Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Romans - 022 (All Men are Corrupt)
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian-- Azeri-- Bengali -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Hebrew -- Hindi -- Igbo -- Indonesian -- Javanese -- Malayalam -- Polish -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Spanish -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

РИМЛЯНИ - Господ е наш правдата
Изследвания в писмото на Павел до римляните
ЧАСТ 1 - Правдата на Бога Осъжда всички грешници И оправдани и осветени Всички вярващи в Христос (Римляни 1:18 - 8:39)
A - Целият свят лежи под влиянието на лукавия, и Бог ще съди всички в правда (Римляни 1:18 - 3:20)

3. Всички мъже са корумпирани и бам жизнеспособен (Римляни 3:9-20)


РИМЛЯНИ 3:9-10
9 Тогава, какво следва? Имаме ли ние някакво предимство над езичниците? Никак; защото вече обвинихме и юдеи, и гърци, че те всички са под грях."

Павел обобщи оплакването си срещу юдеи и езичници в името на Бог и им доказа, че никой няма никакво предимство или превъзходство над другия. Всички са съгрешили и греховете им са явни. Те са оставили правия път на Господа и са станали роби на греха, вързани от страстите си самоизмама. Павел включва себе си в собственото си оплакване, изповядвайки с нас, че и той е грешен.

Виждали ли сте нещо толкова отвратително, че да ви се гади? Грехът ви е толкова ужасен, че кара духа ви да му се гади. Сравнете себе си с оплакването на Павел и ще разпознаете, че вие сте този, който е описан в него.

РИМЛЯНИ 3:11-12
11 няма никой разумен, няма кой да търси Бога. 12 Всички се отклониха, заедно се развратиха; няма кой да прави добро, няма нито един.

Всички сме нечисти пред ярката святост на Бога. Няма никой праведен освен Христос. Умовете ни са заобиколени от гъста мъгла и не можем да видим Бога, великият стандарт, какъвто е. Не познаваме ужасът на греха си. Само ако хората потърсеха славата на Бог и да станат умни! Въпреки това, всеки поема по собствения си път, държейки честта си, вързан от похот, търсейки лекота. Всички хора са изгубили пътя на своя Господ и никой не ходи в правия път. Ти не си добър в поведението си въобще. Всички са се обърнали и са станали безполезни и изпаднали. Всички сме зли по природа и съвестта на ни познава най-точно.

РИМЛЯНИ 3:13
13 „Гроб отворен е гърлото им; с езиците си ласкаят”. „Аспидова отрова има под устните им.”

Покварата на човека се изразява и в говоренето му. всички сме убийци и касапи, защото причиняваме разруха, оронване на репутацията с острите си езици; тровим атмосферата с лъжи, обвинения, обиди и безсрамни шеги; и се оплакваме от Божията насока. Враждата ни е като горчиво богохулство в устата ни. Непокорни сме към Божията дисциплина и не знаем, че заслужаваме нищо друго, освен крайно наказание.

Римляни 3:14-17
14 „Техните уста са пълни с клевета и горест”. 15 „Нозете им бързат да проливат кръв; 16 опустошение и разорение има в пътищата им; 17 и те не знаят пътя на мира”.

Омразата ни не се променя бързо, защото не харесваме враговете си, но искаме да отървем от трудните хора. Хората, които мразят враговете си са пролели реки от кръв, защото човек в гнева си се превръща в звяр. Няма мир в нас, въпреки нашите дълги разговори на тази тема. Всички хора са убийци и сърцата им са изпълнение с презрение, злоба и надменност, защото не знаят, че Бог е любов, чистота и истина. Изгубила са чувството на истина и нямат нито стандарт, нито покой, на са изпаднали в критично положение.

РИМЛЯНИ 3:18
18 „Пред очите им няма страх от Бога.”

Всички онези, които не познават Бог са глупци; и всички онези, които не се боят от него са без мъдрост, защото страхът от Господа е началото на мъдростта и познанието на Святия е разбиране. Неверието расте и хората се държат все едно, че няма бог. Нищо чудно, че грехът изобилства и безсрамно вдига глава по улиците, в списанията и сърцата!

РИМЛЯНИ 3:19-20
19 А знаем, че каквото казва законът, казва го за онези, които са под закона; за да се затворят устата на всекиго, и цял свят да се доведе под съда на Бога. 20 Защото нито една плът няма да се оправдае пред Него чрез дела, изисквани от закон; понеже чрез закона става само познаването на греха.

Набожните в Стария завет са само грешници, защото Законът показва греха им. Вярно е, че законът ни обещава всички благословения на небето ако пазим заповедите, но никой човек не може да изпълни това условие. Когато се опитаме да се съградим наново чрез собствените си усилия, злите ни намерения се появяват в кръвта ни. Всички заслужаваме Божието наказание и всички наши благотворителност са замърсени с егоизъм и нямаме благоволението на Бога. Съгласни ли сте с тези принципи на Павел? Прочетете още веднъж това, което Павел написа, за да станете благоразумни и съкрушени.

МОЛИТВА: О небесни Татко, благодарим ти, защото си ни дал надежда в Христос, за да не сме отчаяни и песимистични. Ние сме зли в сърцата си, езиците си, ръцете, нозете и очите си; и сърцата ни са изпълнени с измама, омраза, похот и лъжи. Какъв мръсен човек съм! Прости греха ми и приближи святостта си пред очите ми, за се разчупи гордостта ми и да се покланям само на теб. О Господи, освободи ме напълно от греховете ми.

ВЪПРОС:

 1. Как апостолът изясни греховете ни, за да изясни покварата на цялото човечество?

ВЪПРОСНИК-1:

Скъпи читателю,
Прочитайки нашите коментари върху посланието до Римляните, вече можеш да отговориш на следните въпроси. Ако отговориш на 90% от въпросите по долу, ще ти изпратим следващата част от тази поредица. Моля те, не забравяй да включиш пълното си име и адрес ясно на листа с отговорите.

 1. Каква е причината и края на посланието до Римляните?
 2. Кой е основал църквата в Рим?
 3. Кой е написал посланието? Къде? И кога?
 4. Какъв стил използва Павел в посланието си?
 5. Какво е изложението на посланието?
 6. Какви титли използва за себе си Павел в първото изречение на посланието?
 7. Какво е значението на твърдението, че Христос е Божият Син?
 8. Какво е благодатта и какъв е човешкият отклик към нея?
 9. Кое твърдение в апостолското благословение считаш за най-важно и най-ефективно спрямо твоя живот?
 10. Защо Павел постоянно благодареше на Бога?
 11. Как и колко често Бог предпазваше Павел от извършване на плановете му?
 12. Кое твърдение в стих 16 считаш за най-важно? Защо?
 13. Как е свързана Божията праведност с вярата ни?
 14. Защо е разкрит Божия гняв?
 15. Защо човек, който живее без Бог прави земен бог за себе си?
 16. Какво е последствието на неправилното поклонение пред Бог?
 17. Как описа Павел проявлението на Божия гняв?
 18. Кои са петте грехове в каталога грехове, които виждаш като най-разпространени в нашия свят днес?
 19. Как осъжда човек себе си в това, за което съди друг?
 20. Какви са тайните, които Павел разкрива за Божия съд?
 21. Кои са Божествените принципи на последния съд?
 22. Как ще процедира Бог с езичниците на Съдния ден?
 23. Кои са привилегиите на Закона и неговите товари върху юдеите?
 24. Какъв е смисълът на обрязването в Стария и в Новия завет?
 25. Кои са основните спорни въпроси в посланието до Римляните и какви са техните отговори?
 26. Как апостолът изясни греховете ни, за да покаже покварата на цялото човечество?

Ако преминеш изучаването на всички книги от поредицата за Римляни и ни изпратиш отговорите си в края на всяка книга, ние ще ти изпратим

СЕТИФИКАТ ЗА НАПРЕДНАЛО ИЗУЧАВАНЕ
В разбиране на посланието на Павел до Римляните

като насърчение за бъдещото ти служение за Христос. Насърчаваме те попълниш това изучаване заедно с нас, за да получиш вечно съкровище. Чакаме отговорите ти и се молим за теб. Нашият адрес е:

Waters of Life
P.O. Box 600 513
70305 Stuttgart
Germany

Internet: www.waters-of-life.net
Internet: www.waters-of-life.org
e-mail: info@waters-of-life.net

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on October 12, 2015, at 07:33 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)