Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Norwegian":
Home -- Norwegian -- The Ten Commandments -- 05 Third Commandment: Do Not Take the Name of God in Vain
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- Bengali -- Bulgarian -- Cebuano -- Chinese -- English -- Farsi -- Finnish? -- French -- German -- Gujarati -- Hebrew -- Hindi -- Hungarian? -- Indonesian -- Kiswahili -- Malayalam? -- NORWEGIAN -- Polish -- Russian -- Serbian -- Spanish -- Tamil -- Turkish -- Ukrainian? -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

DE TI BUD - Guds beskyttende mur Som holder mann fra å falle

05 - Tredje Bud: Ikke ta navnet Gud forgjeves2 MOSEBOK 20:7
"Du skal ikke ta navnet på Herren din Gud forgjeves, for Herren vil ikke holde den uskyldig som misbruker hans navn, være skyldfri."


05.1 - Guds navn

Man kan ikke leve uten sin Skaper. Han ble skapt i Guds bilde, men han forlot ham. Helt siden, har han vandret i ørkenen i denne verden, søker etter sin tapte hjemme og lengsel etter hans skjulte kilde. Man har siden gjort opp tusenvis av erstatning guder som hard utseende ansikter bare reflektere menneskets uuttalte frykt og lengsler. Han bruker penger på magiske staver, håndlesing og horoskop, som ikke gir noen beskyttelse. Muslimer kysse den svarte steinen ærbødig som om det nedfelt en ånd fra himmelen. Buddhister tilber den gylne statuen av Buddha som smiler likegyldig på sin åndelig uvitende tilhengere.

Herrens direkte åpenbaring av seg selv: "Jeg er Herren, Herren", burde ha endt folks søk. Hans opptreden i den brennende busken var historisk, for Herren åpenbart seg og erklærte hans navn. Det er mange åpenbaringer hele Det gamle testamente og Det nye testamente. Bibelen gir oss 638 navn og egenskaper for den treenige Gud. I de semittiske språk hver attributt er et annet navn. Så er Gud ikke bare rettferdig, men han er den rettferdige i hvem all rettferdighet er konsentrert. Han er ikke bare hellig, men han er den Hellige full av hellighet. Hver av disse navnene er en stråle av hans herlighet. Likevel navnet som forekommer mer enn noe annet navn er Jahve (6828 ganger i Det gamle testamente). Dette navnet betyr den allmektige Sustainer, den Hellige, Faultless, Herren av historie, som aldri har og skal aldri endre hans trofasthet.


05.2 - Herren i Det nye testamente

Herren selv ble inkarnert som personen Jesus fra Nasaret, i Det nye testamente. Engler, profeter og alle være-troende bekjenner og er enig i at "Jesus er Herre". Men Jesus ikke forherlige seg selv, men alltid æret hans himmelske Far. Faktisk lærte han oss å be: «Vår Far, som er i himmelen. Helliget være ditt navn." I denne bønnen, er Faderens ære, herliggjort og helliggjort før og over alle andre navn. Åpenbaringen av Gud Fader ved Jesus har løftet oss opp til det høyeste nivået på kunnskapen om Gud.

Herren Jesus var ydmykhet inkarnert. Han gjennomførte forsoningen mellom Den Hellige og alle syndere gjennom hans død på korset av skam. "Derfor har også Gud høyt opphøyet ham og gitt ham det navn som er over alle navn, for at i Jesu navn skal hvert kne bøye seg, av dem i himmelen, og av dem på jorden, og av de under jorden, og at hver tunge skal bekjenne at Jesus Kristus er Herre, til ære for Gud Faderen "(Filipperne 2:9-11). Den Hellige Ånd har priste det opprinnelige navnet på Jesus helt siden og forsikrer oss om at han er «Herren». Samtidig forsikrer den Hellige Ånd oss om Guds enhet, Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd. Enhet av kjærlighet beskriver perfekt essensen av vår Gud. David hadde allerede hørt åpenbaringen: "Herren sa til min herre," Sett deg ved min høyre hånd, til jeg får lagt dine fiender Din fotskammel "" (Salme 110:1).


05.3 - Hva betyr det å vite navnet på Gud?

Hvis noen kommer inn i en fremmed by, er han glad for å ha adressen til noen han kjenner der. Han kan kalle opp sin venn og be om veiledning og hjelp. Lykkelig er den mann som kjenner den sanne Guds navn og holder hans "telefonnummer" (Salme 50:15): «Kall på meg på nødens dag, så vil jeg utfri deg, og du skal prise meg." Vår levende Herre i himmelen ikke sove, og han ivrig venter våre åndelige telefonsamtaler.

Hvert møte vi har med den hellige Gud utsetter klart vårt engasjement i synd, vår ensomhet og lostness. Majestet av hans hellighet avslører vår grunne moral og viser vår falske humanisme for hva det egentlig er. Guds godhet en-courages oss til å bekjenne våre synder og hans ydmykhet eksponerer vår giftige stolthet. Å vite Guds navn gjør det mulig for ødelagte folk til å være personlig i kontakt med Gud.

Vår økende tro på Gud holder oss forankret i den tredje bud som han sier: "Jeg er Herren din Gud", der possessive pronomen "din" indikerer at Gud Den Hellige identifiserer seg med sine skapninger, den syndere, den utilstrekkelige og de svake. Han forsikrer dem om hans trofasthet og beskyttelse. Ifølge Det nye testamente, inkorporerer han oss inn i Guds familie, hvor Jesus er hodet og vi er de yrkesaktive medlemmer av hans åndelige legeme. Gud Fader ønsker å ha ett sinn og én ånd med sine barn og å arbeide gjennom dem for å redde denne onde slekt. I sin nåde, gir han dem myndighet til å stole på og handle i hans navn.


05.4 - Tar Herrens navn i Vain

Vi lever i en verden som har blitt sterkt påvirket av Guds åpenbaringer i Bibelen. Men få mennesker stole på ham helhjertet. Hvis man ikke blir i nærvær av Gud, vil han ende opp med å bruke Herrens navn forgjeves. Slike folk bruker ham med likegyldighet som om de var å betale med verdiløse penger. Selv gjenfødte kristne er egnet til å sørge Den Hellige Ånd ved sin løst snakk. De er tankeløs om å snakke Guds navn. Det tredje budet advarer og bevarer oss fra å tale Herrens navn forgjeves.

Nominelle kristne snakker Guds navn ustanselig ennå tankeløst som de sier, "O Gud! Ved Gud!" og så videre. De er som noen barn som leker med telefonen, plukke ut et tall, men ikke snakke med personen som kjørte raskt å svare på telefonen. Selvsagt hvis de fortsetter å gjøre dette om igjen og om igjen, ville den som heter bli sint og slutte å lytte til den urovekkende ringing. Gud hører når vi kaller på ham. Hva synes du om når du snakker hans navn? Hvis du bruker Hans navn tankeløst, viser at hvor lite av livet ditt du bor for Herrens åsyn.


05.5 - Muslimer Snakker Allahs navn

En muslim er ment å snakke Allahs navn ofte, i håp om at han vil bli rettferdiggjort og sett på som troverdig, rettferdig og trofast. Han ville tro at jo mer han snakker Allahs navn den mer hans synder er tilgitt. Denne forestillingen ga opphav til grunne form for tilbedelse som snakker Allahs navn forgjeves er en integrert del. Det er viktig å forstå på dette punktet at en muslim ikke har et personlig forhold til Allah. Sin tale til Allah er bare den mumler en tjeners svare på hans fryktinngytende mester, men han vet ikke om hans herre lytter eller ikke.

Videre er de daglige bønner diktert ritualer. Gjennomsnittlig muslim må resitere Fatiha (Sura al-Fatiha) sytten ganger, stille eller hørbart, i løpet av sine fem bønn ganger hver dag. Nesten en milliard muslimer må be Fatiha på arabisk over hele verden, selv om over 800 millioner muslimer ikke forstår arabisk. Dessverre Fadervår er også gjentatt tankeløst av noen mennesker og i noen kirker under gudstjenester.


05.6 - Tvilsomme Bønner og ubrukelig Argumenter

Ikke bare muslimer resitere sine ritualer tankeløst, men utallige kristne også sang sine bønner som en mor som synger til barnet sitt når han går til sengs. Hvordan våger vi påkalle Gud uten å forvente et svar fra ham, eller snakke med Gud mens du tenker på forretninger eller ubetydelige saker? Hvis du for eksempel, hadde vi muligheten til å møte sjefen for landet vårt selv og snakke med ham privat, ville vi ikke tenke på forhånd om hvert ord og veie det før vi sier det? Og er Gud mindre viktig for oss enn mannen? Hvis noen ber uten å tenke, forakter han Gud.

Teologer er noen ganger på randen av brudd det tredje budet og sorg den Hellige Ånd når de studerer Bibelen og diskutere attributtene og mirakuløse gjerninger som om de diskuterte noen vitenskapelig laboratorium eksperiment uten å føle hans nærvær. Vi kan ikke ha en objektiv, nøytral snakk om Gud siden Gud er ikke et konsept eller en ting. Han er en levende person og stadig til stede med oss. Han lytter til våre samtaler og Han kjenner våre tanker på avstand. Derfor er noen teologisk studie som er blottet for frykt for Gud og hans ærbødighet utvilsomt fører til et brudd på det tredje budet.


05.7 - Syndig Bruk av Guds navn

Ve den som med vilje vrir Guds Ord, latterliggjør det eller vitser om det! De ville ha misbrukt navnet som er over alle navn og viser ingen frykt eller respekt for ham. Derfor bør vi aldri bli med andre i ler på Guds Ord. I stedet bør vi advare spottere og stå opp for Gud. Bok og film forfattere kjenner dyp effekt av religiøse ord og bruke dem i sine produksjoner. Men de tar ikke ord som "synd", "helvete" eller "fortapt" bokstavelig, de fyller dem med en sekulær betydning. Egne ord vil komme tilbake på dem og fordømme dem.

Folk ofte sint med andre, og i deres raseri forbanner de med ord som Gud, Allah eller Jesus. De sverger eller snakke om fordømmelse og andre religiøse fakta uten å tenke på dem. En pastor gang passert en murer og hørte ham banne og forbannelse, så han spurte ham: «Har du alltid be så høyt?" Mannen var forvirret og svarte, "Jeg var ikke bønn." Så presten sa: "Men jeg hørte deg påkaller Guds navn og han vil sikkert svare deg." Arbeideren ble stoppet i sitt spor.

Altfor ofte folk bruker sverger ord løst mot hverandre, og selv mot sine egne slektninger. En dyp hat ligger bak disse ordene. Jesus mener slike forbannelser å være den samme som drap fordi de urent Guds bilde i mennesket.


05.8 - Guds advarsel: streng straff

Det tredje budet inneholder en grav advarsel: «Gud vil uunngåelig straffe alle som bruker hans navn forgjeves." Til tross for denne advarselen, noen mennesker snakker Guds navn for å dekke opp noen ond gjerning og bevisst bruke hans navn for å rettferdiggjøre sin urettferdighet. Ve den mann som taler Herrens navn forgjeves for å dekke opp løgn og hykleri! Folk knapt stole på hverandre i disse dager fordi de ikke forteller sannheten, selv når banne i Herrens navn. Jesus forbyr kategorisk oss å sverge: «La din 'Ja' være 'Ja', og 'Nei' være 'Nei'. For uansett er mer enn dette, er av det onde" (Matteus 05:37). Hvis vi sverger og lyver, har vi ikke bare ligge til mennesker, men Gud selv. En falsk ed faller inn under det tredje budet som advarer oss mot å tale Herrens navn forgjeves. Det er derfor Bibelen sier: "Å frykte Herren er begynnelsen til visdom." Vi trenger alle å frykte Herren så vi faller i synd.

Gud avskyr den som vet Ham ennå ikke kaller på ham i nødens tid eller forventer Hans svar eller veiledning, men i stedet går rett til spåmann som snakker Herrens navn forgjeves og hevder å avsløre fortiden, nåtiden og fremtid (Mosebok 18:9). Gud sier: "Og den som vender seg til gjenferd og kjente ånder, til å prostituere seg med dem, da vil jeg sette mitt åsyn mot den mannen og utrydde ham av hans folk" (Leviticus 20:6). Det er også forbudt å etablere kontakt med de døde og motta meldinger fra dem. Slike synder udiskutabelt egen mann fra Gud og åpne opp sitt hjerte til djevelen og hans ånder. I Guds øyne, er slik utroskap som utroskap. Det er så fryktelige som en mann som er utro mot sin kone og tilbringer sin kones penger på prostituerte. Det er ikke overraskende at Herren kaller slik praksis "åndelig prostitusjon" (Leviticus 20:6), og slike folk "en ond og utro generasjon".

I Afrika og Asia folk bærer sjarm å beskytte seg mot det onde. De betaler en masse penger for disse elementene og stoler på dem. De skriver også "sjarm bokstaver" for å gjøre handel vellykket og påkalle kjærlighet mellom par. Nasjoner som praksis med disse overtro ikke virkelig kjenner Gud. I noen land selv de viser trolldom praksis, overtro og necromancy i TV-show. Vi som kristne, bør du vurdere disse viser og lære å være Sataniske angrep på naive publikum. De gjør intet mindre enn åpne helvetes porter. Men Herren advarer oss tydelig mot alle disse farene som de tydeligvis skiller oss fra ham. Bare Jesus kan sette slike mennesker fri fra fangenskap. Reading horoskop, palmer og levitating for å trylle frem ånder er snarveier til helvete. Det er spåmenn i mange hoteller i India som venter på å lese formue på hver gjest. De også tegne bilder av øyne som er gjennomsyret av en pil for å avverge det onde øyet. Noen henge charms i sine biler, hestesko på sine hus og bank i bordet i rekkefølge avverge ulykker. Slike mennesker tror mer på mørkets makt enn i Guds forsyn deres himmelske Far. De er i trelldom til kraften i denne alderen på grunn av disse øvelsene.


05.9 - Spotter Gud

Noen menn går for langt i å snakke Guds navn når de bevisst sverger til Gud og Hans Kristus. De stiller seg med dem som gjør opprør mot Faderens, Sønnens og Den Hellige Ånd. Satan er Guds gamle fiende. Spotter Gud er en form for å gi etter for demoner som flyter som skitt ut av helvete. Hvis noen har til å lese et langt brev hvor Kristi navn ble forbannet, ville han føle pusten av helvete i ansiktet hans. I Tredje Mosebok 24:14-16 leser vi: «Ta utenfor leiren ham som har forbannet, så la alle som hørte ham legge sine hender på hans hode, og hele menigheten skal steine ham Deretter skal tale til Israels barn. , og sa: 'Den som forbanner sin Gud skal bære sin synd og den som spotter Herrens navn skal visselig late livet, og hele menigheten skal absolutt steine ham, den fremmede, så vel som den som er født i landet.. når han spotter Herrens navn, skal han drepes."

Vi må være ydmyke og forsiktige når de snakker eller bedømme en spotter. Mange besatt folk var så blind at mens du tenker at de tjener Gud de er i virkeligheten kjemper ham og hans Messias (Joh 15:19-21; 16:1-3). Wise fromme ledere var de som dømte Jesus til døden, og hevdet at han spottet Gud. Til tross for å være åndelige ledere, men de kjente ikke at Jesus var den eneste Sønn av den levende Gud. I sin nidkjærhet for Gud, spottet de sin salvede Messias. De spyttet i ansiktet hans og traff ham i hodet. Lederne av denne gamle folk ikke er klar over eller godta deres Herre, som var til stede blant dem. De avviste og korsfestet ham. Dessverre, de fleste av dem fortsatt nekte ham.

Som disse Jakobs sønner, muslimer tror at de som spotter Gud hvis de tror på gud og korsfestelse. De har arvet jødenes uberettiget aversjon og kjempe troen på den treenige Gud. De havn en nådeløs hat for den korsfestede Guds Sønn. Men de avslører og uttrykke sin blasfemi mot Gud Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd gjennom sitt hat til doktrinen om Treenigheten. På den annen side, avviser hinduismen den eksklusive myndighet Kristus ved om Ham som en av mange guder.

Noen frafalne kristne presse sine blasfemi for langt ved å tilbe Satan. Under deres tilbedelse holder de ville fester og selv tilbyr blodoffer til Satan. De forvrenger og imitere Fadervår i ord og mening som de tilber Satan. Dette er hvordan mørkets makt når ut til alle som bevisst forkaster Guds frelse i Kristus.

Men i Kristus er det et fristed at helvete ikke kan trenge gjennom. Vår gode hyrde sier, "Mine får hører min røst, jeg kjenner dem, og de følger meg, og jeg gir dem evig liv, og de skal aldri forgå;.. Ingen skal noen rive dem ut av min hånd Min Far, som har gitt dem til meg, er større enn alle, og ingen kan rive dem ut av min Fars hånd Jeg og Faderen er ett "(Joh 10:27-30).

Jødene ønsket å observere det tredje budet så tett at de var redd for å tale Guds mektige navn enten ved en feil eller som en forglemmelse. Vi vet alle at de fire-lettered hebraiske navnet for Gud er YHWH. På grunn av sin hellige karakter, fra ca. 300 f.Kr. jødene tendens til å unngå å snakke det når du leser Skriften, og erstattet "Adonai". «Jehova» er en kunstig ord som resulterte fra fusing vokalene i ordet "Adonai" i konsonantene av "YHWH". Det ble ikke gjort før om AD 1520. Det opprinnelige navnet og uttale er ofte antatt å ha vært "Herren".

Dette kan føre oss til et spørsmål: Skal vi snakke Guds navn i det hele tatt? Hvordan skal vi riktig snakke Guds navn, slik at vi ikke faller inn dom?


05.10 - Snakker Guds navn riktig

Aldri har det tredje budet forbyr oss å snakke Guds navn i rett ånd. Her er det store løftet, "Du trenger ikke si navnet på Herren forgjeves hvis du bruker den i tro, kjærlighet og takknemlighet." Herren vil bruke vitnesbyrd tro som en kanal for tilgivelse og fornyelse i livene til vennene dine. Hans navn har ingen magisk kraft som vi kan bruke i henhold til vår egen vilje og ønske. Den levende Herre virker gjennom hans navn i henhold til hans fremsyn og plan. Apostelen Peter sa til den lamme mannen: "I Jesu Kristi navn fra Nasaret, stå opp og gå." Han sa senere til de eldste og lederne av folket, "Ved Jesu Kristi navn fra Nasaret denne mannen står her før du hele (Apg 3:6,16; 04:10). Vi bør utdype vår kunnskap om navnet av Jesus og sin makt. Schlatter, en berømt teolog, hadde lært de greske tekster av hele Nye Testamentet utenat, men ved slutten av sitt liv skrev han en bok med tittelen, vet vi Jesus? Vi skal ikke snakke om Jesus lett , men heller vi skal forstå vår Herre bedre. La oss vokse dypere i Hans Ord bønn. La oss tenke over hvert ord, og da vil Gud tale til oss gjennom hans ord, som er dypt forankret i våre hjerter.

Det hjelper oss til å bli bedre vitner for Jesus hvis vi huske hele kapitler og vers fra både Det gamle og Det nye testamente, fordi Guds Ord er makt, og gir oss visdom av Den Hellige Ånd. Salig er den mann eller kvinne som fyller deres underbevissthet og minne med Guds Ord. Videre kan troendes vitnesbyrd og biografier av modne menn av Gud inspirerer oss til å forstå Guds navn og hans verk bedre, noe som styrker vår tro. Vi blir glade når vi mediterer regelmessig på Guds Ord og våre venner vil bli glade av vitnet i vår tro.

Når vi hører Guds Ord, er vi ikke lenger alene, men heller kjenne vår Herre mer og mer. Vi kan kalle på ham direkte, fordi vi kjenner hans navn. Han taler til oss gjennom Bibelen, og vi svarer ham i våre bønner. For et privilegium vi har som vi kan snakke med vår Skaper om enhver synd, sykdom, problem og trengsel, og han lytter til oss. Hans råd er bedre enn en lege eller en psykolog. Han elsker oss mer enn vår jordiske far. Han tilgir oss syndene helt på grunn av den forsonende død Jesus, og han gir oss kraft til evig liv gjennom den iboende av Den Hellige Ånd.


05.11 - Prise Gud med alle våre hjerter og sinn!

Må vi virkelig prise Gud og takke ham med et oppriktig hjerte? La oss huske at den allmektige Gud er vår Far, er hans enbårne Sønn, vår Deliverer og Den Hellige Ånd er vår evige Talsmannen og vår styrke, og la oss være takknemlig. I stedet for å tilbe Gud med frykt og beven, bør vi tilber ham som hans barn som gleder seg over hans verk for deres salige håp og deres fullførte innløsning, vi trenger ikke å forbli død i synd lenger, men lever i all evighet i Kristus. Så, hvis du ikke kan synge med koret kan du synge selv, og hvis du ikke kan synge med dine egne lepper kan du synge i ditt hjerte. Hvis noen ville si navnet til Faderens, Sønnens og Den hellige ånd med selvtillit, i bønn eller gledelig ros, ære de den allmektige Gud og ber ham med å prise ham.

Hvis det er noen som ikke vet Gud, eller hans hjerte har blitt herdet eller hans samvittighet er skyldig i skjulte synder, da han burde ta apostelen Peters råd: "Den som påkaller navnet på Herren, skal bli frelst" (Apg 2:21). Vi er privilegerte å snakke direkte til Gud, vår Far, i Jesu navn, og han vil svare oss. Vi holde seg nær til Gud siden han er kommet nær til oss. Guds navn, forsikrer "vår Far", oss at alle de himmelske velsignelser er forberedt for oss. Jesu navn rister grunnlaget for helvete fordi han erobret synd, død og djevel. Den Hellige Ånd herliggjør Guds Sønn fordi i hans navn gir han oss evig liv, og den unike styrken av Gud. Han gir oss også trygghet, renhet, glede og fred. Akkurat som solen sender sine utallige stråler til jorden hver dag, så navnene på våre treenige Gud skjenke oss nåde over nåde. Hvem vil ikke takke Faderen eller ros Sønnen og ber i kraft av Den Hellige Ånd? Åpner deg til trøstende Ånd Herre, vil du lære hvordan Gud virkelig svarer på dine bønner. Tilby din ros i Jesu navn, som er akseptert av din far. Takk ham og prise ham, for Han elsker deg, har forløst deg og gitt deg evig liv.


05.12 - Vitnesbyrdet troens til andre

Hvem kan holde stille når hans hjerte flyter over med takknemlighet og ros? Og hvem kan holde opplevelsen av frelse seg selv når han vet at Gud ønsker at alle mennesker skal bli frelst? Den oppsøkende til de fortapte er ikke vårt valg, men Herren Jesus selv befaler oss å gå og fortelle de gode nyhetene til alle. Seieren til Jesus Kristus og hans storhet må bli forkynt. Apostelen Peter formaner oss, "Alltid være klar til å gi et forsvar til alle som ber deg en grunn for det håp som bor i dere" (1 Peter 3:15). Jesus advarer også oss: "Den som bekjenner meg for menneskene, ham vil jeg også bekjenne for min Far som er i himmelen. Men den som fornekter meg for menneskene, ham vil jeg også nekte for min Far som er i himmelen» (Matteus 10:32 -33).

Da apostelen Paulus var slitne mot angrep fra alle Guds fiender, viste Herren seg for ham om natten og trøstet ham: "Ikke vær redd, men snakker, og ikke tie, for jeg er med deg, og ingen vilHan forsikret ham: "Jeg vil gi deg fra det jødiske folk, så vel som fra hedningene, som jeg nå sende deg, for å åpne øynene og å slå dem fra mørke til lys og fra Satans makt til Gud, at de kan få tilgivelse for syndene, og en arv blant dem som er helliget ved troen på meg "(Apg 26:17-18).

I den kvelden av Hans oppstandelse, gitt Jesus hans guddommelige myndighet til de skremte disiplene som hadde låst sine dører, "Likesom Faderen har sendt meg, sender jeg dere." Da han hadde avdekket dette, åndet han på dem og sa til dem: «Ta imot Den Hellige Ånd Dersom dere tilgir syndene fast for noen, er de tilgitt dem,. Hvis dere holder syndene fast for noen, er de fastholdt" (Joh 20 :21-23). Hvis du huske disse versene og grunne dem i ditt hjerte, vil du motta styrke og veiledning til den beste og mest effektive måten å evangelisering blant opposisjonelle vantro og de tapte hedninger.


05.13 - Tjenestegjør i Navnet til Herren

Når Herren taler til oss gjennom sitt ord og vi svarer til ham i bønn og lovprisning og bekjenner hans hellige navn før venner og fiender også, så vi vil oppleve myndighet dette navnet. I Jesu navn apostlene helbredet de syke, kastet ut demoner, hevet de døde, og Jesus selv roet det stormfulle havet ved sitt ord. Han multiplisert de fem brød for tusener. Han tilga synder angrende syndere og velsignet dem med hans evige liv. Jesus sier: «Min Far har jobbet til nå, og jeg har jobbet" (Joh 5:17). Vi ikke bare snakke i hans navn, men han jobber også gjennom vår svakhet. Når Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd bor i de troende hjerte, utfører Gud mirakler og undere gjennom livet hans. Det spiller ingen rolle hvor liten hans barn er siden det er Faderen selv som oppnår arbeidet.

Sanne og effektiv vitnesbyrd er grunnlagt på vitnesbyrd troendes liv: vi velsigner Gud og ulydig samtidig. Den Hellige Ånd tilskynder oss til hellig vandel og helliggjør oss fordi han selv er hellig. Jesus lærte oss å be de første ordene i Herrens bønn, til helliggjøre eller "Hallow" navnet på Herren med vår munn, og med vår adferd. Våre bønner ville være en løgn, og vårt vitnesbyrd usanne hvis vårt liv nektet Guds kraft og ikke vise ekte ydmykhet.

Sant, vi synder mot vår vilje, men vi er fortsatt brutt i nærvær av Den Hellige. Våre synder er ikke trivielle saker i Guds øyne, og vi bør alltid huske at vi sørger Ham med våre overtredelser. Men Den Hellige Ånd bor i hver angrende person og trøster ham, og forsikrer ham om at Jesu blod renser ham fra all synd (1 Joh 1:19). Ordet av Faderen oppfordrer oss til å ha tro og å leve i navnet den treenige Gud. Vi opplever vår helliggjørelse i kraft av sin langmodighet og overgå kjærlighet.

Vil du virkelig vite og forstå Guds navn? Er hans hellige navn på tungen? Han bor i Herrens Ånd i ditt hjerte? Da og bare da kan du si navnet til Faderens, Sønnens og Den Hellige Ånd på riktig måte med ærbødighet og kjærlighet. Måtte Herren beskytte deg fra å tale hans navn forfengelig og lede deg til å prise ham med glede hele livet.

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on March 12, 2014, at 08:07 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)