Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 068 (Founding of the Church at Iconium)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
A - По първото мисионерско пътуване (Деяния 13:1 - 14:28)

4. Основаването на Църквата в Икония (Деяния 14:1-7)


ДЕЯНИЯ 14:1-7
1 А като се случи в Икония, че те отидоха заедно в синагогата на евреите, и така говори, че голямо множество, както на евреите, така и на гърците вярват. 2, но невярващите евреи се размърда на езичниците и отровена умовете им против братята. 3 Затова те останаха там дълго време, говори смело в Господа, който свидетелства за словото на Своята благодат, предоставяне на знамения и чудеса, които да бъдат направени от техните ръце. 4 Но множеството на града е разделена част на страната с евреите, а друга част с апостолите. 5 и насилие опит е направен както от езичници и евреи, с техните началници, за да се злоупотреби и да ги камък, 6 са узнали и избягаха в Листра и Дервия, градове на, и на региона около нея. 7 И те бяха проповядване на Евангелието.

Петър и Варнава не несъзнателно бягат от Антиохия на Анадола, но умно продължиха пътя си, придружаваща Исус Христос в триумфалното си шествие. Те веднага са пристигнали в Икония, друг търговски център в Анадола. Те за първи път влезе в синагогата на евреите, защото те са признати и пророчествата на Стария завет, в който се посочва, че евреите трябва да бъде първият, който чуе Евангелието на спасението, да получават или да го отхвърлят.

Енергични църквата е скоро формира в Икония, на евреите, които вярват в Христос, и регенерирана езичниците. Лука записва за нас (глава 13) модел проповед на Павел в синагогата на евреите в Антиохия, и така, той проповядва в Икония. Когато хората на тълпи започнаха пространства на Христос, получава вечен живот, началник на синагогата, стана завистлив. Той се противопостави Павел тълкуване на закона и хули срещу веднъж разпнат, който сега живее Исус. Окончателен, болезнена раздяла, които не са били предназначени Павел. Това разделение не е резултат на грешно проповядване или надменност или егоизъм от страна на Павел, но е неизбежен резултат от разкриването на истинското евангелие. Словото на Бога спестява или се втвърдява, или освобождава или свързва. Трябва да вземем предвид необходимостта от духовно усъвършенстване в нашите църкви. Всеки необходима стъпка, за да се отдели от греха, предприети в смирение заради Евангелието, е голяма благодат.

Защо не мнозина от юдеите вярват в Исус от Назарет, на разпнатия Христос и Господ от небето? Лука пише, че независимо от знания, разпознаване и чертеж на Духа на Бога, те не искаха да повярват. Техните умове и техните завещания са срещу Бог, и те не са готови да получат благодат. Те са изградили своята вяра и правда свои собствени творби и човешките способности. По този начин те отхвърлят необходимостта от покаяние, и не практикува посвещение на Христос. Те мразеха Спасителя, Който казва, че Той е единственият път към Бога. Дори човек днес няма да бъдат готови да приемат Христос, ако той спира в закона, мисля, че по правилния начин към небето. Лош легалист мами себе си, защото той не спазва собствената си удавяне в грях. Доверието му в собствената му трябваше благочестие го предпазва от покаяние, изповед и съкрушаване. Това самомнителни лицемер мисли, че той не е в необходимостта на Исус, Спасителят, и отхвърля Неговото предоставяне на ръка простряна към него. Вие сте в нужда от Исус? Знаете ли си слаб и грешен себе си? Ли ежедневно се държим здраво за свой Спасител, нощ и ден?

Лука Павел и Варнава братя, защото те сътрудничили голяма любов и скромен хармония в брат капака на Светия Дух. Никой от тях са потърсили собствените си интереси или всяко друго нещо отделно. Те се молеха заедно, и участва в провъзгласяването триумфа на Христос.

Двамата се усети нарастваща омраза, но те не бягат. Те отидоха, свидетелстващ за нови църкви пълнотата на силата на Христос. Чудесни изцеления и знамения ставаха се работи чрез вярата на Църквата, се посочва наличието на живия Христос сред тях. Проповядването става по-силна и по-силна, и благодатта на Христос се проявява все повече и повече. Дори и днес Той е готов да изпрати Неговите дарове на вярващите, за да засили своето свидетелство. По този начин, благодат и вяра са основните елементи в проповядването на апостолите.

Разделението в синагогата на евреите се разпространява из целия град, по такъв начин, че всяко семейство е разделен на две части. Първата част склонни към евреите и техните търговски интереси, заедно с искат да запазят спокойствието в града. Те мразеха нова доктрина, и бяха подготвени за шофиране Пол, заедно с разбъркване неговия дух. Във втората част се усети силата на Христос, за делата и думите на апостолите блестеше като ярка светлина в средата на тъмнината. Е искал да осъществи своя триумф, и се молеше за присъствието на Божието благословение. Те желания духовно възраждане и растеж в техния град.

Новото учение, обаче, се сблъска с вековната традиция. Тези, които са негъвкава не знаят как да се преодолеят тези желание за Божията любов да се прояви. Когато евреите не може да преодолее Павел и Варнава духовно, те скалъпен с владетелите и лица ранг в града, за да измъчва двете апостолите и ги каменни. Те прибягват до насилие и убийство, тъй като тяхната легалистичен дух по никакъв начин не може да се преодолее, Светия Дух.

Апостолите наблюдава тази зла умисъл предварително, и отиде от Икония, които бягат в друг град. Смърт за бога не е единствената заповед от Господа. Понякога е по-важно да се живее заради Него, че услугата за Неговото име и разпространение на Неговото слово може да продължи. Така че слушайте внимателно това, което Светият Дух ви казва във вашата ситуация. Не се учудвайте, ако ви срещне с неприятности, гонения, обиди и болезнено натиск заради името на Исус. Апостол на езичниците избяга от град на град и от една страна в друга. Всеки път, когато изтръгната кураж отново. Той не се грижи за омразата на преследвачите, но проповядваха величието на Христовото спасение, и извън сезона. Молете се така, скъпи братко, и да слушате ръководството на Светия Дух. Не мълчи, но проповядва смело величието на любовта на Христос. По този начин може да се облечете със сила от горе.

МОЛИТВА: Благодарим Ти, нашия Господ Исус Христос, за Вас засили Павел и Варнава, че те не могат да станат песимисти независимо от преследване и неприятности. Можете да ги упълномощено ги ръководят, и ги насърчава да почетем и прославим Твоето свято име. Моля, помогнете ни не се страхува от никого, но да прослави Твоето име, с дързост и предпазливост в Твоя Свят Дух.

ВЪПРОС:

  1. Защо Павел и Варнава бягат от един град в друг?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:43 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)