Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 098 (The Night Sermon)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Г - третият мисионерско пътуване (Деяния 18:23 - 21:14)

7. Нощта проповед и Господната вечеря в Троада (Деяния 20:6-12)


ДЕЯНИЯ 20:6-12
6 Но ние отплувахме от Филипи подир дните на Хляб и в рамките на пет дни се присъедини към тях в Троада, където ние останахме седем дни. 7 Сега, на първия ден от седмицата, когато бяхме събрани за разчупването на хляба, Павел, готови да заминат на следващия ден, говори с тях и продължи посланието си до полунощ. 8 Имаше много лампи в горната стая, където са събрани заедно. 9 И в един прозорец седеше млад мъж на име, който потъва в дълбок сън. Той е бил сломен от сън, и както Павел продължи да говори, той падна от третия етаж и дигнаха го мъртво. 10 Но Павел слезе, падна на него, и го прегръща каза: "Не се тревожи, защото животът му е в него". 11 Сега, когато той е дошъл, разчупи хляба и яде, и говорихме дълго време, дори до разсъмване, той си отиде. 12 И те доложиха на млад мъж в жив, а те не бяха малко утешат.

Град Троада, люлката на песните на Омир и на много гръцки митологии, беше отправната точка за евангелизация на Европа от Павел и неговите колеги. След утихването на мълвата апостол в Ефес, Павел дойдох в Троада и засадени там, в името на Христа, жива църква (2 Кор 2:12). По пътя си обратно към Ерусалим той посети този град за последен път. Лука пише, че имат нужда от пет дни и пет нощи, за да пътува от Кавала, пристанището на Филипи, Троада, на разстояние, за които са нужни само два дни за първи преминаването им от Азия към Европа. Това показва, че по време на последния етап от пътуването всичко Павел стана по-трудно, по-труден и неприятен. Все пак, те изтърпя всичко с търпение, надежда и нарастващата мощ.

Тази среща в Троада е-ранните сведения за практиката на езичниците вярващите спазване на първия ден от седмицата като ден на поклонение, а не еврейската събота. На този ден те се разпадат хляб заедно, за да празнуват Господната вечеря, като спомен от смъртта на своя Господ, докато той дойде. Възкресението на Христос, неговото присъствие в тайната на вечеря, и властта си в Святия Дух, са за основите на живота си на вярата на ранните християни. Техните мисли, съсредоточени върху живия Бог, който чул молитвите им, оправдани и ги освети, ходатайства за тях пред Бога, и да ги усъвършенства, така че те биха могли да бъдат достойни да Го приемат на Второто пришествие, украсена с произведения с произход в Святия Дух.

Павел проповядва много дълга проповед. Нито един от слушателите се уморяваше след двайсет минути. Нито един от тях не каза след един час: "Това е достатъчно! Да си ходим вкъщи. "Но огъня на Святия Дух е откраднал от сърцето на апостола в сърцата им, поучително, съживява, и тяхното укрепване. Много лампи, парене в горната стая са символ на много умове, които са били просветени от Евангелието. Голяма светлина, излъчвана от тези лампи, които блестяха в тъмнината.

Въздухът стана опушен, защото на много лампи изгаряне. Това предизвика публиката да се отпуснете и да се чувствате сънливи. Един млад мъж на име седеше на перваза на прозореца, за да диша чист въздух. Това е вероятно, че той е работил усилено през деня и е уморен. Той искаше да чуе проповедта на Павел, но клепачите му започна да затваря малко по малко, докато и той с глава се люлее, заспал. После той се наведе настрани и падна от третия етаж на земята.

Това ни напомня думите на Исус: "Бдете и молете, за да не паднете в изкушение. Духът е бодър, а плътта е слаба "Ние признаваме, че оставането внимателни и бдителни по време на проповедта и четене на Библията е трудно нещо. Много хора, които ходят на църква, са склонни да спя, защото от дълги проповеди. Въпреки пълнотата на Евангелието, те попадат в духовната безжизненост в грях, гордост.

Членовете на църквата на Троада бяха шокирани, когато младият мъж падна от прозореца. Павел, също забърза надолу по стълбите. Той беше мъртъв, а сърцето му е спряло да бие. Дяволът иска да се подиграват на проповедта за Онзи, Който е възкръснал от мъртвите, като за смъртта на един от своите слушатели. Павел е бил досаждал успеха на дявола, и Светия Дух, изобразени да му Илия, пророк и Божий човек, се простря три пъти за мъртъв син на вдовицата и да го върнат към живот чрез молитвата на вяра ( 1 Царе 17:17-24). Така че Павел се хвърли на мъртвеца пред целия страх тълпата, а не три пъти, както бе сторил Илия, но веднъж, в името на Исус. Той прегърна го, и дишаше на мъртвеца. Душата му се върна при него и той се съживи. Христос използва Павел, тъй като той е използвал Петър в Йопия, да възкресява мъртвите. Чрез тези лидери на апостолите Христос реализира заповедта Той е дал на учениците си (Матей 10:7): "И като отивате, проповядвайте, казвайки: Излекувай болните, очисти" Небесното царство наближи. " прокажените, възкресява мъртвите, гонят демони. Свободно сте отново постъпили, даром давайте".

Повишаването на в Троада се проведе толкова бързо, че народа, които бяха слезли от горната стая, видях жив млад мъж, веднага след като стигнаха до градината. Пол се приближи към тях и каза: "Не се притеснявайте! Върни се в горната стая. Нека продължим проповедта. Младият мъж е все още жив! "Апостолът не се гордеят като в резултат на това чудо, и Лука, лекарят, пише сравнително малко за него. След срещата на роднините на младия мъж го придружи до Павел, така че той може да благодаря на апостол за живота си. Павел, обаче, се оказа цялата слава на себе си, и го насочи към Исус. Той възвеличи учителя си сам, единственият, който може да възкресява мъртвите, прощава грехове, и да изгони демоните.

Триумфът на Христос е съдържанието на проповед на Павел, който продължава дори до счупване на ден. Той не само говори, но и счупи свещен хляб с монтаж на слушане. Той сподели с тях чашата на спасението, така че да може да се дойде един, обединени членове на тялото на Христос, участващи в силата на Неговия живот, осветен от скъпоценната Си кръв. Жилището на Христос в сърцата на вярващите и единството на Неговите последователи в неговото духовно тяло, е голямата тайна на християнската църква през вековете.

са сънливи и уморени? Искате ли да чуете повече за словото на Христа и да бъде съживен от Евангелието за спасение? Спасителят е освободил робите от греха и смъртта, така че те биха могли да го придружи в Неговата триумфална процесия.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, ние Ти се покланяме, който донесе мъртви хора обратно към живота чрез вашия почитаните апостоли. Ние копнеем за теб, и очакване чакат за Твоето пришествие, така че да може да ни издигне от мощен Твоето слово. Можете да ни направи един в духовния Вашето тяло, и са съсредоточени в сърцата ни чрез Твоя Свят Дух. Ние Ви благодаря с цялото си сърце, и питам за вашите благословии за църквите на целия свят.

ВЪПРОС:

  1. Какво е значението на Господа повишаване на млад мъж, чрез Павел? Защо е Господната вечеря чества на първия ден от седмицата в Троада?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:33 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)