Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 110 (Paul before the High Council of the Jews)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Д - лишаване от свобода Павел в Ерусалим и В Кесария (Деяния 21:15 - 26:32)

5. Павел пред Висшия съвет на евреите (Деяния 22:30 - 23:10)


ДЕЯНИЯ 22:30-23:5
30 На следващия ден, защото той искаше да знае със сигурност защо той е обвинен от евреите, той го освободи от въжетата, и заповяда на първосвещениците и целият им синедрион да се появи, и доведе долу Павла и го постави пред тях . 23:1 Тогава Павел, който гледа сериозно на съвета, каза, "Братя, аз съм живял в съвършено чиста съвест пред Бога до тоя ден." 2 А първосвещеникът Анания заповяда на онези, които стояха около него и да го удари на устата. 3 Тогава Павел им каза: "Бог ще ви удари, варосана стена! Защото вие седнете да ме съди според закона, и да ви ме командва да се удари в противоречие на закона? "4 А тези, които стояха наблизо, каза," Да ви хулят висок свещеник на Бога? "5 Тогава Павел каза," аз го направих не знаете, братя, че той е първосвещеник, защото е писано: "Вие не се хулят на началник на людете си."

Исус ръководи Павел да свидетелстват за истината пред Висшия съвет (Синедриона) на евреите, както сам Господ, Петър, Йоан и всички апостоли и Стивън е направил. По този повод, когато Павел ще обяви християнската вяра преди срещата на Синедриона, Анания, на първосвещеника, председателстван. Павел не знаеше този нов, хитър лидер, Каиафа, Анан, и други еврейски старейшини по времето на Исус и Гамалиил всички починали. Няколко членове на съвета са известни Павел в човек, когато той си сътрудничи с тях година по-рано, когато му бе възложено да преследва християните в Дамаск.

Ново поколение в еврейския съвет, обаче, знаеше името на Пол и и го харесвал интензивно. Въпреки че нито обикновено не желаят да се подчинят на заповед от командира на римската, в този случай Съветът се втурна към разпита унищожител на юдаизма в целия свят. Ако е възможно, те възнамеряват да го убият. Те не са в пълния си рокля, но като че ли случайно, без да дава поръчките на римляните. Павел не можеше да различи на първосвещеника от другите, защото той не е бил облечен служебните си одежди.

Апостол на езичниците не се яви пред най-висшия съд на неговия народ като счупен каещия, но стоеше като смели посланик на Христос, в съответствие с волята на Бог. Той направи собствената си съвест, а не на закона, да бъде стандарт за думите си, и Фондацията за истината. Христос е пречистена сърцето си чрез кръвта Му, и Светия Дух го успокоила от болката от неговата анти-християнска ревност преди обръщането си.

По това време Пол е трябвало той е служене на Бога със съвършено чиста съвест, според закона, убивайки християни с мир на ум. Но след срещата си с Живият е бил обърна, и е била използвана за съживяване на съвестта на милиони, които след това са получили вечен живот от неговото Евангелие. Дори и днес ние намираме утеха от показанията на Павел. Мистерията на живота си от началото на беше, че той не живее за себе си, но само за Бога. Това е истинската му чест. Той не издигне собственото си име, но прослави Отца, Сина и Светия Дух на всички времена, и са живели в хармония с Вечния.

Неговата решителна декларация, направена в началото на своята защита пред най-висшия съвет, означаваше, че той е прав по принцип, и че те първосвещеник лица от ранг, както и представители на народа, много грешат, ако не веднага представя на Исус. Павел говори за тях в силата на Бога, стоейки твърди в своя Господ, ако Святият себе си една говори директно на еврейски лидери, гравиране Неговите думи на съвестта си, така че те да могат да се покаят.

Веднага хитър Анания заповяда слугите си, за да се постигне Павел по устата, като израз на възмущението си в това, което той беше казал, ако се предположи, че никой не можеше да имаме добра съвест, и че всички човешки същества са били сами по себе си погрешно. Той искаше да строша гордата на измамник от първия момент и да го немилост пред забележителни хора и римските офицери.

Пол вари, защото той не стоеше там за лични цели, но за името на Христос. До прозрението на Светия Дух той е предсказал Божието проклятие върху лицемерно първосвещеника, който го обидил без разпит, просто в името на фалшивия религиозен достойнството на Висшия съвет. Павел знаеше подробности на закона. Той отговори на главния свещеник със собственото му оръжие, наричайки го разклатен стена, чиято несигурно положение са били измазани и прикрит от щедър слой баданосвам. Павел съжалява за това, че е казана набързо, когато той научил, че този, който му е наредил да се постигне е Анания, първосвещеникът. Прогнозата на Павел за него, обаче, скоро стана така,, за Анания умря позорна смърт, да бъде убит от популярните фанатици по обвинения, че са римски сътрудник.

ДЕЯНИЯ 23:6-10
6 А когато Павел разбраха, че една част е на садукеите и други фарисеите, той извика в синедриона, "Братя, аз съм фарисей, син на фарисей, за надежда и възкресението на мъртвите съм да бъде съден!" 7 И когато той беше казал това, възниква раздор между фарисеите и садукеите; и монтажа е разделена. 8 Защото садукеите казват, че няма възкресение и не ангел или дух; но фарисеите изповядваме и двете. 9 Тогава настана силен протест. И книжниците на партията на фарисеите станаха и протестира, казвайки: "Ние не намирам злото в този човек, но ако дух или ангел е говорил с него, нека не се борят срещу Бога." 10 А когато настана голяма раздори, командирът, страхувайки се да не би Павел може да бъде изтеглен на парчета от тях, заповяда на войниците да сляза и да го вземе със сила измежду тях, и да го заведат в казармата.

Апостол признава, че събраните еврейски лидери не възнамеряват да проверят своето евангелие, но срещнаха, за да го осъдят. Садукеите вече е роден недоволство срещу християните, за тази нова вяра е построен на възкресението на Христос. Философстване скептиците, обаче, за които се счита, че всички т.нар. Изяви, видения, ангели, мечти, и възкресение на мъртвите, че са фалшиви. Те са били в действителност, мъже без надежда, живеят според своя собствена логика и идоли, повърхностно и теоретично. Павел не се намери нещо общо между него и тях. Те бяха по-лоши от идолопоклонниците. Фарисеите, от своя страна, все още вярваха, освен от воденето на закона, в съществуването на ангели, и се надява за възкресението на мъртвите. Павел в първото си изслушване пред най-висшия съвет, се е опитал да намери конектор и един общ знаменател между себе си и тях. Той искаше да ги разглежда в тесния смисъл на своите убеждения. Той, апостол, свидетелства, че той е истински фарисей, на семейството фарисей и произход. Той призова враговете си братя, той намери в тях подобие в техен общ очакване на идването на Месията и възкресението на мъртвите при Неговото идване. Павел подчертава, че тази основна истина е основа на собствената си вяра, и целта на цялата вселена. Той не говори на публиката за кръста, възкресението на Христос, или изливането на Светия Дух. Старейшините не биха били в състояние да се извари всички тези неща. Той разказа посланието му, обаче, на знанията и очакванията, които те вече са по отношение на очакваното идване на Христос.

Това свидетелство скоро остана в главите си, въпреки че Христос очаква Павел беше различна от фарисеите очакваше. Всички знаеха, че Павел е говорил дни преди в двора на храма Исус се появява с него. Фарисеите вярваха във възможността на такъв вид, и не смееше дори като Гамалиил, преди да ги противопостави на такива божествени откровения. Те станаха колебаят помежду си, следователно, за да се вярва или отрича твърдението на Павел. Те отказаха да го осъди, въпреки че те не вярват в Исус. Те не можеха да отрекат възможността за присъствието му след смъртта. Публиката пламна и вълнение избухна между фарисеите и садукеите. В своя защита Павел говори за основите на религии: откровение, вдъхновение, и видения. Това са настоящите причините за корупцията и разделението в най-висшия съвет на евреите.

Командирът Роман бе принуден да се намесва, и заповядал на войниците да вземат Пол със сила от гневната тълпа. Той не разбира причината за жалба срещу Павел, нито защо виковете са станали по-силно сред изтъкнатите лидери. Той направи своя дълг като офицер, и спаси Павел от ръцете на членовете на съвета. Еврейският съвет не са разбрали това последното повикване на Христос към лидерите на нацията. Самият Павел не е дошъл да се подчертае, съкровената вяра, нито пък той не спомена името на Исус в това изслушване. Всичко участват предварителни въпроси за съвестта и откровение, и не достигне до сърцето на самата вяра. Така лидерите на евреите загуби последната възможност да се покае и техния край скоро дойде.

МОЛИТВА: Господи Исусе, отворим ушите си гласа на Твоя Свят Дух, за да можем да разберем Вашите думи и затваряме сърцата на странни вдъхновения. Пречистват съвестта с ценното си кръв, и ни насочи към верен акушер, че можем да ви обслужим и Небесният ви Отец по всяко време.

ВЪПРОС:

  1. Защо Павел разчита на съвестта си, а не на закона? Защо фарисеите го освобождава като резултат от вярата си в Христос да дойде и във възкресението от мъртвите?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:47 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)