Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 091 (Spiritual Revival in Ephesus)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Г - третият мисионерско пътуване (Деяния 18:23 - 21:14)

2. Духовното възраждане в Ефес (Деяния 19:1-20)


ДЕЯНИЯ 19:1-7
1 И това се е случило, когато Аполос беше в Коринт, че Павел, са преминали през горните региони, дойде в Ефес. И намирането на някои ученици 2 каза той тях ли да получат Светия Дух като повярвахте? "Така че те му казаха:" Ние не сме толкова чули дали има Светия Дух". 3 И той им каза: "в какво тогава са ви кръсти?" а те рекоха: "в Иоановото кръщение." 4 Тогава Павел каза, "Джон наистина кръстени с кръщение на покаяние, казва на хората, че те трябва да вярват в Него, който ще дойде след него , че е на Исус Христос. "5 И като чуха това, кръстиха се в името на Господа Исуса. 6 И като положи Павел ръце на тях, Светият Дух дойде на тях, и те говореха други езици и пророкуваха. 7 Сега бяха около дванадесет мъже във всичко.

Това е обичай на Павел по време на мисионерските си пътувания, за да се обадя в столиците и центрове за комуникация и търговия, знаейки, че на тези места Евангелието автоматично ще светят навсякъде. Така той основава църквата в Антиохия, в Икония, Филипи, Солун и Коринт. В тази дълга верига от градове и центрове, простиращи се между Ерусалим и Рим, Ефес дойдоха да бъде свързващо звено. Не беше обаче, широко отворена за проповядване, нито пък го има, дори и по това време, енергични църква.

Когато Павел слезе от вътрешните равнини на Анадола, тази красива столица на морето, който съдържа театър, който седи около 25 000 души. От Роман разрешение, Ефес е самоуправляваща се. Жителите му били сръчни търговци. В средата на Ефес застана на храма на богинята Артемида, религиозен център на града, който донесе огромен брой поклонници в града, в групи и индивидуално от всяка част на света.

Когато Павел се стигна до този метрополис, той намери дванадесет мъже, които са прегърнали учението на Йоан Кръстител. Това показва, този град е международен и културно значение, като център за различни религиозни течения, както и обиталище на редица състезания. Дори малки учения, като Кръстител, се изля в нея. Последователите на Кръстител се подготвят за идването на Христос. Те практикували обширно покаяние и смирение. Те вероятно са чували от Аполос, че Исус от Назарет е Христос Бог, Който умря, беше погребан, възкръснал, и най-накрая се възнесъл на небето. Сега те чакат за второто си идване, очаквайки външния си вид нощ и ден.

Пол бързо се отбелязва, че вяра, страстен покаяние, дълбоко проникване в Библията и психическо доверие в Исус не са достатъчни. Тези ученици липсата на Светия Дух. Те искаха да се подготвят за идването на Христос чрез собствената си праведност. Те не са знаели тайната на благодатта, за същността на нашата вяра. Така че, по същия начин, ние трябва да безсрамно да призная, че много християни проучване на Евангелието, прочетете Библията, да се присъединят към църквата, искрено се покаят, да научат много за вярата, но все още не са напуснали робството на закона за свободата на спасението. Те липсват силата на Христос.

Знанията си на истините на спасение и кръщение с вода не ви спаси. Святият Дух, който идва от Отца и Сина, ви спестява. Целта на вярата е не само религиозни знания, но подновяване на сърцето, второто раждане. Края на смъртта на Христос е да ни пречисти от греховете, така че ние може да получи вечен живот и днес, чрез изливането на Светия Дух в нашите сърца. Така че бъдете сигурни, скъпи братко, че целта на Новия Завет не е медитация, знания, покаяние, покаяние, благочестието, религиозност или изучаване на живота на Исус. В края на спасението е изпълваме със Святия Дух, който е Духът на кротък, смирен и нежен Христос.

Павел е попитал тези дванадесет мъже откровено: "Получихте ли Светия Дух като повярвахте в Христос?" Също така, ние ви попитам лично: "Наистина ли сте да получат Светия Дух, или са все още мъртви в греховете си" Не се опитвайте да избягаме от този въпрос. Спри, погледни себе си, и си признавам вашите нужди. Падам на колене, да се ангажират изцяло на живия Исус, и да бъдат обединени с Него чрез вяра в Неговите обещания. Вие ще приемете сила, когато дойде върху вас Святия Дух, и ще бъдеш свидетел за Него, не за себе си, но да Го, които са закупили ти да бъдеш сам с скъпоценната Си кръв.

Дванадесет мъже в Ефес дойде пълнотата на вярата, чрез кръщението в името на Исус и полагането на ръцете на Павел. Божията сила се вля в каещия се, и те бяха изпълнени с Духа на Господа. Ние ви казвам, ако вече сте били кръстени, не е необходимо да бъдат кръстени отново, но здраво на вашето кръщение, и вярваме, какво Живия Господ ви е обещал лично от Светия Си Дух. Той ви дава според вярата ви, вашите искрени и постоянни искания. Самият Христос е готов да ви изпълни с Неговата сила, така че да може да живее вечно. Исус ясно каза: "Искайте, и ще ви се даде, търсете, и ще намерите; хлопайте, и тя ще ви се отвори." Така че попитайте Вашия Господ да излее Святия Дух в теб. Бог ще обитава в сърцето си, и тялото ви ще се превърне в храм на Светия Дух. Сърцето ви ще бъде изпълнен с чиста любов, езикът ви ще стане свободно, и ще бъдат добавени към контингента на поклонническа певци, разпръснати из континентите на тази земя. Хвала на Бога, произтичащи от сърца, които са били докоснати от Духа, е ясен знак за изкупените. Ли вашите приятели и роднини чуете ви благодарим за спасение? Обичате ли Господ? Ли Му благодарим непрекъснато? Всички ваши думи ще бъдат трансформирани, ако Духът продължава във вас. Тогава не ще се прослави, но Бог, и няма да свидетелстват за силата си, но възвеличи Христос, Спасител. Всички лоши думи ще изчезнат и лъже ще отмине, Духът на Господа ще се създаде ново сърце в себе си, ще ви даде нов език, и да ви направи ново създание.

Освен похвали и екзалтация, втора плод на изливането на Святия Дух в сърцето си ще бъде признаването на Божиите тайни. Изведнъж ще осъзнае, че Бог е вашият Отец. Никой не може да каже, че вечният Творец и Всемогъщия е баща му. Това е невъзможно да се мисли, че Бог има деца телесни. Но тези, които са родени на Светия Дух спонтанно и че те не са само хора от плът и кръв. Те осъзнават, че заради смъртта на Христос са също получи приемането, като Божии синове. Същността на Бог дойде в тях чрез благодат. Когато Святият Дух в живота си, те дойдоха да разберат техните сърца и злите във всички хора. Триумфа на Христос блесна през цялата тъмнина в тях, дава гаранция за оправдание. Тъй като силата, дадена ни се превръща в гаранция за вечна, нетленна и триумфално слава да дойде, ние можем да пророчеството, че Божието царство ще пристигне със сигурност и преобладават напълно.

Ние ви молим още веднъж: "Получавали ли сте на Святия Дух? Ли хвалят Бог и вашият Отец, и да прославят Христос, Спасител, с цялото си сърце, и с цялото си поведение? Някои от бащинството на Бога? Очаквате ли второто пришествие на Христос? "Ако е така, тогава ние можем да ви уверя, че са от тези, които са родени на Светия Дух, и са с нас, чрез съкрушено сърце, любов и радост.

МОЛИТВА: O небесен Отец, Вие се покланяте на радост, защото Ти ни изкупи от любимия сина си от цялата ни злоба, ни прости всичките ни грехове, пречиства съвестта ни с кръвта на Христос, и ще ни зарежда с чист и нежен Святия Дух. Помажат всички млади мъже и момичета, които търсят с цялото си сърце, и ги напълнете с властта си. Никой не може да ви Дух от тях. Вярват в благодатта, в работата си, и в течението на Твоето спасение. Амин. Ела, Господи Исусе.

ВЪПРОС:

  1. Как мъжете в Ефес получават Святия Дух? Как можете да получите този благословен Дух?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:19 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)