Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 067 (Preaching in Antioch)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
A - По първото мисионерско пътуване (Деяния 13:1 - 14:28)

3. Проповядвал в Антиохия от Анадола (Деяния 13:13-52)


ДЕЯНИЯ 13:44-52
44 На следващата събота почти целият град дойде за цялата икономика да чуят словото на Бога. 45 Но когато юдеите като видяха множествата, те бяха изпълнени със завист и и хулеха, те се противопоставяха нещата, които се говорят от Павел. 46 Тогава Павел и Варнава нарасна смели и каза: "Това е ненужно, че Божието слово трябва да се говори за първи път, но след като сте го отхвърли, и считате себе си недостойни за вечния живот, ето, обръщаме се към езичниците. 47 За така че Господ ни е заповядал: "Аз ви като светлина на народите, че трябва да бъдеш за спасение до края на земята" 48 А когато езичниците, като слушаха това, те се зарадваха и прославиха словото на Господа. И тъй като мнозина като е назначен за вечен живот повярва. 49 И словото на Господа се разпространява из целия регион. 50 Но юдеите подбудиха вярващите и видни жени и първенците на града, вдигна преследване срещу Павел и Варнава и ги изгони от техния регион. 51 Но те се отърси от праха от краката си срещу тях, и дойдоха в Икония. 52 А учениците се изпълниха с радост и със Святия Дух.

Светият Дух ръководи Павел, и го поведе от красивия остров Кипър, който чрез отхвърляне на Евангелието на Христос се е изолиран, за да безплодната района на Антиохия от Анадола, където се появиха признаци на работа на Духа. Целият град е преместен чрез показанията на апостолите. По време на период от седем дни, от събота до събота, Павел и Варнава говори много хора, които гладуваха за правда. Те провъзгласена за нова надежда в Исус, така че областта на Господ в Антиохия стана разорани и поливни. Когато старейшините на синагогата, като видяха, че много от езичниците се надпреварват да синагогите им, да не се подчиняват на закона или да се превърнат в юдаизма, но и да получат опрощение на греховете чрез вяра в Него, който е бил възкресен от мъртвите, те хули срещу Исус, отхвърляне на Евангелието. Колко ужасно да се види стотици духовно гладни хора, чакащи за посланието на спасението,, докато старейшините на юдеите викат срещу Павел и му противоречат, така че той може да не е в състояние да говори или да продължат посланието му!

Апостол спря да говори и започна да се справи с евреите директно, казвайки с категоричен, но кървящо сърце: "Светият Дух ме водеше при вас, за, че първо трябва да чуят посланието на спасението, за вас да имат дял и право в Него от Бога избора на бащите си. Въпреки това, не смятам себе си достоен да получи живота на Христос, и затова в духовния си безжизненост, като служители на закона. Вие живеете без прошка, вярвайки, че неправомерно в самостоятелно обратно изкупуване, поради което ще падне на по-тежко съд пред Бога. Тъй като братята си в Ерусалим отхвърли истинският Христос Бог, така сте направя.

Ние не са обвързани, обаче, само за членове на Стария завет, защото Христос ни изпрати и на езичниците. Чрез тази световна обявяването изпълни пророчеството на Исаия, който свидетелства, че Христос ще бъде светлина на езичниците (Исая 49:6) и създател на спасение до края на света.

Със силна вяра Павел е имал смелостта да се разбере, че това пророчество го интересуваше, който е получил кабинета му като апостол на езичниците чрез това пророчество на пророк Исаия. Павел е бил "в Христос", и не излъчват собствена светлина, но светлината на Христос в него. Спасителят е използвал проповедта на Павел, за да спаси стотици милиони до сега. Никой никога не изяснени, за да ни смисъла на оправдание, освещение и изкупление в Христос, тъй като това апостол, който бе водена от любов към Бога.

Голямо множество слушаше внимателно, за да порицания и упреци, протичащи между двете апостолите и евреи. Те видяха, че евреите са обвинени в ревност, омраза, гняв и богохулство, а Павел и Варнава остана спокоен, изпълнен със смирение, любов, тъга и тежестта. Те ясно да се разбере, че не само евреите са избрани за спасение, но и всеки вярващ в Исус Христос, който наистина вярва в него. Тези слушателите усети любовта на Бог в говорителите, и доверие в Духа говори чрез тях, дори ако те не са имали пълно разбиране на дълбоки и големи неща, които казваха.

Много езичниците радост хвана на показанията на двете апостоли, вярвайки, че спасението е подготвен за всички хора. Те много се зарадваха, въпреки че те не са всички зрял при силен и разумно вяра. В началото на ревността на някои намален. Само тези, които са проникнали дълбоко в спасението продължава в Христос, се ангажират изцяло към Спасителя. Те са били поканени, но малцина са избрани. Лука обясни тази мистерия, загадка, в която единствено Бог знае сърцата, и само тези, които са готови да получи вечен живот. Никой не идва при Исус, освен ако небесен Отец не го привлече. Ние знаем, че Бог желае всички хора да бъдат спасени. Но те не дойде. Всеки вярващ съдържа в себе си една голяма мистерия. Нашата вяра е едновременно дар и привилегия от Бога. Ли благодаря на Исус за него? Знаете ли, че всички неверието е престъпление и че всеки, който отхвърля Исус ще бъде осъден в Деня на Страшния съд?

Онези, които бяха пълни със спасение разпространението на радостта на Светия Дух от центъра, в Антиохия, в заобикалящата ги среда. Всяка проява на възраждане започва по някакъв начин с проповядване като това. Беше очевидно, че тези, които свидетелства за евангелието не получават никакво възнаграждение, нито пък някой да ги води на специално място. Това е Светия Дух, който е работил и насочване на тези, които са следвали Христос.

Но сатанински дух е спонтанно работа в преподаватели на религията, тези, които се престори, че да спазват закона. Евреите в Антиохия на Анадола ревностно на Антиохия жени и им е повлияла да окажат натиск върху мъжете си да изгони от града им тези, които са заблуди. Хитрост и власт са противоположни средства, за да се противопоставят на разпространението на Евангелието. Но Духът на Господа триумфира в вярващите, които търпеливо преследването. На фона на натиска, който бяха засилени в радостта на Светия Дух.

Павел и Варнава са напуснали града, разклащане на прах от нозете си срещу него, както и Христос е заповядал на учениците си да направя, когато те са били отхвърлени. Те са да достави тези, които ги отново решението на Бог. Изпълнен с радостта на Светия Дух? Или искаш да отхвърлят спасението на Христос, знаейки, че ще падне в съда на Бога?

МОЛИТВА: Господи Исус, благодаря Ти, че Ти спаси хората чрез Твоята смърт на кръста, и се отпуска на всеки вярващ Духа на живота си. Ние се молим за всеки град, на нашия народ, че Вие избирате тези, които са готови да чуят разговора си и се пълни с Вашето Евангелието, така че те могат да станат светлината на света.

ВЪПРОС:

  1. Как Павел свидетелстват за правото си да проповядва на езичниците? Как е тази вяра, реализирани в идолопоклонници?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:41 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)