentance)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
Б - ЙОАН КРЪСТИТЕЛ ПОДГОТВЯ ПЪТЯ НА ХРИСТОС (Матей 3:1 - 4:11)

1. Призове към покаяние (Матей 3:1-12)


МАТЕЙ 3:10
10 "Дори и сега брадвата лежи в основата на дърветата. Затова всяко дърво, което не да дава добри плодове се нарязва, и хвърлят в огъня.

Този стих е метафора предупреждение за унищожаване. Въпреки, че голяма е Божията благост и търпение! Той не изпълнява наказанието, освен ако той предупреждава нечестивите първото. Виждали ли сте някога дървар стабилност с брадва в вдигнатите му ръце, готови да отрежете дървото с един замах? Йоан казва, че Христос, че дървар и всеки човек е дърво. Дърво, което носи плодове на любов и истина, ще бъдат оставени в градината на неговото царство, но който живее в егоизъм и лъжи и проклятия ще бъде посечен с брадва от Христос, съдията.

Днес, това съобщение не е обявена, като смело, както и Христос говореше. Преачерс често се концентрира върху благодат и безплатен прошка, базирано на истината на кръста, но пренебрегва говорим за Божия гняв върху тези, които не носят плодове. Всички онези, които не са се променили чрез вяра в истината на кръста са предназначени за преценка и хвърлен в пъкъла.

Нашият свят днес е по-близо до Божието наказание, отколкото да Неговата благодат. Множества живеят без своя Господ, пренебрегване на Христовата благодат. Не се удивиха на Божия гняв и ударите на правосъдието на човечеството, поради отхвърлянето на кръста и силата си. В тази възраст на нови войни, огъня на Божия съд е станала по валидиране за нас, отколкото всяко време преди. Градове горят с дъжд от бомби и деформирани тела са почернели от огъня на къщи, унищожени над главите им. Бог е просто въвеждане решението си на гняв. Така че, нека не макет, по-дълго, това божествено откровение на огнения ад, че очаква онези, които отхвърлят милостта на кръста. Колко тъжно и отчаяно са тези, които са презрян Божието търпение! Те за съжаление ще плачат и скърцат със зъби, когато е твърде късно да се покаят. Ада идва, и Сатана и неговите демони доминират тези, които не са отворили сърцата си за Духа на Христос. Пазете се от непосредствена опасност и да насоча вниманието ви към изготвянето на сърцето си, като го Христос отвори го с удоволствие.

Режещи инструменти, до корените на дърветата. Въпреки че все още чака Божието търпение, ще дойде ден, когато всяко дърво, което не дава добър плод, ще бъдат отрязани и се хвърля в огън. Това е неизменна Божия съд, когато той съди хората (Откровение 2:1-5).

МОЛИТВА: О Светия отец, аз ви прослави, защото Твоите съдби са справедливи и праведни. Моля, не се брадвата до корена на корупционно живота ми, но па пациента с мен. Помогни ми да се покаят и да променя моите мисли и поведение ЪC според Твоите заповеди, че аз може да носи плод, който е приемлив за вас. Прости ми приятели и роднини, защото те заслужават огъня като мен. Нашият Господ, полагаме нашата надежда при благодат и благи милости.

ВЪПРОС:

  1. Какво е Създателя очакват да направиш?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:13 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)