Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 056 (Beginning of Preaching to the Gentiles)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
Б - Разширяване на Евангелието на спасението в Самария и Сирия и началото на генитални реализации (Деяния 8 - 12)

9. Началото на Проповядването на езичниците чрез на реализациите на Корнилий Стотника (Деяния 10:1 - 11:18)


ДЕЯНИЯ 10:44-48
44 Докато Петър още говореше тия думи, Светият адна върху всички онези, които чух думата. 45 И тези от обрязаните, които вярват мнозина, дошли с Петра, се чудеха, защото дара на Светия Дух се изля и на езичниците. 46 защото ги чуваха да говорят чужди езици и да величаят Бога. Тогава Петъ, 47 "Може ли някой да забрани водата, че те не трябва да бъдат кръстени, които са получили Светия Дух, точно както ние имаме? 48 И той им заповяда да бъдат кръстени в името на Господа. После го помоли да остане няколко дни.

Бог потвърди прост проповедта на Петър за истините на живота на Христос. Той изля спасение и Светия Дух на всички онези, които чуха тези думи. Това събитие унищожени всички сложни и помпозни думи, защото не е бил маскиран в красноречив или цветни реч. Бог отхвърля всеки, който показва арогантно превъзходство над другите. Той не обича горд дух, но избира да благослови достъпна, обективна проповед за живота, разпятието и възкресението на Сина Му. Имате ли желание просветление и спасение на вашия приятел? След това учи проповедта на Петър в дома на Корнилий ". Ще видите как Бог благослови просто свидетелство за Христос и как Той е вдъхновил бивш рибар с власт на небето.

отвори сърцата на слушателите. Безпрепятствено от Божия Дух, могат да влизат в тях. Жив Господ Бог потвърди на евреите, чрез този изливането на Неговия Дух върху езичниците, че обрязването, познаване на закона, както и спазването на заповедите не са били необходими, за да получи дар от Бога. Само вярата оправдава. Никой не е присъщо право или заслуги пред Бога. Този, който приема Христос и се поставя под правдата на Неговата кръв е приемливо за Всевишния.

От деня на Петдесятница до днес, Светият Дух тече като широка река в тези, които вярват в Исус. Без вяра в Христос Светият Дух не влезе в сърцето, защото Духът прославя Сина. Когато една търсят Бога се отваря към Евангелието на Христос, благословен Дух го просветлява. Доверието му в Човешкия Син е установена и на Божия Син го признава. Животът на Христос сега живее във вярващия. Святият Дух реализира вяра в Христос чрез своето пребиваване в сърцата ни. Духът на Бога е не въображаема мисълта, къса чувство, или продукт на нашето подсъзнание. Той е божествена същност жилище.

Божията любов започва да тече в човек, който преди това е бил егоист. Тези, които не познават Бога, преди сега с радост го наричат своя Отец. Песни на хваление и свидетелства за триумф се издигнете в единството на Светата Троица, за Духът на Господа е Духът на благодарност, на властта, на живот, на радост и мир. Познаването на Бог не донесе мъка, но радост, удоволствие и милост. Знаете ли живот в Святия Дух? Повярвай в Господ Исус и в Неговото изкупление с цялото си сърце. По този начин може да бъде запълнена с живота на Христос до дни.

Евреите се страхуват и вероятно Петър също, когато те видя Светия Дух да се излее върху тези смятат, че езичниците, които не са били кръстени, изповяда греховете си, или дори една единствена стъпка на послушание. Те са били спасени само чрез вяра, а не чрез дела, молитви, или гладуване. Имаше няма нужда от обрязване, себе си легнат до прострация, или церемониални ритуали на поклонение. Дори докато седи, те бяха изпълнени с очевидната любов и светлина на Бога.

Петър смело реши, че външната символ за получаване на вярващия в християнската църква, кръщение, не трябва да бъде отказано, защото те са получили изливането на Божия Дух и са били приети в Неговото семейство. Светият Дух, който живееше в Петър и вярващи от еврейски произход, е един и същ Дух, който влезе в езичниците, които са повярвали в Христа. Петър и другарите му са били в недоумение над регенерацията на езичниците и изливането на Светия Дух върху тях. Въпреки това, те ги кръсти, подчинявайки ръководството на Господ, и ги потвърди в името на Исус. Броят на тези, които са били регенерирана беше страхотно, за напълни къщата си с роднини и приятели. Така църквата е всичко наведнъж, основана в Кесария, главният римски център в Палестина.

Нови вярващи настоя, че Петър и приятелите си остане с тях и да участват в радостта, опит и знания на пълнотата на Божието спасение. Изобилие похвали, прослава и благодарност към Отца и Сина се възнесе в тези дни. Бог отвори широко вратата за езичниците, и открито показа бъдещия курс на църквата, а не чрез Павел, апостол на езичниците, но в Петър. От този час Евангелието се доведе до вас, скъпи братко, скъпа сестра. Вие, също така, могат да получат Светия Дух чрез вярата си в Исус Христос.

МОЛИТВА: Господи Исус, благодаря Ти, че стана човек за нас. Умря, за да понесе греховете ни. Можете да ни помирят с Бога. Възкресението от мъртвите ни оправдава. Благодарим Ти, че давате Светия Дух за нас, и да ви помоля да го излее върху нашите приятели и нашите врагове.

ВЪПРОС:

  1. Как Светия Дух живее в сърцето на човека?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:27 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)