Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Romans - 013 (The Wrath of God against the Nations)
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian-- Azeri-- Bengali -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Hebrew -- Hindi -- Igbo -- Indonesian -- Javanese -- Malayalam -- Polish -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Spanish -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

РИМЛЯНИ - Господ е наш правдата
Изследвания в писмото на Павел до римляните
ЧАСТ 1 - Правдата на Бога Осъжда всички грешници И оправдани и осветени Всички вярващи в Христос (Римляни 1:18 - 8:39)
A - Целият свят лежи под влиянието на лукавия, и Бог ще съди всички в правда (Римляни 1:18 - 3:20)

1. Божият гняв срещу народите се разкрива (Римляни 1:18-32)


РИМЛЯНИ 1:26-28
26 Затова Бог ги предаде на срамни страсти, като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено. 27 Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разпалиха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие. 28 И понеже отказваха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично;

Павел написа тази страшна фраза „Бог ги предаде” три пъти в първата глава. Тази фраза индикира край, гняв и първото ниво на осъждение. Горко на тези, които Бог е предал на силата на злото, защото те са изпаднали от снабдяването и закрилата на Всемогъщия.

Отделянето от Бога се изразява в силното влечение към похот и атеистични мисли. Такива хора са като опарени -единственото, за което мислят е задоволяването на сексуалните си желания. Сърцето, в което Святия дух не обитава и където няма контрол над тялото и подсъзнанието му, превръща човека в прелюбодеец, дори да е бил зад маската на добрите обноски и учтивост.

Особено днес, във века на равенството между мъжа и жената, някои жени твърдят, че имат право да задоволяват желанията си без мъж. Освен това, някои организации пропагандират хомосексуалността, за да сложат край на нарастването на населението. Павел счита всички онези, които са се предали на страстите, за такива, които самозаблуждавайки се попадат под Божия гняв.

Причината за този упадък на цивилизацията е дълбок. Същината на злото не са сексуалните отклонения, но безчестният човек, който не иска да държи Бог в ума си. Защото те са обикнали себе си и света повече от Бога, те са паднали от нечистота към прелюбодейство. Четейки свидетелства на хора, спасени от Христос, бързо можем да разпознаем, че тези хора, преди спасението си, са били далеч от Бога. В резултат на неверието си, тези хора са били роби на всякакъв вид сексуални отклонения и нечистота. Но когато Христос ги е открил, той им дава опрощение, очистване, промяна, комфорт, сила, надежда и радост.

И, всеки, който съзнателно се отдалечава от Бог и се противопоставя на привличането на Святия дух към покаяние и изкупление, има покварен ум. Няма присъда по тежка от думата „низък”, защото при такава ситуация той не може да се върне при Бог, защото такова завръщане изисква промяна. Гръцката дума „покаяние” буквално означава промяна на ума. Бог очаква фундаментална и цялостна промяна в сърцата на хората, което включва промяна на предишното мислене, за да може да ги приеме и обнови.

А сърцето ти? Отворен ли е умът ти към Божия дух и неговата спасение и чистота? Ако все още живееш безразлично, далеч от Бог, обърни се към Него докато все още е „днес”. Помоли Бог да очисти подсъзнанието ти и да промени сърцето ти. Не оставяй миналото ти да остане нечисто. Твоят Господ е твой изцелител. Само той може да те освободи от всички неща, в които си се впримчил, ако искаш да те освободи от похотта с цялото си сърце. Никога не може да спасиш себе си чрез себе си. Трябва единствено да искаш, да решиш, да помолиш и да приемеш спасението на Господа, който е готов да те спаси.

МОЛИТВА: О, святи Господи, ти ме познаваш, и всички мои мисли са разкрити пред теб. Ти знаеш миналото ми и всеки, спрямо когото съм сгрешил. Прости ми похотта и освети подсъзнанието ми. Привлечи ме към словото си, за да те обичам. Не искам да греша повече. Моля те, сътвори в мен силна воля, за да получа свободата си в твоята ръка. Спаси ме от низкия ми и покварен ум, и грешно тяло. Ти си моят лекар и моят спасител. Доверявам се на теб.

ВЪПРОС:

  1. Как Павел описва проявлението на Божия гняв?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on October 08, 2015, at 02:28 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)