Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Romans - 036 (Freedom from the Law)
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- Bengali -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hebrew -- Hindi -- Indonesian -- Malayalam -- Polish -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Spanish? -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

РИМЛЯНИ - Господ е наш правдата
Изследвания в писмото на Павел до римляните
ЧАСТ 1 - ПРАВЕДНОСТТА НА БОГ ОСЪЖДА ВСИЧКИ ГРЕШНИЦИ И ОПРАВДАВА И ОСВЕЩАВА ВСИЧКИ ВЯРВАЩИ В ХРИСТОС (РИМЛЯНИ 1:18-8:39)
Г- СИЛАТА НА БОГ ОСВОБОЖДАВА ВСИЧКИ ОТ СИЛАТА НА ГРЕХА (РИМЛЯНИ 6:1-8:27)

2. Свободата от закона, съдейства за нашето освобождение от греха (Римляни 6:15-23)


РИМЛЯНИ 6:15-22
15 Какво да правим тогава? Да грешим, защото живеем не под закона, а под Божията благодат? Не, разбира се! 16 Не знаете ли, че когато служите на някого и му се покорявате, сте негови роби – или роби на греха, което води до смърт, или роби, покоряващи се на Бога, което води до оправдание?17 Вие бяхте роби на греха, но се подчинихте с цялото си сърце на учението, което ви бе дадено. Благодарим на Бога за това! 18 Бяхте освободени от греха и станахте роби, които вършат онова, което Бог изисква. 19 За да стане ясно, използвам пример от живота, защото ви е трудно да разберете. Както бяхте роби на нечистотата и злото и живеехте за злото, така сега трябва да станете роби, които вършат онова, което Бог изисква, и да се посветите на Бога. 20 Когато бяхте роби на греха, не бяхте задължени да вършите онова, което Бог изисква. 21 И какви плодове пожънахте тогава? Дела, от които сега се срамувате и които накрая водят до смърт. 22 Но сега, когато сте освободени от греха и сте роби на Бога, плодовете, които жънете, водят към посвещение на Бога и накрая – до вечен живот.

Хитрият въпросите на евреите отново проехтяха в ума на Павел: Да грешим ли, защото не сме под закон, но сме освободени(спасени) по благодат?

Павел изцяло отхвърли този сатанински въпрос, защото произлиза не от Святия Дух, но от регионите. Павел свидетелства на вярващите, че те самоволно и абсолютно се предоставят на разположение на Христос заради любовта му и поради това те стават свободни от властта на греха и оплакванията на закона, вземайки живота и праведността на Бога в себе си. Който потвърждава свободата на човека, без страх от Бога, е лъжец. Д-р Лутер сравнява човека с едно магаре, в изявлението си, че човек не е в състояние да живее без господар, защото някой трябва да го ясди. Вие сте яздени или от дявола или от Бога. Когато Бог стане твоя Бог и вие го носите с удоволствие, и му служите постоянно и усърдно, тогава отчаянието, греха и властта на смъртта намират своя край във вас. Вместо това идват надежда, мир и истинска духовна свобода. Христос ви е освободил не към безразличие и забавление, но в служба на Бога и правите добро на другите в ръководството на духа на правдата. Чрез покорство на ръководството на Светия Дух, вашата съвест е освободена. Без това общение в Духа на Христос, вие оставате в отчаяние и мизерия.

Самият Христос свидетелства, че той е имал ярем, въпреки че той е свободен и е вечният Бог. Въпреки това, той с удоволствие се покорява на ярема на баща си и се подчини дори до смърт, смърт на кръста. Божествената любов направи Исус слуга, който да понесе греха на света. Така че, защо не го последваш? Носите ли греха на приятелите си и страдат поради тяхна небрежност? Не се разстройвайте, но в сърцето си вярвайте за тяхното спасение и духовно избавление. Любовта на Бог ви призовава към изкуплението на всички.

Живота с Христос ви води да служите на мнозина, не теоретично или емоционално, но с решение, саможертва, и с всичката си сила. Точно както в миналото сте давали времето си и парите си за фалшиво забавление, сега вложете всичките си способности в служба на Христос и спасението на другите. Утешавайте тези, които скърбят, посещавайте болните, помогнете на гладните, научете слабите и просветете ония, които искат правда с Евангелието.

Христовата любов, въплътена във вярващите е търпелива надежда в този несправедлив свят. Станали ли сте се слуга на Христос и служител на любовта на Неговия Син? Ако е така, грехът няма власт над вас, преминал е през смъртта заедно с вашето покаяние, бидейки разпнати с Христос, изпълнени със Светия Дух и установени във вечния му живот. Имате голяма надежда с всички онези, които живеят в Христос.

РИМЛЯНИ 6:23
23 Заплатата за греха е смърт, а Божият подарък е вечен живот чрез Христос Исус, нашия Господ.

Този златен стих обобщава цялото Евангелие и ясно ни казва за плода на естествения човек и най-важното, което Исус Христос дава.

  1. Ние умираме, защото грешим. Смъртта е неизбежна, защото сме грешни. И тъй като всички хора са грешни, всички умират. Това е последствието на живот.
  2. Но този, който вярва в Христос, получава дар от Бога. Този подарък не е сребро, злато или скъпоценен материал, нито може да се намери между елементите на целия свят. Вместо това, той идва директно от сърцето на Бог и наистина живее в сърцата ни. Той дава живота си за всички онези, които бяха разпнати с Неговия Син, за да могат да участват в управлението му завинаги. Той прави това, защото е Господ на господарите и той царува със Своя Отец и Светия Дух; един Бог, за вечни времена.

МОЛИТВА: Ние ти се покланят O Отец, Син и Свети Дух, защото ти ни отдели от нашата връзка с греха и престъпленията, да ни избавиш от въжетата на смъртта, заведе ни в просторите на Христос и ни изпълни с живот на Духа Си, за да не умрем завинаги, но да живеем с теб и в теб, поради великата ти благодат.

ВЪПРОС:

  1. Каква е разликата между робството към греха и смъртта и към любовта на Христос?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on October 19, 2015, at 05:42 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)