Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Norwegian":
Home -- Norwegian -- The Ten Commandments -- 03 First Commandment: You Shall Have no Other Gods Before Me
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- Bengali -- Bulgarian -- Cebuano -- Chinese -- English -- Farsi -- Finnish? -- French -- German -- Gujarati -- Hebrew -- Hindi -- Hungarian? -- Indonesian -- Kiswahili -- Malayalam? -- NORWEGIAN -- Polish -- Russian -- Serbian -- Spanish -- Tamil -- Turkish -- Twi -- Ukrainian -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

DE TI BUD - Guds beskyttende mur Som holder mann fra å falle

03 - Første Bud: ikke ha andre guder2 MOSEBOK 20:3
"Du skal ikke har andre guder foruten meg!"


03.1 - Tilbe avguder dag

Dersom vi lever i et industriland, vi knapt noen gang kommer over folk som tilber avguder, enten de er av tre, stein eller gull. Likevel, hvis vi besøker Asia eller Afrika er vi nødt til å kjøre inn i mange avguder med mange mennesker som virkelig tilber dem i frykt.

I en "India Airlines" magasinet var et bilde av Durga, gudinnen for krig, med sine seks armer som dreper enhver aggressor. Hodeskaller ble spredt rundt Durga. Valiant som hun var i krig, ville alle som ville nærme seg henne bli brent av ilden surring ut av munnen hennes. Og hun smilte mens hun drepte hennes fiender.

Du vil finne utskårne statuer av elefanter i India som representerer guden Ganahati. Fra tid til annen, lå hinduer duftende blomster før dem. På spesielle fester, girlander av blomster dekorere plast elefanter som er nesten to eller tre etasjer høy. Folkemengder følger disse idolene ned gatene inntil de kaste dem i elva eller havet i håp om at fisket kan være bra og området bli spart fra den ødeleggende årlige oversvømmelser.

Under en spesiell fest tusenvis av kyr drevet inn templer og drysset med hellig vann for å holde dem friske. Så hornene er malt med lyse farger som et tegn på engasjement.

Hvis vi skulle besøke Ladakh dalen utover Himalayan Moun-holder eller reise til et buddhistisk land, ville vi se store gylne, smilende statuer av Buddha og folk bøyde før dem totalt ærbødighet. En tredjedel av menneskeheten fortsatt tilber avguder og dermed bryter det første bud. Disse avgudsdyrkere tror på kraften av disse statuene og på reinkarnasjon. Et stort antall mennesker i Afrika og Indonesia er fortsatt i åndelig trelldom til slike skikker. Andre tilbe sine forfedre. Men hvis de skulle oppleve myndighet av Jesus, ville de bli løst fra noen frykt for ånder og fra avgudsdyrkelse og trolldom. Deretter ville de ikke lenger trenger magiske trylleformler eller blå perler og ville avvise døde avguder fordi de ville være skjermet fra alle påvirkning av onde ånder.

Vår himmelske Far leverer oss fra alle slags frykt, selv fra den overveldende herredømme over jinn, og setter oss helt fri fra alle effektene av trolldom. Jesu blod Kristus, Guds Sønn, er den ultimate beskyttelse mot alle de onde kreftene. Uansett er skrevet eller sagt som forbannelser i navnet mørkets makter mot dem som følger Herren Jesus vil bli knust i vår Herres navn. Han er fortsatt den mektige festningen til alle som vender seg til ham.


03.2 - Moderne avguder

Dessverre har en ny modus for avgudsdyrkelse gjennomsyret industriland, der statuene har blitt erstattet av biler TV og kjendiser. Man stoler mer på moderne teknologi enn på den levende Gud. Han får inn i bilen hans og kjører veldig fort på asfalt veier. Bilen har blitt et idol for dagens moderne mennesker. De går inn i det og levere seg til makten sin. Mens israelittene i det siste danset rundt gullkalven, roterer moderne sivilisasjon rundt den nyeste modellen bilen. Eieren sparer og ofrer for bilen sin, han renser det, polerer det og lytter til motorens nynne mer enn han lytter til menneskene rundt ham. Han tilbringer mye tid og penger på det - mer enn han gjør på de fattige. Har blitt mann en slave til moderne teknologi? Mylderet av mennesker flom i stadioner å se auto-racing og atletisk hendelser. Men få sitte i kirkebenker og delta i gudstjenesten.

Jesus advarer oss spesielt mot å elske penger. Han sa: "Ingen kan tjene Gud og penger, for han vil enten elske eller hate den andre, eller forkaster Gud og klamre seg til penger." "Kjærligheten til penger er roten til alt ondt." Sosialisme og kapitalisme har samme mål, for mens kapitalister er rike, sosialister ønsker å bli rik ved manipulasjon og vold. Folk danser rundt gullkalven selv i dag. Ikke bli lurt, kan ikke Gud bli spottet. Ingen kan tjene Gud og penger. Jesus var dårlig, men innholdet. Han advarer sterkt hans tilhengere mot rikdom, "De som ønsker å bli rike, faller i fristelse og snare" (1 Tim 6:09, Matteus 06:24, 19:24).

Likevel, den dominerende idol som hersker over alle kulturer og religioner er vår super-ego. Hver person har en tendens til å tro at han er den beste, det vakreste og viktigste av alt. Hvis de ikke egentlig tenker over det, de ubevisst ønsker det. Alle tenker at han er midt i verden. En tre år gammel jente ble en gang spurt: "Hva ønsker du å være?" "En statue!" svarte hun. "Hvorfor?" "Så at alle må se opp til meg." Stolthet og egoisme flyt i blodet vårt. Dette er det stikk motsatte av den ydmyke Kristi ånd. Jesus sa: "Hvordan kan du tro, som tar ære av hverandre, og ikke søker ære som kommer bare fra Gud?" "Lær av meg, for jeg er saktmodig og ydmyk av hjertet, og dere skal finne hvile for deres sjeler. For mitt åk er lett og min byrde er lett." "For den som vil berge sitt liv, skal miste det, men den som mister sitt liv for min skyld, skal finne det." "Skal du deretter søke store ting for deg selv søker dem ikke?" (Joh 5:44, Matteus 11:29-30; 16:25-26, Jeremia 45:5).


03.3 - Overvinne avgudsdyrkelse

Hvorfor skal forbød tilbedelse av andre guder ved siden Gud være det første bud? Faktisk er det bare én Gud. Alle kjendiser i denne verden er midlertidige. Gud alene lever evig. Han skapte oss, så til ham være ære og herlighet. Han er sentrum for hele universet. Vår egoisme skal brytes hver dag før vi omvende seg og tjene Gud med glede. Vi må sette oss selv på Guds disposisjon. Verken vår bankkonto, vår helse, og heller ikke vår talent bør være grunnlaget for våre liv.

Abraham høyt elsket Isak, hans juridiske arving og etterlengtede sønn. Han var så opptatt med sin sønn at han syntes å være viktigere enn Gud. Og Herren testet sin tjener. Han eller-lurte ham til å tilby sin elskede sønn som brennoffer til ham. Abraham var villig til å gjøre hva syntes umulig, å ofre sin sønn som et offer, og gi ære til Gud alene. Men Gud nektet i siste minutt for å la Abraham drepe barnet av løftet hans og tilbød en vær i hans sted. I denne tilstanden av indre uro, ble Gud herliggjort da Abraham var klar til å bli separert endelig fra sin egen sønn. Han beviste at han elsket Herren mer enn sin egen sønn.

Vi må undersøke oss selv fra tid til annen, og se om det er store eller små avguder som står mellom oss og Herren. De kan være bøker, smykker, portretter, minner, hobbyer, vaner, penger, hus og så videre. Selv folk kan noen ganger ta våre hjerter.

Fristelsen av idol tilbedelse er manifestert i mennesker deifying deres herskere. Hele folkeslag ble tatt til fange av Napoleon, Ataturk, Hitler, Nasser, Khomeini og andre. Likevel sine bøker og minnesmerker ble ofte brent og ødelagt kort tid etter sin død. Profeten Jeremia advarer folk mot enhver forelskelse med folk eller stole på menneskelig hjelp. "Forbannet er den mann som stoler på mannen, og gjør kjøttet hans styrke" (Jer 17:5).

Folk ofte forgude kino stjerner og Sports Champions som om de var guder. De er trollbundet av musikalske konserter og slå inn hysteriske massene i stadioner. Vi må være forsiktig her. Vi sier ikke at servering og respektere mennesker er synd. Men det er åndelig forræderi å elske eller stole et menneske mer enn Gud. Gud har ikke vært knyttet til oss i en evig pakt? Ikke rart Kristus kaller folk "en ond og utro generasjon", fordi de ikke elsker Gud av hele sitt hjerte, respekterer ham dypt eller stole på ham alene.

Idol-tilbedelse tar ulike former i dag som et resultat av tomrommet skapt av frafall fra Gud. Herren er en nidkjær Gud, og Han ønsker å eie våre hjerter alene. Han er ikke fornøyd med en del eller mesteparten av vår kjærlighet og lydighet til Ham. Han ønsker å eie oss helt og evig. Derfor må de gamle og moderne avguder forsvinne fra våre liv, og vi bør fornye vår forpliktelse til vår himmelske Fader igjen. Spør deg selv, hva er de skjulte avguder i livet ditt, og hva bør du gjøre for å ødelegge dem for alltid?


03.4 - Er den kristne tro på kant med den første Bud?

Jøder og muslimer kan bli enige om den kristne tolkningen av de ti bud opp til dette punktet. Men de anklager kristne for å ha brutt første bud ved deres trosbekjennelse. "Dere kristne er vantro faktisk" de hevder, "fordi du bryter det første og største budet. Du spotter Gud ved å hevde at det er tre guder, og at en av dem døde på korset." Jøder og muslimer beskylder kristne for blasfemi fordi de tror på enheten av den hellige treenighet.

Hvordan fikk Jesus selv svare på en slik beskyldning? Jesus møtte disse angrepene fra hardhjertede mennesker daglig. Jesus ex-pounded hans enhet med Gud helt klart: "Jeg og Faderen er ett" (Joh 10:30). Aldri har han sier, "er jeg og Faderen To", men en! Etterpå sa han: "Jeg er i Faderen og Faderen er i meg." Før han ble arrestert, ba han for sine tilhengere, "slik at de kan være ett, slik vi er ett" (Joh 17:22). Disse ordene vitner om enhet hellige treenighet. Flertallsformen er her, forstås den entall. Jesus vitnet om sin fullkomne enhet med Faderen. Denne sannheten kan ikke gripes matematisk. "Ingen kan si Jesus er Herre uten i Den Hellige Ånd" (1 Kor 12:03). Dette er en evig åndelig sannhet. Hvis vi ikke er åpne for Guds ånd kan vi ikke forstå åndelige realiteter.

Jesus sa: "Om noen elsker meg, vil han holde Mitt ord, og min Far skal elske ham, og vi vil komme til ham og gjøre vårt hjem med ham" (Johannes 14:23). Jesus lovet sine tilhengere at den Hellige Ånd skal bo i dem. Samtidig forsikret han dem av sin fullkomne forening med den himmelske Far, og at de begge ville bo i hjertene til sine tilhengere.

Kristne tror ikke på tre separate guder, men på en Gud som har åpenbart seg selv som Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd. Ved å bekjenne enhet av treenigheten, vet vi ikke bryte første bud, i stedet vi oppfylle det. Guds Ånd er utøst i våre hjerter som et resultat av vår forsoning med Gud i Jesu Kristi død. Den trofaste Spirit oppfordrer oss til å kalle Gud vår Far og helliggjøre hans faderlige navn. Vi tror like i Jesus og elske ham av hele vårt hjerte fordi "Guds kjærlighet er utøst i våre hjerter ved Den Hellige Ånd som er gitt til oss" (Rom. 5:5). Vi bør erkjenne at enhet av den hellige treenighet er skjult for alle som ikke har blitt født på ny ved Den Hellige Ånd og søker ikke å finne denne herlige sannheten.

Koranen faktisk ikke angripe Trinity kristne tror i. I stedet angriper det en sekterisk Trinity, som alle kristne kirker også motsette seg og angripe. Koranen kjemper mot Treenigheten av faren, moren og sønnen (Sura al-Maida 5:116). Koranen motsetter også troen på at Gud er Jesus sønn av Maria (Sura al-Maida 5:17,72) eller bare den tredje av tre (Sura al-Maida 5:73). Snarere presis forståelse av den hellige treenighet i Bibelen er at Gud er inkluderende samhold, den evige enhet, treenigheten av Faderen som taler gjennom Hans Ord og arbeider gjennom sin Ånd. Vi avviser den biologiske Trinity av far, mor og sønn, samt påstanden om at Gud er Kristus, Marias sønn. Vi bekjenner Gud Fader, Gud Sønnen og Gud Den Hellige Ånd som den eneste Gud.


03.5 - Hva sier gamle testamente om treenigheten?

Det gamle testamente inneholder noen slående referanser til Guds enhet i den hellige treenighet. Ikke engang Koranen kan benekte dette.

I Salme 2:7,12, leser vi om Guds åpenbaring om Jesus tusen år før han ble født, "Du er min sønn, i dag har jeg født deg." Han advarer også folk, "Kyss Sønnen for at han bli sint, og du omkomme i veien."

Jesaja 07:14 stater, 700 år før Kristi fødsel, "Derfor skal Herren selv gi dere et tegn: Se, en jomfru skal bli med barn og føde en sønn, og du skal gi ham navnet Immanuel [dvs. Gud er med oss]. "

Jesaja 9:6 inneholder store løftet, «For et barn er oss født, til en sønn er oss gitt, og regjeringen vil være på hans skulder, og hans navn skal kalles Under, Rådgiver, Veldig Gud, Evig Far,. Prince of Peace. " Disse guddommelige ord i Det gamle testamente vitner om Jesu guddommelighet og hans fullkommen enhet med Faderen.

Ifølge to Samuel 7:12-14, ble kong David lovet at en av hans sønner, som vil "kommer fra kroppen hans", på samme tid vil være Guds Sønn. Helt siden, har et annet navn for Messias eller Davids sønn vært Guds Sønn.

I Salme 110:1 leser vi: "Herren sa til min herre," Sett deg ved min høyre hånd, til jeg får lagt dine fiender Din fotskammel. "Er det to herrene? Aldri! Likevel, disse versene skildre den perfekte enhet mellom Gud, Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd.

Fra begynnelsen har Gud talt i form av flertall, «La oss gjøre mennesker i vårt bilde, etter vår liknelse" (Genesis 1:26).

Dette viser oss at vitnesbyrdet til enhet Holy Trinity er ikke en kristen fabrikasjon. Snarere er det en sannhet at Gud har åpenbart tusen år før Kristi fødsel. Hvem kan stå imot Guds åpenbaring?


03.6 - Koranens henvisninger til Kristi guddommelighet

Ikke bare gjør Mosebøkene, salmene og profetene vitner om Guds enhet, Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd, men Koranen inneholder også vers som underbygge den kristne vitnesbyrd. Hvis hver muslim ville lese Koranen med et åpent sinn, ville han bli overbevist av versene som omhandler Jesu fødsel av Maria, jomfru. Jesus ble født som Allahs ord uten menneskelig inngripen. Allah blåste sin Ånd inn i Jomfru Maria, og derfor ble Jesus født (Suras al-Anbiya 21:91 og al-Tahrim 66:12).

Suras Al Imran 3:45, al-Nisa 4:171 og Maryam 19:43 spesielt hevde at Jesus er Allahs ord inkarnerte og en ånd fra Ham. Disse versene er det islamske ekko av evangeliet etter Johannes: "Og Ordet ble kjød og tok bolig iblant oss, og vi så hans herlighet" (Joh 1:14).

I Suras al-Baqara 2:87,352 og al-Maida 5:110, leser vi at Kristus er styrket av Den Hellige Ånd, slik at han kunne danne likheten av en fugl ut av gjørma og bringe den til liv ved å blåse på den. Han helbredet blinde og spedalske og gjorde de døde levende av tillatelse fra Allah. Dette harmoni i aksjon mellom Allah, Kristus og Den Hellige Ånd kommer klart frem i Koranen. Hvorfor gjøre opprør muslimer mot Gud og hans Messias?

I Sura Maryam 19:21 kan vi lese: "Vi gjør ham et tegn for folk og en nåde fra oss." Det er alltid overraskende at Allah i Koranen taler i flertallsformen og kaller Kristus en Mercy fra den Barmhjertige. Det vil si, han er det samme stoffet fra den guddommelige essens.

Ganske mange referanser i Det gamle testamente og Koranen hevder enhet av treenigheten. Vi oppfordres til å delta engler i lovpriste Gud, "Hellig, hellig, hellig er Herren, hærskarenes Gud hele jorden er full av hans herlighet!" (Jesaja 6:3). Repetisjon av "hellige" tre ganger indikerer at Faderen er hellig, Sønnen er hellig, og den Hellige Ånd er hellig, og de er en totalt hellighet.


03.7 - Den kristne tro i Kristi guddommelighet

Det var ingen overdrivelse når Kristi apostler enstemmig vitnet til guddom hans. På tross av fare for død, Paul åpent proklamerte: "Kristus er et bilde av den usynlige Gud" (Kol 1:15). John innrømmer, "Ordet ble kjød og tok bolig iblant oss, og vi så Hans herlighet, den herlighet som den enbårne har fra Faderen, full av nåde og sannhet" (Joh 1:14). Apostelen Peter vitner, "Du er Messias, Sønn av den levende Gud" (Matteus 16:16).

Kirkemøtet i Nikea oppsummert den kristne tro, "Kristus er Gud av Gud, lys av lys, sann Gud av sann Gud, født, ikke skapt, av samme vesen som Faderen."

Muslimer og jøder sette grenser for allmakt av Gud med sine stive doktriner. Hvem kan avvise Guds åpenbaring av seg selv slik han er? Hvem har rett til å hindre den allmektige fra å ha en sønn og ofre ham til å redde verden? Gud er gratis! Kristus eksisterte før skapelsen. Han ble en mann å forene verden til Gud og gjenopprette himmelsk fred. Kristus ble menneske for å redde verden. Han forble uten synd, slik at han kunne ta bort verdens synd. Døperen Johannes refererer til denne guddommelige kall, "Se! Guds Lam som tar bort verdens synd!" (Johannes 1:29). Som et resultat, har vi vedtatt og kalle Gud vår Far i himmelen, siden våre synder er tilgitt. Kristus har etablert en stor frelse for alle mennesker, ikke bare for kristne. Hans frelse er for hinduer, buddhister, jøder, muslimer og ateister. Han gir evig liv til alle som stoler på ham fullt og aksepterer ham som sin Herre og Frelser. Sønnen leder oss til Faderen og Faderen trekker oss til Sønnen. Gud har åpenbart seg på Jesu dåp i Jordan-elven, "Dette er Min elskede Sønn, i hvem jeg er godt fornøyd" (Matteus 3:17). Hvem kan noensinne stoppe en røst fra himmelen?


03.8 - Hva er hensikten med det første budet?

Formålet med første bud er ganske enkelt å elske Gud. Moses formulert dette privilegiet i den viktigste bud: "Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din makt" (Mosebok 06:05). Vi enten elsker Gud og leve i harmoni med sin Ånd eller hater ham og leve mot sin vilje. Hvis vi elsker Gud, tror vi om ham, lytte til ham, gjør det som behager Ham, leve for ham og lenge for ham som en brud lengter etter brudgom og leser brevene om igjen og om igjen. Men de som insisterer på sin stolthet og ser seg selv som halvguder, snu ryggen til den virkelige Gud vil åpenbart glemme Hans Ord, og i hardheartedness deres faller til slutt under Guds vrede.

Men de som elsker Kristus er åpne for Guds Ånd. De får tilgivelse for alle sine synder og gå i kraft av Den Hellige Ånd. De blir forvandlet i bildet av far sin, siden de daglige ber om at navnet på Faderen skal bli helliggjort i deres liv og deres hus. Hvis vi virkelig elsker Gud, slår vi til ham og motta nåde over nåde. Vi opplever daglig rensing av samvittighet, bor i frihet Guds barn og ta del i hans åndelige tjeneste. De som virkelig elsker Gud kastet idoler ut av sine liv stå fast i den nye pakt, som mysteriet er avslørt i temaet vår tro og liv: "Gud er kjærlighet, og den som blir i kjærligheten, blir i Gud, og Gud i ham "(1 Joh 4:16).

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on March 12, 2014, at 08:06 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)