Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Revelation -- 050 (All Creatures Worship the Lamb)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- BULGARIAN -- English -- French? -- German -- Indonesian -- Polish? -- Portuguese -- Russian -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ОТКРОВЕНИЕ - Ето, ида скоро!
Изследвания в Откровение на апостолите
КНИГА 2 - ИНТРОНИЗАЦИЯТА НА ИСУС ХРИСТОС (ОТКРОВЕНИЕ 4:1 - 6:17)
ЧАСТ 2.2 ИСУС ХРИСТОС Е РЪКОПОЛОЖЕН, КАТО МУ ЗАПЕЧАТАНИЯ СВИТЪК (ОТКРОВЕНИЕ 5:1-14)

3. Всички същества се покланят на Агнето (Откровение 5:8-14)


ОТКРОВЕНИЕ 5:8-9а
8 Сега, когато той взе книгата, четирите живи същества и двадесет и четиримата старейшини паднаха пред Агнето, всеки от които с арфа и златни чаши, пълни с тамян, които са молитвите на светиите. 9 Те пееха нова песен, казвайки, ...

Престола Пазители и старейшините отдадат почит на Агнето: В момент, когато Агнето получи седмократно запечатан свитък, внезапно движение премина през небето. Вълна на радост и ликуване се поду и се разпространява все повече. Депресия се поддадоха на спонтанно поклонение на Агнето. Йоан видя и чу със затаен дъх първо как пазители на трона отдава почит и двадесет и четири старци пееха похвали, и след това как домакин на ангелите се радваше и накрая как всички същества извика от радост.

Пазители на трона като представители на всички същества, на четириноги, на птиците и на хората се поклони пред Агнето и се поклониха победител на Голгота. Те се възхищавал на целта на Отца, който е дал разрешение Сина Му. Те отчитат, че току-що е започнал нов еон.

Исляма, също вижда себе си като религия на поклонение. Поклонение на мюсюлманите кулминира, обаче, в подигравателна реплика на Мохамед, "Ако Всемилостивия имаше син, тогава аз ще бъде първият да Му се поклоним" (Cура 43:81). Поклонението на Аллах в Исляма изключва поклонението на син.

Двадесет и четири старци, които представляват втория кръг от поклонници, паднаха пред Агнето и свидетелства тях Своята Божествена орган да получи поклонение (Лука 17:15-19).

Всеки един от старейшините на арфа и е квалифицирана в игра върху него. Те са представлявали отличен хор от поклонници. Още Навуходоносор бе арфи играе, когато бе открит златен идол с двадесет метра височина, и Той заповяда, че всеки трябваше да се покланят на тази снимка (Даниил 3:5). Когато римски Цезар бил коронован и почит е била платена, тогава арфи се играят също и във Вавилон от последните дни такива арфист ще предоставят вълнуваща атмосфера. Звукът на тихо вибриращи струни на арфа на двадесет и четири старци, обаче, е била предназначена за поклонението на малко агне, които са били убити, а сега е отново жив. Него те похвали и обичан. Него искат да служат.

В ръцете си държеше златните съдове, тамян, тъй като те са направени в съответствие с инструкциите за таблицата на присъствените хлябове в скинията (Изход 37:16, 29). Те не искат само да се издигне на Агнето от музиката на сферите, но да уважава и да го наслада от най-благородните миризми.

Джон интерпретира възходяща аромат на тамян, както молитвите на светиите на всички еони. Светците не само на двадесет и четири старци, но и всички онези, които самите са осветени чрез кръвта на Агнето. Агнето е усъвършенствал за всички времена чрез един приноса си за онези, които се освещават (Евреи 10:14). Всеки един, в когото Светия Дух дома си, защото изкупителната смърт на Божия Син е светец. Той бе очистен по два начина, който е не само чрез кръвта на Исус Христос, което оправдава съвършена праведност, но също и чрез силата на Светия Дух, който ускорява до живота на освещението.

Молитвите на светците означават молитвите на последователите на Исус, които са все още живи, както и на тези, които са преведени на вечността. Така църквата на земята в Мала Азия, които страда от все по-голям натиск и преследване са участвали в почит на Агнето, въпреки липсата му телесна.

Молитвите на светиите, които изглеждат безсилни обрат в ръцете на старейшините в молитвите на орган, победа и похвала. Молитвите на тези, които се покланят на Христос и живеят в мизерията на съществуването им помогне да наложат господството на Агнето. Смирени и верни молитва означава да царува заедно с Агнето, нежен начин да го направите.

Старейшините пеят нова песен. Три пъти на книгата Откровение прочита на новата песен (Откровение 5:9, 14:3, 15:3-4). Всяка една от тези песни има за цел да победи на своя Бог и Агнето. Вече Мойсей състои нова песен след ходене през Червено море (Изход 15:1-19). И Светият Дух похвали великите дела на Бог на Петдесетница (Деян. 2:11).

Тези песни, които са засегнати от духа не са само показанията на субективните усещания на онези, които почитат, но също така подчертават на обективни победи на Бог по време на разтваряне на падналото си творение. Нашият Бог работи чудеса. Най-големият от чудесата му е победата на Агнето на кръста, която се оказа победа чрез възкресението му от смъртта. С него спасението е било постигнато и света помирят с Бога. Силата на Бог може да влезе в сила при новородени християни. Нов еон беше започнал. Като широко вечността река избухна в нашето време.

Псалм 118 включва една от молитвите на Исус Христос, която той се молил на Пасха с учениците си, един ден преди неговото разпъване на кръст. С тези думи той очаква от вярата му ръкополагане след неговата смърт и възкресение. Самият той редеше темата на всички нови песни:

Глас на радост
е в скинията на праведните:
Дясната ръка на Господ храбро!
Дясната ръка на Господ е възвишено;
Дясната ръка на Господ храбро!

(Псалм 118,15-16).

Който иска да се поклонят на Божия Агнец може да се научи наизуст този псалм или победния химн, съставен от Филип Фридрих Хилър, който загубил гласа си напълно поради прогресивно гърлото болест (на немски: Исус Христос там цар):

Исус Христос царува като Цар,
всичко стане обект на него,
всичко, което Бог се подчинява към него.
Всеки език ще свидетелстват,
Исус е да се нарича Господ,
които трябва да се почитат.
Бог е Господ, е един Господ,
и никой не е като него,
само Син, той е като него;
чийто трон е твърд като скала,
чийто живот е вечен,
Чието царство е вечно царство.
Разполагащи с същия орган и чест (като баща си)
Той е ръкоположен по-долу възвишени хорове
И преди всичко херувимите;
в света и до края на небето
той има всичко в ръцете си,
защото Отец му го даде.
Само на него, какъв прекрасен подарък,
можем да получим спасение,
обратно изкупуване от кръвта му.
Ето: животът се е появил,
и вечно Единение
от полза за нас в Исус.
Домакин на светите служители, да възкликнем към него,
го наричат благословени, усъвършенствана е оправдано
и ти, домакин, с палмови клони в ръцете си,
и ти, свидетели с корони на главите си
и ти, хор пред неговия престол,
Постигане на небесните арфи.
Аз също стои на най-ниската етап,
искам да вярвам, кажете, викам,
макар че аз все още съм поклонник:
Исус Христос царува като Цар,
всичко може да бъде подчинена на него;
Чест, любов и възхвала към него!

Нека провъзгласяват заедно победата на Агнето цял свят! Нека ни възвести името му в Централна Азия и Индия, в Китай и Индонезия, Иран и Саудитска Арабия, Израел и всички арабски страни, в Източна и Западна Африка и в нашата собствена страна. Исус е жив, и Исус преобладава! Кой все пак ще бъде тъжно в сърцето си и да бъде в влажен песимистично? Нека запазим нашите очи, вперени в Исус, пионер и усъвършителя на нашата вяра. В името на Отца и Сина ще се освети в нас и чрез нас в силата на Светия Дух. Неговото царство ще дойде, волята му, ще бъде направено. Ние станахме достойни, така че да служат в това движение на Божието царство.

МОЛИТВА: наизуст химна на немия химни, чиито показания се изрече дори и днес.

ВЪПРОС:

  1. Как старейшините на небето се покланят на Божия Агнец?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on February 27, 2013, at 08:12 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)