Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Romans - 011 (The Wrath of God against the Nations)
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian-- Azeri-- Bengali -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Hebrew -- Hindi -- Igbo -- Indonesian -- Javanese -- Malayalam -- Polish -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Spanish -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

РИМЛЯНИ - Господ е наш правдата
Изследвания в писмото на Павел до римляните
ЧАСТ 1 - Правдата на Бога Осъжда всички грешници И оправдани и осветени Всички вярващи в Христос (Римляни 1:18 - 8:39)
A - Целият свят лежи под влиянието на лукавия, и Бог ще съди всички в правда (Римляни 1:18 - 3:20)

1. Божият гняв срещу народите се разкрива (Римляни 1:18-32)


РИМЛЯНИ 1:22-23
22Като се представяха за мъдри, те глупееха, 23 и славата на безсмъртния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици; на четириноги и на гадини.

Никой смъртен човек не може да живее без Бог. Ако той отрича своя Бог в сърцето си, той ще се обърне към други богове, защото човек по природа е създаден да вярва. Всички атеисти, без значение дали са образовани или необразовани, имат своите идоли, на които разчитат, които обичат, на които се покланят и посвещават себе си, и заради, които се жертват. Тълпите обожествяват своите лидери, надявайки се да успеят чрез тях. Всеки събира пари и търси богатства, за да си осигури лек живот и комфорт. Образованите са потопени в своите книги и празни философии, предполагайки, че знаят нещо, а всъщност са нищо повече от грешници. Политиците се надяват за успех чрез всички възможни средства, каквато и да е цената за това. Студентите разчитат на културното развитие, а активистите посвещават себе си на духа на революцията. Страхът надделява над всички, защото мирът на Бога го няма в техните сърца.

Някои таксиметрови шофьори слагат синя мъниста на огледалото на колите си, за да ги пази от злото око и по този начин отричат Божията способност да ги защити. Някои пътници носят амулети, вярвайки, че те ги защитават. Много хора ходят при ясновидци и гадатели. Стоят на опашки и чакат реда си да влязат в контакт с мъртвите и с духовете. Човекът ежедневно греши милиони пъти спрямо първата заповед: „Аз съм Господ, твоя Бог. Да нямаш други богове освен Мене.” Светът е ослепял за истината за Божията слава и човек се отклонява в страни, следвайки някакъв мираж, търсейки надежда и мир за техните празни сърца. Много хора са погълнати от разочарование и песимизъм.

Хората имат голям интерес към новините относно космоса, филмовите звезди и политиците, без да обръщат внимание и да ходят в Божиите заповеди. Те се унищожават един друг по време на войни и се саморазрушават като отричат своя Създател.

Изпитайте себе си! Обичате ли себе си или някой друг повече отколкото обичате Бога? Разчитате ли на двигателя на колата си? Обичате ли външността си? Търсите ли успокоение от хората? Всички ваши земни влечения омаловажават Бога. И така, обичайте Господа с цялото си сърце, душа и сила, за да може вашите идоли и богове, и дори вашият егоизъм, да умрат, и Божията слава и благоволение да ви осветяват.

МОЛИТВА: Отче, благодарим ти, защото си ни създал по своя образ и си ни разкрил своята същност в своя Син. Молим те да откриеш своята любов на всички хора, за да изчезне от тях неверието им и да бъде осветено твоето бащинско име. Прости ни ако сме имали други богове или идоли и ги премахни от нашите мисли, за да царува твоя син в нас завинаги.

ВЪПРОС:

  1. Защо човек, който живее без Бог е склонен да направи земен бог за себе си?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on October 08, 2015, at 02:19 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)