Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 028 (Call to Repentance)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
Б - ЙОАН КРЪСТИТЕЛ ПОДГОТВЯ ПЪТЯ НА ХРИСТОС (Матей 3:1 - 4:11)

1. Призове към покаяние (Матей 3:1-12)


МАТЕЙ 3:3-6
3 Това е онзи, който се е говорило чрез пророк Исаия, казвайки: "Глас на един, който вика в пустинята, приготви пътя на Господа. Прави направете пътеките. 4 Сега Джон се носеше облекло от камилска козина, с кожен пояс около кръста си. Храната му беше акриди и див мед. 5 Тогава хората от Ерусалим, всички от Юдея и по цялата страна около Иордан излезе с него. 6 Те са били кръстени от него в река Йордан, като изповядваха греховете си.

Джон е като пратеник работи в изолирана си град призовават всички хора, "Тхе Кинг идва да посети селото ни. Почистете пътя, украсяват къщите и на пълната рокля". И когато старейшините на града се срещнаха, те видяха, че обществеността пътя, по който царят ще влиза, е груба и не можеш да минеш. Така че те са поискали на обаждащия се, за да се върнете към царя си и го моли да изпрати работници, за да се отстранят камъните и препятствия, които биха могли да предотвратят неговото идване и да подготви пътя пред него. Те трябваше да поиска самият цар да подготви пътя за тях, защото те не могат да го направят.

Йоан Кръстител е "гласът на викащия в пустинята" (Йоан 1:23), но това е Бог, който е дал дума. Писанието трябва да бъде получено за това, което наистина е Божието слово (1 Солунци 2:13). Джон се нарича "глас", гласът на един, който вика на глас, което е изумително и пробуждане. Христос е наречен "Словото", която е обособен и артикулират е по-поучително. Джон като "глас", събуди мъжете, и тогава Христос, тъй като "Дума", да ги научи.

В Стария Завет историята на Самсон, майката на Самсон, за да зачене и ангелът на Господ заповяда да не пият "спиртно питие", но си син, Самсона и е ръкоположен да бъде "силен човек". По подобен начин на Йоан Кръстител баща е спрян и не може да се говори за известно време, но синът му е ръкоположен да бъде "глас на един, който вика". Когато гласът на глашатая е роден от баща, който не е в състояние да говори, тя показва, "превъзходството на власт е от Бога, а не на човека".

Вик на Йоан е духовен призив към всички хора не трябва да бъдат изцяло ангажирани в притесненията и окупации на живота, но да се мисли за Бога и да се отвърнем от греха, което пътищата им направо в обществото, така че славата на Бог може да ги достигне.

Речта му не беше просто отекна думи и фрази. Той е живял в съответствие с това, което каза той и проповядва. Той се облече като други пророци и са живели в пустинята, отделени от хората, свидетелстващи за нуждата им от Бога и призовава за покаяние. Той яде скакалци, които са на негово разположение в пустинята и бяха допуснати толкова чиста, според Мойсеевия закон (Левит 11:22). Той не носят меки дрехи, като придворните, но като номади Той беше облечен в камилска вълна, която е толкова груб като шкурка. Йоан Кръстител е направил без храна, богата, за да докаже, че храни, напитки и комфорт не са важни, но той говори смело на това, което е много важни за връзката ни с Бога. Е, как е връзката ви с вашия Господ? Какви са вашите грехове, които пречат на неговата реакция? Спомняте ли си лъжите си отмъстят на опонентите ви и вашите примеси? Вашите грехове са разделени от вашия Господ. Вашите образователни степени и добър доклад няма да ви спаси от неговата преценка. Как е съвестта ви? Се помирят с Бога чрез смъртта на Сина Му.

Думите на Кръстителя разтърси хората от Юдея. Те се втурна да го види и да го чуете как проповядва. Там покаялия се коленичи, наведоха главите си и се кръщаваха от него в река Йордан. Те са срам за греховете си и изповядаха своите лоши дела в обществото, търси прошка от Бога и пречистване. Въпреки че те се обърнаха от лошите си дела, те не смятат, че те са били добри и благочестиво, но разбрах, сами да бъдем святи грешници заслужава Божия съд. Те викаха за Божията благодат и милост, знаейки, че законът не ги оправдае, за съвестта си свидетелства срещу тях.

Храна на Джон се състои от мед и скакалци. Това се съгласи с учението, той проповядвал на "покаяние" и "плодове, достойни за покаяние." Тези, чиято дейност е да се обадите на другите да плачат за грях, и да го унижавам, трябва сами да живеят сериозен живот, живот на себеотрицание, смирение, и презрение на света.

Джон излезе на региона, където той е бил с другите региони около Ерусалим. Тези, които ще са в полза на Министерството на Джон трябва да "излизат" за него в пустинята, споделяне на срамът му.

Тези, които наистина желаят живота, че посланието на Бог носи, ако не се предприемат мерки за тяхното, ще я търси и тези, които се учат на учението за покаянието трябва да "излязат" от бърза на този свят, и да бъде все още.

Скъпи братко, да разгледа внимателно съвестта си и да разкрие сърцето си, мислите си и делата си. Ела при своя Господ и изповяда пред него всяка грешка, която са извършили. Знаеш ли, че не са добри, но грешник и нечисти пред святост и чистота на Бога. Да се лишавате, забрави си егоизъм и да потърсят своя Господ и неговата воля. Вие няма да може да го задоволи, ако не изповядват греховете си. Умът ви няма да намерите уюта и спокойствието толкова дълго, колкото се мълчи за грешките си. Отворете сърцето си към Бога. Той е верен и праведен да простя всяка грешка. Не се колебайте да побързаме и да се хвърлят в реката на Божията любов, че Христос може да ви спести и може да се превърне в нов човек на вярата, приемливо за Бога и човеците.

МОЛИТВА: Боже мой, Боже мой, Господи, най-добре знаят за миналото си, че аз съм грешник и заслужават вашата преценка. Моля те, прости греховете ми, според множеството на твоята милост, не ме хвърли далеч от вашето присъствие, и не отнемай Святия Дух от мен.

ВЪПРОС:

  1. Какви са принципите на проповядването и живота на Йоан Кръстител?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:11 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)