Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 092 (Spiritual Revival in Ephesus)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Г - третият мисионерско пътуване (Деяния 18:23 - 21:14)

2. Духовното възраждане в Ефес (Деяния 19:1-20)


ДЕЯНИЯ 19:8-12
8 И той влезе в синагогата и говори смело в продължение на три месеца, мислене и убеждаване по отношение на нещата, на Божието царство. 9 Но когато някои от тях са и не вярвам, но говори зло на Пътя пред народа, той отиде от тях и се оттегли на учениците, мотивите дневно в училището на Тиран. 10 И това се продължава в продължение на две години, така че всички, които живееха в Азия чух думата на Господ Исус, и юдеи и гърци. 11 А Бог е работил необикновени чудеса чрез ръцете на Павел, 12, така че дори и кърпи или престилки бяха доведени от тялото му за болните, и болестите от тях, и злите духове излизаха от тях.

Още от първото идване на Христос, банер върху хода на световната история е създаването, растежа и завършване на Божието царство на земята. Всички политически, революционер, религиозни и икономически развития са, но раждането до появата на това царство, което е от Бога, нашия Отец. Исус проповядва това духовно царство, което остава скрит в Него. Той е божествен крал, и Господ на господарите. Той не доминират хора, дори и в нечестието им, но изпрати Своя нежен Дух, Който чрез молитва се изля в сърцата на мнозина. Още от времето на Христос първата си поява на Божието царство е останала скрита, съществуващи в истинската църква, разпространение сред всички възхваляващи светци, които са живи хора на Бога. Но ние също така очакваме Христос да се яви втори път, така че тя ще се стане ясно на цялото творение, че Той е Господ на славата, и че Неговата триумфалното шествие радост, преминаваща през всички страни. Божието царство достига селото си, вашия град, вашето училище? Христос казва: "където двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях."

Проповеди на Павел за Божието царство са били предмет на дискусии в еврейската синагога в Ефес. Това продължило в продължение на три месеца. Всички хора от Стария Завет слушаше внимателно него за всеки евреин очаква еманация на силата на Бог на земята. Павел, обаче, отиде до тях, казвайки: "Царството не дойде в бъдеще, защото тя вече е дошъл. Кралят е роден, живял, е бил убит, победи смъртта, погасява на Божия гняв, изличи греховете ни, и се е възнесъл на Своя Отец, където продължава да царува и изграждане на Неговото царство."

Павел не обсъжда Божието царство като философска тема, но тя провъзгласи, изисква пълно подчинение към него, и призова за ангажимент за божествения цар. Нашата религия не е просто божествена мисъл, или възвишени, неприложим закон. Вместо това, той включва държейки се здраво за жив човек, Исус Христос, който триумфира над смъртта и Сатана.

Не всички слушатели в Ефес синагогата бяха в съгласие с проповеди на Павел. Те не всички Покайте се, и някои от тях станаха втвърди. Те се противопоставиха на апостол и публично го е обидил. Но удивително нещо е, че обществеността не направи никакво усилие да ги накара да замълчат, но мълчах, за да видите коя страна ще надделее. Пол решава да се изолира, за проповядване на Евангелието не е писано да бъде конкурс, но откровение, което спасението и изкуплението. Този, който чува и се подчинява е спасен, и който приема Христос като на личен Спасител живее вечно.

Някои от слушателите реши да представи живота си изцяло на Исус. Те го последва, стана учениците и желания, за да научите повече за тяхната жив Господ Бог. Павел отделени тази група, че е подготвен за Божието царство, от тези, които бяха обидни и безразличен. Той се формира от тези ученици жива църква.

За целта от тях указания, Пол ангажирани училище или стая лекция. Той не научи слушателите си само в събота, но всеки ден даде духовна храна на тези, които са гладни за хляба на живота. Колко удивително! Павел практикува своята търговска сутрин и следобед, които работят с ръцете си, за прехраната си. Тогава той проповядвал Евангелието, обед, вечер и по време на своята почивка. Този човек от Тарс беше преизпълнен с любов към Бога, и бе изпълнен с даровете на благодатта. Той даде себе си за царството на Исус. Павел проповядва и работи през тези две години с цялата сила на сърцето и тялото му, независимо от собствената си недостатъчност. Благодатта на Христос е съвършен в своята слабост.

Много от селяните и хората около Ефес се втурна да видите това странно евреин. Те говореха за него на пазара, по време на срещи на жените, и в средите на младите хора. Той беше обект на дискусии. Те всички смятат, че Павел не носеше празни философски идеи или идеали, но, че силата на Бог течеше директно от него за тях. Сърцата им са били преместени, те бяха подновени, и надеждата започва да расте от безнадеждност.

Проявения Бог правомощия, които не са в съответствие с общата хода на природата. По времето на Христос някои хора са били излекувани от докосването на дрехата на Христос, когато той дойде в контакт с тях. Но тук са хора, излекувани от дрехи на Павел, когато те са били взети от него. Много от тях са били излекувани от сянката на Петър минава. Дори и носни кърпички и престилки, които бяха приложени към тялото му, с която той избърса потта от лицето му, са взети на болните. Ако те повярвали в Христа техните заболявания са прогонени. Сега се спазват! Павел не работят чудесата и знаменията, но Бог потвърди Неговата сила чрез него. Болести са излекувани, и злите духове са прогонени от бедните, чрез вяра в Христос, от които Павел е бил негов апостол.

Велико духовно възраждане започва в провинция Азия, като никой друг възраждане някога се е случило в друг регион на Средиземно море. Няколко години по-рано Павел бе, че ще Ефес по свое желание, да проповядва там. Но Святият Дух му е попречило да отиде до столицата, и апостол, подчинявайки се на водителството на Духа, е изготвен в Европа. Сега за втори път, той отхвърля изкушението и да не остане в Ефес, независимо от възможностите. Вместо това, той изпълнява своя обет, подчинявайки се на своя Господ. Ето защо живият Исус потвърди послушанието на слугата Си. Той отвори въпреки че му съкровища на Неговото царство и разкри Неговата сила. Исус остава, активна и Спасител, където хората подават покорно на духа му.

МОЛИТВА: нашият Небесен Отец, ние Те възвелича за триумфалното шествие на сина си, че пристигна за нас днес. Ние Ви благодаря за божествената сила излиза на кръста. Посветете ни да завърши подчинение. Да бъде Твоята воля, да дойде Твоето царство, на нас и на цялата земя.

ВЪПРОС:

  1. Как Божието царство се появяват в Ефес?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:20 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)