Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 048 (Preparations for the Enthronement)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 2 - ИНТРОНИЗАЦИЯТА НА ИСУС ХРИСТОС (ОТКРОВЕНИЕ 4:1 - 6:17)
ЧАСТ 2.2 ИСУС ХРИСТОС Е РЪКОПОЛОЖЕН, КАТО МУ ЗАПЕЧАТАНИЯ СВИТЪК (ОТКРОВЕНИЕ 5:1-14)

1. Препарати за ръкополагането (Откровение 5:1-6)


Седем очи на Агнето: агнето, което Йоан видя не е смъртен агне, но той само изглеждаше като тя. Неговата поява е визуализация на духовната реалност на възкръсналия Христос, неговото смирение, всемогъщество и всезнание. По същия начин, както Бог е Дух (Йоан 4:24), по същия начин Господ Исус е Дух (2 Коринтяни 3:17). Седем очи на Агнето са като седемте факли пред престола на Бога символ на необяснимост на Светия Дух. Господ вижда всичко, знае всичко, изглежда през всичко и разбира всичко. Той е всезнаещ. Седем очи на Спасителя, обаче, не е като очите на един полицай, който пише всеки наказателен акт, но по-скоро като очите на майката, като в същото време знаят, грешките и греховете на децата си, все пак се надява и вярва, че те се променят по-добре и желание да им помогне за тази цел. Седемте Божии духове са светите очите на любовта на Исус Христос. Държат под око на всяка от седемте църкви в Мала Азия. С него не е "далеч от очите, далеч от сърцето!"

Седемте Божии духове, от името на което Йоан е предоставила благодат и мир на църквите, са в същото време седемте духове на Исус Христос. Господ свидетелства, "Всички неща, които бащата са мои" (Йоан 16:15). Откровение 3:1 пише, че Исус представи себе си, който има седемте Божии духове и е на път да се възроди духовно мъртви църква лидер в Сардис. В този контекст единството на Светата Троица е показано ясно (Йоан 3:35; 10:30, 14:9-11 23-26; 16:7 17:2 21-24; Деяния 1:8; Матей 28:20). Седемте Божии духове, които са в същото време седем очи на Агнето не остане в небето, но са готови да бъдат изпратени във всички страни на земята. Те също са в днешно време по пътя на всички континенти, за да спаси душите. Не ние сме тези, които отиват и евангелизират, но от Божия Дух се движи и спестяване. Ние често изостават. Ние не сме спасители, но единствените свидетели на това, което истинският Спасител работи независимо от нашата неспособност. Както мнозина са водени от Духа на Бога, са синове на Бога (Римляни 8:14). Цялата пестене на енергия на небето е на път. Все още ли спиш? Или какво може да направи Господ чрез нас, които са неспособни?

МОЛИТВА: O свят Божият Агнец, Ти беше роден от Дева Мария чрез Светия Дух, и бяха изпълнени с Него, когато сте били кръстени в река Йордан. Помаже вашите последователи с чиста духа си, и да ги изпратите на целия свят. Помогнете ни да не стоят празни, а за да ни се получи и свидетелствам, че дойде Твоето царство и живее днес навсякъде.

ВЪПРОС:

  1. Какво ще произтичат от седемте очи на Божия Агнец

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 08:04 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)