Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 111 (Christ’s Appearance to Paul; The zealots’ plot against Paul)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Д - лишаване от свобода Павел в Ерусалим и В Кесария (Деяния 21:15 - 26:32)

6. Христос Външен вид на Павел през нощта (Деяния 23:11)


ДЕЯНИЯ 23:11
11 Но на следващата нощ Господ застана до него и каза: "Дерзайте, Павел; като са свидетелствали за мен в Ерусалим, така че също трябва да свидетелстват в Рим."

Съвестта на Павел винаги е било ясно, защото той е бил Бог ден и нощ. Той не се държи безразсъдно, докато той е бил в, нито пък той създаде бурна ситуация умишлено. Той се покори на ръководството на Светия Дух, и е готов да умре. Господаря си, обаче имаше други планове за него. Той се яви лично, в тъмнината на нощта, и му каза: "Дерзайте и не се страхувайте. Смъртта не е под ръка, въпреки че ви обхваща като гладни вълци. Те няма да ви навреди, защото Аз съм с вас. Аз ще затвори устата на зверовете. Аз ще бъда огнена стена около себе си."

Братята разпръснати от Павел. Нито един приятел от Азия или Европа го придружава в затвора. Нито пък Джеймс се появи с хиляди вярващи евреи, за да му помогне, да посредничи за него, или да го утешат. Изглеждаше така, сякаш той е разпръснат пари. Но Христос, в лицето, беше с него. Той беше си на комфорт, правда, сила, и надежда. Скъпи братко, нито се надяват в този живот, нито в следващия, с изключение на присъствието на Христос, точно както Павел пише: "Христос във вас, надеждата на славата" Тази увереност на силата на Светия Дух продължава дори и в смърт и мъчения. Промиване на мозъци не е в състояние да унищожи тази увереност.

Христос заяви на Павел, което той бе приготвил за него от вечността, това е, той щеше короната на неговото министерство, като го изпрати в Рим, столицата на Вселената по това време. С постигането на тази цел, триумфалното шествие на Христос ще бъде завършен. В точката на най-голямото поражение, в нощта на отчаянието, Христос утеши и да го съживи, като му дава увереност, че той ще завърши последната част на мисионерската си пътуване и свидетелстват за Него в Рим. Това шествие компрометира мистериозния знамето на Книгата на Деяния на апостолите: от Ерусалим до Рим. Павел застана като бегач в отправна точка на последното му пътуване. Господаря си, обаче, воля, че той не продължи напред в този етап и победител, но в затвора и обвързани. Въпреки това, в най-дълбокото си същество, Павел наистина беше освободена, знаейки, че нищо не може да му се случи, освен този, който е подготвен за него от Христос. Така той се обади от сега на затворник на Христос. По този начин, вериги и белезници, той излага в Рим, за да спечели капитал за своя Господ.


7. Зилотите заговор срещу Павел (Деяния 23:12-22)


ДЕЯНИЯ 23:12-22
12 И когато това е ден, някои от евреите се обединили и обвързани под клетва, заявявайки, че те няма нито да яде, нито да пие, докато не е убил Пол. 13 Сега имаше повече от четиридесет души, които са се образували този контекст. 14 Те дойдоха при първосвещениците и стареите и каза: "Ние сме обвързани под голяма клетва, че ще яде нищо, докато не са убили Павел. 15, следователно, заедно със Съвета, да предложи на командира, че да се сведе до утре, като че ли щяха да направят допълнителни разследвания, които са му относно, но ние сме готови да го убие, преди той да се приближи. "16 Така че, когато син на сестрата на Павел чувал за тяхната засада, той отиде и влезе в казармата и каза Пол. 17 Тогава Павел повика един от стотниците към него и каза: "Вземи този млад човек на командира, защото той има нещо да му каже." 18 така, той го взе и го доведе до командира и каза: "Павел затворник, наречен ми към него и ме помоли да донесе този млад човек до вас. Той има нещо да ви кажа. "19 Тогава командира го хвана за ръката, отиде настрана и попитаха насаме:" Това, което е, че трябва да ми кажеш? "20 А той каза:" Евреите са се съгласили да попитам, че донесе Павел до утре съвет, сякаш те щяха да се осведоми по-подробно за него. 21, но не се поддават на тях, в продължение на повече от четиридесет от тях лежат в засада за него, хората, които са обвързани с клетва, че няма нито да яде, нито да пие, докато те са го убили, а сега те са готови, чакащи за обещание от вас. "22 Така че командирът нека млад човек се отклоняват, и му заповядал:" не казвай на никого, че са разкрили тези неща за мен."

Лука каза Теофил, служител в Рим, как фанатици, разпит на Павел от най-висшия съвет, нанасят в тяхната изключителна двуличие да погълне този на еврейската нация. Те скалъпен тайно, за да се получи най съвет са съгласни. Така Павел дойде до ръба на сериозна опасност.

Но Христос използва римски командир, който има над 1000 войници под него, да се запази Павел, Роман, който бе хвърлен в затвора и ООН под негова отговорност, и да го изведе от непосредствена опасност. В писменото си сметка Лука описва поведението на римски офицер по положителен начин, сякаш искаше да направи корекция за грешен, той е направил.

Интересно е да се учим от доклади на Люк, че Павел е омъжена сестра, които са живели в Ерусалим и активни деца. Това е вероятно, че по някое време по-рано Павел родителите и техните деца се е преместил от Тарс обратно към родния си град Ерусалим, така че след смъртта си те да бъдат погребани в светата земя, както е обичаят на мнозина от юдеите. Ние не знаем дали те са били вярващите, тъй като синът им Пол беше, но ние виждаме, че син на сестрата на Павел имаше някаква връзка с фанатичните легалистичните бунтовници. Той чул за конспирация, включваща четиресет фанатици, които са предназначени да убиват Павел. Когато сестрата на Павел чу на парцела, тя пожела да спаси брат си. Тя дори е застрашен живота си за него, и се изпраща сина си на затворник, за да го информира за опасността, която го очакваше. Когато Павел научих за скалъпен заговор, той изпрати сина си сестра на командира, който, изслушване на парцела, се ядосал с хората, и предприе незабавни мерки за защита на Павел. Той избра да го изпрати в Кесария, резиденцията на римския управител, че самият той може да се съди по този въпрос.

Всички Ерусалим бе развълнуван, Павел е унищожител на еврейската единство. Освен това, той е под специалната закрила на правителство на. Само това е достатъчно да разпали омразата на зилотите срещу Павел. Те внимателно са искали да го убият, най-тежките проклятия върху себе си, ако те не го направят. Всичко беше да се случи толкова бързо, че няма нито да яде, нито да пие, докато не го е убил. Огладня и жадуваше за дълго време, защото Христос запази слугата си и го назначи за нова услуга. Той изпрати Павел, затворник в Рим, че всеки може да види, че не е вярно освобождение гражданска свобода, но изкупление от греха, смъртта и гнева на Бога. Исус вече заяви: "Ако Синът ви освободи, ще бъдете наистина свободни." (Йоан 8:36) Ние виждаме в Павел, че духовната свобода на Христос е реализиран в обвързаната затворник, защото Христос освобождава сърцата неговите страсти и гордост, и ни води до хвала на Бога, независимо от обстоятелствата около нас може да бъде.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, ние Ти се покланяме, Вие живеете, Вие се грижат за Вашите служители, дори ако те са в затвори. Можете да ги пазят като зеницата на окото си. Дръжте ни от Твоето присъствие по всяко време и за утеха на всички онези, които са затворени заради Вашето име, че те ще могат да се насладят на свободата на чиста съвест.

ВЪПРОС:

 1. Защо фанатици искат да убият Павел, и защо той трябва да пътува до Рим?

насмешлив поглед - 7

Уважаеми читатели,
Сега, че сте прочели нашите коментари на Деяния на апостолите, които са в състояние да отговорят на следните въпроси. Ако отговорите с 90% от въпросите правилно ние ще Ви изпратим следващата част от тази серия, които ние сме проектирали за вашия назидание. Моля, не забравяйте да напишете пълното си име и да отговорят ясно на листа за отговори.

 1. Какво е значението на голям брой спътници на Павел?
 2. Какво е значението на Павел повишаване на млад мъж към живота? Защо е Господната вечеря чества на първия ден от седмицата в Троада?
 3. Защо Павел ходят сами от Троада до Ефес?
 4. Какъв е начина, съдържание, както и обобщение на проповедта на апостол Павел?
 5. Защо пастири на Божието стадо трябва да бъде бдителен по всяко време?
 6. Защо е по-блажено е да даваш, отколкото да получат?
 7. Какви са опит на Павел в гумите?
 8. Защо не Павел страхуват от страданията, които го очакват в Ерусалим?
 9. Защо Джеймс канят Павел да бъдат пречистени, преди той да се поклони в храма?
 10. Защо евреите искат да убият Павел?
 11. Какво е значението на Господа, приличащо на Савел, който беше толкова ревнив за закона?
 12. Каква е същността на волята на Бога?
 13. Защо евреите се взривят с гняв, когато Павел казва, че Исус го изпрати на езичниците?
 14. Защо Павел разчита на съвестта си, а не на закона? Защо фарисеите го освобождава заради вярата си в Христос да дойде и във възкресението от мъртвите?
 15. Защо фанатици искат да убият Павел, и защо той трябва да пътува до Рим?

Съветваме ви да завършване на теста изпит за ДЕЯНИЯте от ЗППЦК. По този начин, вие ще получите вечно съкровище. Очакваме вашите отговори и се моля за теб. Нашият адрес е:

Водите на живота
P.O.Box 600 513
70305 Щутгарт
Германия

Internet: www.waters-of-life.net
Internet: www.waters-of-life.org
e-mail: info@waters-of-life.net

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:50 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)