Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 049 (The Lamb is Authorized With the Fullness of the Power of God)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 2 - ИНТРОНИЗАЦИЯТА НА ИСУС ХРИСТОС (ОТКРОВЕНИЕ 4:1 - 6:17)
ЧАСТ 2.2 ИСУС ХРИСТОС Е РЪКОПОЛОЖЕН, КАТО МУ ЗАПЕЧАТАНИЯ СВИТЪК (ОТКРОВЕНИЕ 5:1-14)

2. Агнето е разрешено с пълнотата на силата на Бог (Откровение 5:7)


ОТКРОВЕНИЕ 5:7
7 Тогава той дойде, и той го извади от десницата на Оногова, Който седеше на престола.

С грандиозен простота Йоан описва ръкополагането на Исус Христос в небето, която се състоя в един момент: Той дойде и получи!

Ние не знаем кога и по какъв начин Исус да привлече в близост до святия Бог на любовта. Не е описано дали той се поклони, поклони и целуна краката на баща си, тъй като се смята в Нигерия. Хората в арабски страни си представим, че той го прегърна и го целуна по челото. Всички тези неща не са важни за Джон. Само едно нещо е от решаващо значение за времето и вечността, а именно, той дойде и получи!

Някои преводачи правят, той дойде и взе! Въпреки това думата "отнемане" има няколко значения. Синът не се хванат нещо и не взема умишлено нещо от ръката на Отца Си, но той чака, докато баща му дава.

Синът получи своята мисия (Йоан 17:18, 20:21), неговото помазание (Лука 4:18-19) и всички плодове от живота си (Йоан 3:35, 17:7) от баща си.

Исус свидетелства продължаващото си зависимост от Отца Си, "Синът може да направи нищо за себе си, но това, което той вижда Отца, за каквото и да прави, Сина прави по същия начин" (Йоан 5:19-24).

Синът не говори собствените му думи, но Отец ги даде на него (Йоан 14:10, 17:8). Негови творби не са с произход от себе си, но и от баща си, който се засели в него (Йоан 5:36, 14:10, 17:4). Той му дал заповед да премине на вечен живо (Йоан 12:49-50). Бог разкри баща му името на Неговия Син (Йоан 17:11-12) и публично да засвидетелствува, че Исус е Неговият възлюбен Син (Йоан 5:37; Матей 3:17 и други стихове).

Отец е дал да съди всички го (Йоан 5:22; Данаил 7:13-14 и Деяния 10:42) и предоставени му слава, сумата на всички благочестиви качества (Йоан 17:22).

Отец препоръчва особено тези, топло Сина, която си е избрал от света (Йоан 17:6), така че да не загубят някой от тях (Йоан 6:39, 10:29). Исус призна, че никой не може да дойде при него, освен ако не е дадено му от Отца (Йоан 6:37 шейсет и пет милиона; 17:7, 9, 24).

Исус остана смирен по сърце и лек характер (Матей 11:29). Той не се превъзнася като Аллах прави в исляма, който нарича себе си "Супърб" (Сура ал 59:23).

Исус остана смирен дори и на най-високо ниво на съществуването му, когато той получи от баща си, заедно с доставката на свитъка на откровението цялата власт на небето и на земята.

Колкото и да е странно гръцкия текст не чете, че Исус отново постъпили "свитък" от страна на Оногова, Който седи на престола, се чете само Той е получил от ръката му. Превъртане не е най-важното нещо, но по-скоро на приемника и неговата връзка с него, който седеше на престола. Прехвърлянето на властта заверено единството на Светата Троица. В небето имаше силни чувства на очакване!

Отец даде цялата власт и власт, живот и решението, минало и бъдеще, на сина си един от най-важните събития, някога се е случило или ще се случи.

Разделянето на властта не се проведе, когато свитъка беше приет на, тъй като пълнота остава пълнота, дори след като бе приет на. Човек може да говори на размножаването на властта. Пълнота на живота, любов, власт и всички права живеят в Отца, както и в Сина и в Светия Дух. Светостта е в троен размер. Славата на Отца, Сина и на Светия Дух в почивка един от друг, но не и рамо до рамо. Всичко това и още по-Сина от баща си, когато той пристигна триумфално в небето. Целта на възнесението на Христос е ръкополагането му. Той седна с баща си на трона на баща му (Откровение 3:21). Свидетел на неговата вяра на земята е била потвърдена славно (Матей 11:27, 28:18; Йоан 17:20-24).

Лъвът от племето на Юда не се появи като "Супермен", но като заклан агне. Само Божият Агнец е достоен и могат да получават целия Космос от страна на Отец.

В Корана четем няколко стиха за тези, които са близо до Аллах. Те живеят в градините на наслада, лежи на украсени удобни дивани. Голяма част от хурии, които са девици и готови за правенето на любов, са на разположение за тях (сура Уакиа 56:10-41). Иса, синът на Мария, Габриел, Майкъл, "духа на свят", Авраам, Мойсей и Аарон принадлежат към които следва да бъдат близо до Аллах, според Корана. Какво богохулство!

Исус, нито Светия Дух може да бъде на божествена природа според исляма. Защото в исляма е грях, който не може да бъде простено, за да твърдим, че има и друг благочестиво лице, освен Аллах. Аллах е винаги само един човек. Ако имаше няколко благочестиви хора, ще има революция дворец в небето неизбежно според разбиране на исляма. Аллах не е нито смирен, нито е той обича. Като диктатор и анти-християнски деспот той винаги остава сам. Затова в исляма интронизацията на Агнето на Бога и предаване на орган е невъзможно. Ислямът не знам доброволно скромно представяне и себеотрицателен от отношението на светите любов и единство в Святия Дух.

МОЛИТВА: смирен Христос, ние се покланяме, защото не сте се похвали или да се почитат, но Вие прослави Вашият Небесен Отец по всяко време, и завършен Неговата воля на кръста. Баща ти приел смирение и доставените на ръководството на Вселената и последното решение. Помогнете ни да се научат смирение от Теб и ни водят с Духа Си, за да Ти се покорявам на всички времена.

ВЪПРОС:

  1. Как е властта на Бог към Исус?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 08:07 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)