Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Romans - 037 (Deliverance to the Service of Christ)
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian-- Azeri-- Bengali -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Hebrew -- Hindi -- Igbo -- Indonesian -- Javanese -- Malayalam -- Polish -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Spanish -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

РИМЛЯНИ - Господ е наш правдата
Изследвания в писмото на Павел до римляните
ЧАСТ 1 - ПРАВЕДНОСТТА НА БОГ ОСЪЖДА ВСИЧКИ ГРЕШНИЦИ И ОПРАВДАВА И ОСВЕЩАВА ВСИЧКИ ВЯРВАЩИ В ХРИСТОС (РИМЛЯНИ 1:18-8:39)
Г- СИЛАТА НА БОГ ОСВОБОЖДАВА ВСИЧКИ ОТ СИЛАТА НА ГРЕХА (РИМЛЯНИ 6:1-8:27)

3. Освобождението от закона ни освобождава да служим на Христос (Римляни 7:1-6)


РИМЛЯНИ 7:1-6
1 Или не знаете, братя (защото говоря на човеци, които знаят какво езакон), че законът владее над човека, само докато той е жив? 2 Защото омъжена жена е вързана чрез закона за мъжа, докато той е жив; но когато мъжът умре, тя се освобождава от закона на мъжа. 3 И така, ако докато е жив мъжът ѝ, тя се омъжи за друг мъж, става прелюбодейка; но ако умре мъжът ѝ, свободна е от този закон и не става прелюбодейка, ако се омъжи за друг мъж. 4 И така, братя мои, и вие умряхте спрямо закона чрез Христовото тяло, за да се свържете с Друг, т. е. с Възкресения от мъртвите, за да принасяме плод на Бога. 5 Защото когато бяхме плътски, греховните страсти, които се възбуждахачрез закона, действаха в нашите телесни части, за да принасяме плод, който докарва смърт; 6 но сега, като умряхме спрямо това, което ни държеше, освободихме се от закона; така че ние служим по нов дух, а не по старата буква.

Павел пожела вярващите му братя от еврейски произход в Рим да приемат учението му по отношение на тяхната морална смърт и тяхното възкресение в Христос като вярващи. Въпреки това, Павел знаеше, че е трябвало да даде ясен отговор относно позицията към закона, защото видяха в него вдъхновението на Бог, на върха на всички откровения и пълнотата на божествената воля дадена на Моисей.

Павел им каза: Вие, които познавате и обичате Закона, сте вързани от него както двойка е обвързана от брачния обет. И тъй като съпружеска връзка се разтрогва при смъртта на един от партньорите, така и вие сте освободени от закона, защото сте умрели в смъртта на Христос. Неговото погребано тяло се счита за ваше, така че смъртта да няма власт над вас.

И все пак, Христос възкръсна от мъртвите, така че сега вие, които сте свободни да изберете Княза на живота и да сключите нов завет с Божия Син. Старият завет е завет на смърт поради окончателното решение на закона. Сега, когато сте влезли в общение с княза на живота, плодовете на Духа богато се появяват във вас; любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание, както и всички характеристики на Исус; благодарност, истина, чистота и радост.

Бог очаква плодовете на Сина Си в живота ти, защото Христос умря, стана и изля Духа си в хората, така че мнозина биха могли да произведат пълнотата на неговите плодове. Както лозарят, който работи усилено очаквайки плодове, така Бог е изпълнен с очакване към нас.

Преди Христос, човек се считаше за роб на закона, докато всички страсти процъфтяваха в тялото му, защото забраните на закона ни подбуждат да вършум зло. Законът ни накара да донесем повече плодове на смъртта. Той не само ни привлече към престъпление, но също така ни осъжда безмилостно.

Въпреки това, в Христос сме умрели за всички изисквания на закона, както и Христос изпълни закона чрез смъртта си. Тъй като сме умрели за себе си чрез нашата вяра в Разпнатия, ние се смятаме за мъртви и освободени от старото писмо на откровението.

В същото време, Божият Син ни е призовал в един нов завет, който се основава на по-добро откровение, за да не се препънем в буквата на закона, но да служим на Бога в силата на Неговия Дух. Животът ни не е обграден със заплашителни забрани, но ние сме били съживени по покана на любовта към живота на радост в силата на божествения мир. Духът на новия завет не остарява, нито се уморява, защото той е самият Бог и неговата пълнота е безкрайна. Той има неограничени способности на мъдрост, милосърдие, доброта и надежда. Затова се предаде изцяло на ръководството на Божия Дух в Евангелието, за да може да получи духовни богатства и божествена сила, и да расте в смирението и кротостта на Христос, тъй като сте починали и вече той живее във вас.

МОЛИТВА: O святи Боже, благодаря ти, защото ни освободи от робството на закона, чрез смъртта на Христос, който показа любовта и истината в живота си и на своя кръст. Ние те прославяме, защото ти ни привлече в новия завет, и живееш с твоя утешителен дух в сърцата ни, за да можем да принесем плодове чрез силата на твоята благодат.

ВЪПРОС:

  1. Защо всички вярващи за освободени от изискванията на Стария Завет?

Но ние вярваме, че ще се спасим чрез благодатта на
Господ Исус, също както и те.

(Деяния 15:11)

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on October 19, 2015, at 05:51 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)