Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Norwegian":
Home -- Norwegian -- The Ten Commandments -- 04 Second Commandment: Do Not Make Idols
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- Bengali -- Bulgarian -- Cebuano -- Chinese -- English -- Farsi -- Finnish? -- French -- German -- Gujarati -- Hebrew -- Hindi -- Hungarian? -- Indonesian -- Kiswahili -- Malayalam? -- NORWEGIAN -- Polish -- Russian -- Serbian -- Spanish -- Tamil -- Turkish -- Ukrainian? -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

DE TI BUD - Guds beskyttende mur Som holder mann fra å falle

04 - Annet Bud: Ikke Gjør Idoler2 MOSEBOK 20:4-6
"Du skal ikke lage deg noe utskåret bilde eller noen som-het for noe som er oppe i himmelen, eller som er nede på jorden, eller som er i vannet under jorden, du skal ikke tilbe dem og ikke tjene dem. for jeg, Herren din Gud, er en nidkjær Gud misgjerning FA-thers på barn i tredje og fjerde ledd, når de hater meg, men jeg viser miskunn i tusen ledd mot dem som elsker meg og holder mine bud».

Det annet bud utfyller og utdyper det første bud. Av denne grunn er det ansett av noen dogmatiske systemer som en del av det første bud. Men noen kommentatorer fortsatt se det andre budet som den mest vanskelig fordi det ofte har vært gjenstand for stor misforståelse.


04.1 - Mot kristne bilder

Muslimer og jøder anklager flertallet av kristne i å bryte bud Høyeste. De anklager oss, "Du er de som bryter den viktigste Guds bud. Du male alle typer bilder av den Allmektige og presentere for folk hva utilstrekkelig fantasi har produsert." Riktig bruk av dette budet har forårsaket stor kontrovers selv blant kristne kirkesamfunn. Medlemmene av noen kirker har brutt inn i andre kirker og brente sine hellige gjenstander. Vi må erkjenne at Gud, i sin herlighet, kan ikke portrettert. Noen tegning av Guds håner og fornærmelser hans guddommelige majestet. Bilder av helgener eller engler er ofte forfengelighet. Gud er langt overlegen, langt helligere, mer allmektig enn vår fantasi kan formidle til oss. Han er helt forskjellig fra hva menn kan forestille. Dette inkluderer selv de fine tegninger av kunstnere som Michelangelo!

Gud åpenbarer seg for folk på to måter i Bibelen. Han re-veals seg først gjennom ordet han taler til den som hører og andre, gjennom en visjon for seeren. I Det gamle testamente Herren åpenbarte seg oftere gjennom sitt mektige ord, og sjeldnere gjennom visjoner. Men når Guds Sønn ble forklaret i hans opprinnelige prakt før hans apostler, falt de ned på bakken som om de var døde fordi guddommelig hellighet avslørt og fordømt deres urenhet. Den som så syner var ikke i stand til å beskrive fullt ut hva de så. De kunne bare beskrive det i bilder.


04.2 - Motstå tilbedelse av avguder og bilder

Hvis vi undersøker det andre budet nøye, kan vi se at det ikke forbyr å lage bilder av Gud. Snarere advarer den oss mot enhver form for avgudsdyrkelse. De som ære eller tilber andre guder, statuer eller utskårne bildene er gjenstand for hans vrede.

Store utskårne statuer sto på fjelltoppene i Midtøsten i gammeltestamentlig tid. De var laget av stein og brukes i gudstjenesten. Det var også tre, stein, sølv eller gull idoler i hjemmene som ble tilbedt. Men den som ikke tror på den sanne og eneste Gud åpner døren for ham å forlate, og deretter de urene ånder jag i. Grekerne i Jesu tid trengsel før deres guder å hengi seg sensualitet. Tidligere gjorde egypterne, assyrerne og babylonerne det samme. Det er grunnen til at Moses og profetene førte en voldsom krig mot avgudsdyrkelse. I dag kan vi se disse idolene som ble forbannet av profeter i det siste, på utstilling i Kairo, Bagdad og Beirut museer. De ble gjenstand for turistenes fascinasjon, som sko slites ned trappa av Akropolis og de kongenes graver mer enn skoene til gamle grekere og egyptere gjorde. Folk prøver å gjøre det usynlige synlig og er ofte ikke fornøyd med forkynnelsen av Guds Ord. Man ønsker å se mer enn å høre. Den usynlige og untouchable forbli fremmed for ham. Dette er en av grunnene til at TV er en fristelse for folk som ønsker å adlyde det andre budet.


04.3 - Bilder Medlem av jøder og muslimer

TV, video og magasiner absorberes raskt og fikk med glede i den muslimske verden på tross av forbudet plasseres på bilder 1350 år siden. Dette forbudet på et bilde har ført til kunsten arabisk ornamentikk, som er tydelig overalt i islamsk kultur i Saudi-Arabia, i moskeer i Kina og i slottene Marokko og Sør-Afrika. Effekten av den andre bud på muslimer kan sees i deres tegninger av blomster og hager i form av geometriske figurer på papir, tre, metall og stein. Den orientalsk teppe spesielt, med sin praktfulle design av hagen eller symbolske paradiser, har vært høyt verdsatt av hele verden.

Muslimer i Saudi-Arabia må bruke tall fra en mann uten hode for å indikere et fotgjengerfelt i et veikryss. Det er ikke tillatt å trekke hodet selv i dag. Men i Iran, Tyrkia og India, har muslimer ikke føler strengt bundet til disse forbudene i Koranen. De trakk bilder av Muhammed og Gabriel, som er ulovlig for arabiske muslimer til i dag. Når et arabisk land nylig produsert en film om Muhammed, de aldri tillot ansiktet skal vises. Hele filmen ble produsert som om Muhammed så alle scenene med sine egne øyne og snakket med sin egen stemme. Han har aldri dukket opp i person. Av denne grunn, Christian filmprodusenter må være forsiktig når presentere bilder av Guds profeter, engler eller Kristus i filmer for muslimer.

Jødene har også søkt det andre budet grundig ved å avstå fra å tegne bilder av Gud. Når Titus, den romerske lederen, overtok Jerusalem i år 70 e.Kr. og gikk inn i templet, gikk han inn i det aller helligste forventer å finne en gylden statue eller edle fartøy. Men han ble skuffet. Det aller helligste var tom fordi Gud er ånd, ikke materie. Han kan ikke være nedfelt eller begrenses til et bilde eller en statue.


04.4 - Er bildene av Kristus mot Skriften?

Kristne ikke tolke det andre budet som jøder og muslimer gjør. Kristus ble en mann på hans fødsel. Hvert øye kunne se ham. Han uttalte: "Den som har sett meg, har sett Faderen" (Joh 14:9). Målet med etableringen ble nådd i Kristus. Bibelen sier: "Gud skapte mennesket i sitt bilde, i Guds bilde skapte han det, til mann og kvinne skapte han dem" (Genesis 1:27). Adam og Eva ble utnevnt til å representere Gud. Man bilde er ment å gjenspeile Guds herlighet helt til i dag.

Vi har privilegiet av å nyte Guds skaperverk og kan trekke sine blomster, dyr og mennesker. Men vi skal aldri guddommeliggjøre dem eller tilbe dem. Alle skapninger forbli skapninger. De ikke nå nivået av Skaperen selv og bør aldri bli tilbedt. Guds bilde i mennesket ble forvrengt etter sitt fall i synd, når det onde gjennomsyret vår verden. Men, restaurert Jesus, den andre Adam, Guds bilde i mennesket. Ikke rart Paulus kalte Jesus "bildet av den usynlige Gud" (Kol 1:15).

Jesus ble født, døde og sto opp for alle mennesker. Så alle har rett til å trekke ham etter hans eget konsept, med sine egne afrikanske, Oriental, europeisk eller i Midtøsten funksjoner. Han er Guds bilde i form av en mann i alle kulturer. Hans glede, fred og tålmodighet var ikke teoretisk, men mest praktisk. I Kristus har Gud kommet nær til oss. Han så ikke ut i form av en voldsom krig herre, heller ikke med et stygt ansikt, men som den ydmyke Guds Lam som var villig til å bære Guds vrede på våre vegne og dø for våre synder, slik at vi kan leve med ham for alltid. Han har lært oss hva offer betyr. Korset har blitt selve symbolet på guddommelig kjærlighet. Kristi oppstandelse fra graven ble gjennomført i utseendet hans, viste som oss sin åndelige ennå håndgripelig kroppen (Lukas 24:39).


04.5 - Kristi bilde i hans tilhengere

Jesus følt hans tilhengere med sin milde ånd, slik at kjærlighet, hellighet og glede av Gud kan virke i dem. Han har utpekt oss til å være Guds bilde midt i en verden fylt av hat og død. Han har gitt oss det privilegium å være levende "bokstaver Kristi" snakker gjennom vår atferd til våre familier, naboer og venner. Jesus har satt sitt eget bilde i oss slik at vi kan reflektere hans egenskaper. Den som møter aktive tilhengere av Jesus i Afrika, Asia, Europa eller Amerika eller hvor kan legge merke til og anerkjenne lys av Kristi fred skinner i ansiktene deres. Når ånden av den korsfestede og oppstandne Jesus bor i noens hjerte, rik eller fattig, leser eller ikke, gammel eller ung, reflekterer han glansen av den himmelske verden. Det er ikke nok å kategorisere verden som fattig eller rik, kapitalister eller sosialister, og det bør heller deles inn i de født på nytt og de døde i synd. Når Kristus finner en bolig for seg selv i en manns hjerte, blir Guds liv manifest og blir sett av alle.

Den Hellige Ånd gjør lede oss ikke å skryte om oss selv, men hjelper oss til å forherlige Guds Sønn. Vi skal ikke trekke oppmerksomhet til oss som om vi var midt i verden. All ære bør gis til Lammet som ble slaktet for oss. Maria, Jesu mor, samt alle de hellige, ville protestere mot folk hedre sine statuer og bilder. De ville ødelegge dem uansett hvor de ville finne dem, på altere, i hus eller på offentlige steder. Ingen har noen gang reflektert Guds herlighet uten Jesus. Det er ingen som er bra unntatt Gud. Vi har vært rettferdiggjort og helliggjort ved hans nåde alene. Det er mot Bibelen å be til Maria eller til de hellige og be om forbønn deres. Dette er en åpenbar krenkelse av det andre budet som om vi ikke var å stole på vår Far i himmelen, men å dele vår tillit mellom ham og hans timelige skapninger. Det er ikke noe bilde, statue, minnesmerke eller relikvie som kan utføre mirakler eller stipend helbredende kraft. Gud frelser oss bare gjennom Jesus Kristus hans sønn. Alle avguder, selv i kirkene, er en vederstyggelighet i Herrens øyne.

I den nye pakt, vi opplever personlig kontakt med Gud vår Far som hans elskede barn. Dette privilegiet er garantert bare av forsonende død Jesus og hans prestelige kontinuerlig forbønn på Faders høyre hånd hans. Sønnen har gjort direkte kontakt mellom oss og Faderen mulig. Den som ikke gjør bruk av den ikke tror på Guds Farskap. Vi har fått nåde, rettferdighet, tilgivelse og liv bare fra Faderen og Sønnen, ved sin Ånd. For dette bør vi takke den treenige Gud alene, med hele vårt hjerte.


04.6 - Guds iver

Kløften ligger mellom folk som elsker Gud og de som vender seg bort fra ham kan sees i forskjellen mellom trusselen om straff og løftet velsignelse i det andre budet. Her igjen, definerer Gud selv som "jeg", som angir at han er en levende person med vilje og evne til å snakke. Han understreker at han er den trofaste Herre Han forandrer seg ikke og styrer alt. Han har bundet seg til oss i en evig pakt og forventer det samme i total underkastelse og trofasthet fra oss.

Gud krever vår kjærlighet. Han nekter å dele vår underkastelse til ham med en avgud, en av grunnleggerne av en religion, en konge, eller gull eller sølv. Han er Gud alene, og det er ingen andre frelser!


04.7 - De som hater Gud skal høst

Ve dem som forakter Guds kjærlighet eller behandle det lett! De er som en gren avskåret fra vintreet. De vil bli tørr og visne, og målet er evig ild. Hvis vi nekter å bli i Gud, som er vår kilde, begår vi åndelig forræderi fordi vi åpne oss for utenlandske ånder, avguder eller urene krefter, eller gjøre oss selv halvguder. Gud deler ikke hans herlighet med noen unntak hans sønn og hans Ånd. Det er ingen annen Skaper. Han er den eneste dommer over tid og evighet.

Hvis en mann ikke ville slå til den sanne Gud, men se til andre guder eller til seg selv som om han var i sentrum av alt, vil han bli stolt og forherder sitt hjerte til å elske sin Skapers. En slik mann blir grusom og ond. Han tar seg av andre i stedet for å tjene dem. Den som ikke elsker Gud kan ikke elske sin neste heller. Han kan ikke forstå verden og dens åndelige problemer fordi han mangler en lyd standard. Følgelig blir hans samvittighet kjedelig, hans moral utarte. Han vil bli perverse og verre enn et dyr i sin nådeløse kamp for å overleve.

Gud lar de som insisterer på å skille seg fra ham falle, etter at han advarte dem og ofte viste sin kjærlighet til dem. Han leverer dem til lyster deres hjerter slik at de ødelegger seg selv. Kong Saul og Judas Iskariot er førsteklasses eksempler på dette. Denne guddommelige prinsippet dommen gjelder for den enkelte så vel som nasjon. Selv ektefeller er ofte påvirket til å gjøre ondt av sine kamerater og i sin tur påvirke sine barns liv. Dette er hvordan gudløshet vil bli arvet fra generasjon til generasjon. En familie dominert av gjerrighet eller misunnelse vil manifestere dette i sin atmosfære og atferd. Om familien klimaet er påvirket av overfladisk humanisme eller sosialistisk ateisme resultatet er det samme. Ånden av en familie gjenspeiles i barnas øyne. Noen familier har vært involvert i spådom, necromancy eller trolldom i håp om at de kan få healing, eller avdekke skjulte saker. Alle disse praksis er fordømt av Jesus og likevel han ikke kastet noen ut hvis han angrer. I stedet får han med glede ham og frigjør ham fra forbannelsen av Satan. Jesus sa, "Hvis Sønnen frigjort dere, da blir dere virkelig fri" (Joh 8:36). Myndighet Kristus er utenfor vår fatteevne. Han alene kan bryte noen demoniske bondage.

Gud lærer oss at familiens hardheartedness vil bli Pun-svekket inntil tredje og fjerde generasjon med mindre sann omvendelse oppstår og familiemedlemmer vende seg til Gud. Ofte barn og selv voksne er et produkt av en kjede av ugudelige forfedre. Likevel bør vi ikke fordømme de korrupte på hjertet, men vi bør søke å forstå deres bakgrunn og elsker dem. Det er jøder og muslimer som blir indoktrinert med læren deres bestefedre som avviser Guds Sønn kategorisk. De bor i et kollektiv bondage å synde og avvise det verdens frelser. Den som ønsker å være fri for slike anti-kristne krefter må fornekte sin tidligere tilknytning til dem og hogg av ham kulturelle bånd for skyld Jesus. Men når vi gir slipp på vår familie beskyttelse og landets sikkerhet, ser vi at Gud virkelig er vår Fader. Han vil ta ansvar for vår fremtid. Han alltid forsikrer oss: "Jeg er Herren din Gud, din stadig kjærlig far. Jeg kjenner deg, jeg har kalt deg ved navn, du er min, hold på meg, og gi slipp på de onde og urene bånd helt . Trust in My trofasthet og min autoritet, og du skal være fri og trygg for evig og alltid."


04.8 - Overflod av velsignelse for dem som elsker Gud

Hvis noen elsker Gud og ære ham, vil han mediterer på Hans Ord og leve etter hans styrke. Den som innser dybden av hans nåde for oss vil kontinuerlig takke ham for hans befrielse og tålmodighet. Vi veltalende uttrykke vår kjærlighet til ham ved å være takknemlig med hele vårt hjerte. En takknemlig troende vil finne skatter, makt, velsignelser og veiledning i Guds Ord daglig. Hva ville du tenke deg en brud som, etter å ha mottatt et brev fra brudgommen henne, ikke åpner selv det og glemmer alt om det? Vi vil si at hun ikke elsker ham. Likevel en trofast brud ville vente utålmodig på sin manns brev. Når hun får et brev, vil hun umiddelbart åpne den, lese den om og om igjen og tenk over visse fraser, som snart skulle indelibly trykt når minnet hennes. Når vi elsker Gud, studerer vi Hans Ord som om de var kjærlighetsbrev fra himmelen skrevet til oss personlig. Vi ville alltid lese dem og huske viktige tekster. Våre hjerter ville bli fylt med Guds Ord, som utdanner oss til å oppfylle hans vilje.

Hvis foreldrene ber oppriktig om sine hjem de bringer velsignelse Jesus på sine familiemedlemmer. Deres barn ville ikke vokse opp ugudelig eller likegyldig. I stedet ville de ha et solid fundament. Selvfølgelig kan foreldre ikke tvinge sine barn til å tro på Kristus, langt mindre rense dem for ondskap ved å slå dem. Men eksemplet med en hengiven forelder er gradvis, men dypt innprentet sin underbevissthet. Barn ofte husker foreldrenes adferd mer enn de husker sine ord. En mors øyne vil noen ganger taler høyere enn hennes ord, og hennes kjærlighet når graven.

Gud lover dem som elsker ham til å bli velsignet til tusendel generasjon! Dette løftet har en stor trøst til foreldre hvis de har å oppdra sine barn i en tid full av fristelser og gudløshet. Kraften i Guds kjærlighet penetrerer mørket som sollys trenger et mørkt rom. Den åndelige arv av hjem vil bli multiplisert når foreldrene ber troende.

Har du noen gang forsøkt å beregne den perioden som ligger i tusen generasjoner? Hvis vi setter 25 år for en generasjon, så har vi 25 000 år med Guds rike velsignelse som et resultat av bare én ekte troende. Eller hvis vi tenker i form av barnebarn i en stor familie, så har vi et stort antall etterkommere, like stor som en åndelig bataljon, som alle vil bli velsignet gjennom tro og lydige foreldre. Gud forsikrer Hans kjære som alle trofaste troende vil være en kilde til kjærlighet til hundrevis av mennesker. En etterfølger av Jesus aldri hevder å være våren gudsfrykt selv, heller han anser seg selv en kanal for Guds nåde. Ut av overflod Hans Gud gir nåde over nåde ubetinget til de som elsker og stoler på ham.

Hvis vi har opplevd effekten av våre fysiske eller åndelige foreldrenes velsignelse på våre liv, så vi kan sette pris på forskjellige kulturer i verden. Hvor Guds Ord har påvirket en landsby eller en by eller folk hundrevis av år siden, vil du se og føle det. Der folk har blitt satt fri av Jesus de tilbyr takksigelse og tjene hverandre. Når Gud kan påvirke en bestemt kultur ved sin Hellige Ånd, da familie, skoler, økonomi og politikk påvirkes mer enn vi kan forstå.

Det motsatte gjelder for land som guddommeliggjøre blod-farget guder som i India eller gudstjenester forfedre som i Kina eller Afrika, der avgudsdyrkelse og magiske staver er ment å gi sikkerhet. Disse samfunnene er dominert av frykt, slaveri og angst. Altfor ofte en kvinnes verdighet dras i søla da en mann lords det over henne. Stammekriger hindre fremgang, og de fattige blir enda fattigere. Hvis du skriver inn en muslim, hindu eller kristen landsby, vil du raskt føle den åndelige atmosfæren i stedet. Selv dyr føler om de blir slått nådeløst eller behandles skånsomt.


04.9 - Oppsummering: avgjørende skille

Velsignelsene ved tro foreldrene er sett i det de produserer i den enkelte eller familier som følge av besteforeldre usvikelig kjærlighet til Gud. Slike besteforeldre ba og jobbet hardt og levde et anstendig liv før de blir gamle. Sannelig, skiller en skillelinje som elsker Gud fra dem som hater ham over hele verden. Hvis du virkelig stole på Gud Fader, hvile deg i ham som et barn og utvikle frukten av hans kjærlighet. Men hvis noen motstår Guds kall, så han vil gå bort fra gudsfrykt. Det er ikke overraskende å se kjærligheten avtagende i disse siste dager. Hvis man ikke går tilbake til Gud han blir en kilde til ondskap. Farlige teorier vil fremstå som et resultat av opprør mot Gud. Karl Marx var gudfryktig som en ung mann, men da han ble fanget opp i spådom og inn i verden av det okkulte, ledet han millioner på villspor, som valgte døde materialisme som en livsstil. Likevel vil hans tilhengere ikke være i stand til å etablere arbeidernes paradis på jord, selv om de rister nevene i Guds ansikt. Den som vil fornekte Gud, den sanne kilde til kjærlighet og livet, og guddommeliggjøre folk i stedet for ham vil gjenopplive bitterhet og til tross i hans hjerte og dermed høste vrede Hellige på dommens dag.

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on March 12, 2014, at 08:07 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)