Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 055 (Beginning of Preaching to the Gentiles)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
Б - Разширяване на Евангелието на спасението в Самария и Сирия и началото на генитални реализации (Деяния 8 - 12)

9. Началото на Проповядването на езичниците чрез на реализациите на Корнилий Стотника (Деяния 10:1 - 11:18)


ДЕЯНИЯ 10:34-43
34 А Петър отвори уста и каза: "В интерес на истината виждам, че Бог не показва пристрастие. 35 Но във всяка нация, всеки, който го страхове и работи правдата от Него. 36 Словото, което Бог изпраща на децата на Израел, за да проповядва мир чрез Исус Христос Той е Господ на всички, 37 че думата, която знаете, който е обявен през цяла Юдея и започна от Галилея след кръщението, което Йоан проповядва: 38 как Бог помаза Исус от Назарет със Святия Дух и със сила, Който обикаляше да прави благодеяния и да изцелява всички, които са били потискани от дявола, защото Бог беше с Него. 39 И ние сме свидетели на всичко, което той направи в земята на евреите, така и в Ерусалим, които са убити чрез обесване на дърво. 40 Него Бог възкреси на третия ден и му показа открито, 41 не на всички хора, но до свидетели, избран преди от Бога, дори и за нас, които ядохме и пихме с Него, след като възкръсна от мъртвите. 42 И Той ни е заповядал да проповядва на народа и да свидетелстваме, че Той е, Който е от Бога Съдия на живите и мъртвите. 43 За Него всички свидетеля пророци, че чрез Неговото име, който вярва в Него, ще получи опрощение на греховете."

Когато Корнелиус настоя, че Петър разкрие познанията си за Бога, смелият Апостол става просветлен. Той осъзна, че Божието слово не е само за евреите, но на всеки полагащото човек. Всички мъже са достойни на слуха за Бога и за това, което направи в Христос. Това осъзнаване е ум-отварачка за Петър и вярващите, които го придружават. Те отбелязват, че Христос е започнал да се съборят бариера между тях и на народите. Те осъзнаха, че Бог желаеше да получават хора от всички народи, езици, цветове и култури, тези, които го търсят със силни сърца и които се обучават в добри дела.

Тогава Петър, обявени за тях съвкупността от цялата християнска вяра с простота. Той обобщи значението му в един отчет и в едно име: "Исус Христос е Господ на всички. Този, който получава тази посредник между Бога и човека получава мир на ума и сърцето. Това съобщение на божествената помирение е първият депозират при децата на Стария завет, който е живял сред еврейските градове и села на Самария и Галилея. Новината достигна Кесария чрез Филип, дякон, който не само проповядва на евреите, а в един случай дори да езичник етиопски. С идването на Петър в този град, Христос е тържествено откриване на Евангелието на всички хора. Думата на Авраам: "При всички семейства на земята, ще бъде благословен е виждал придру в апостол.

След това апостолът казал на слушателите на най-важните събития в живота на Исус, как Той слезе от планински град в Галилея, на дълбоко, горещо долината на река Йордан, за да се срещне с Йоан Кръстител, с когото много от онези, които копнееха за Бога бяха събрани. Там то е, че Бог отвори небесата. Той помаза Исус със Светия Дух публично и го упълномощено в експлоатация, да лекува всички болести, да изгонват бесове, и да проповядват Евангелието. Исус не е обявена въображаеми, възвишени философски мисли, без практическа реализация. Вместо това, Той практикува това, което Той каза, изпълнявайки волята на Бог провъзгласена в Неговото Евангелие. Петър и другите апостоли са били очевидци за живота на Исус. Те бяха видели със собствените си очи, как е живял в пълна хармония с Бога, чиято работа е била видима в Него. Авторитета на Христос е извън съмнение.

Какво се е случило впоследствие беше невероятно за човешкия ум. Мъжете убити тази Светия Бог от него виси на скандалния дърво, място, предназначен за избягали роби и нечистите убийци. Бог обаче, е доказал невинността на любовта на Своя Син, заявявайки, Неговата святост, когато Го възкреси от мъртвите. След това сам Исус показа публично, се разхождат сред живите. Той не се срещна с всички хора от Ерусалим, но с тези, които Бог е избрал преди да бъдат свидетели на възкресението. Един от тези, избрани свидетели е Петър. Исус е живял, ял и пил с тях след възкресението Си, за да им докажа, че тялото, в която е отгледан е вярно и реално.

През четиридесетте дни между възкресението и, Христос ги е научил тайните на царството на Своя небесен Отец. Той им каза, че Бог му е дал на всяка власт на небето и на земята. По този начин Исус е съдия на всички мъже и Господ над живите и мъртвите. Корнилий и всички, които се събраха в дома му, за свои, точно както сме днес.

Ние не трябва, обаче, да бъде страх от този Всемогъщия, за пророци, предсказал, че всеки, който вярва в името на Исус Христос получи опрощаване на греховете и да не влиза в решението. Онзи, който идва от Бог също излезе от Деня на Страшния съд и отвори широко вратата към небето. Ето защо, ние не трябва да се страхуват, защото за нашите грехове или да треперят само на Божия гняв. Божият Син ни е развързал от греховете ни в собствената си кръв и ни освети напълно, ни поставя близо до Бог, нашият Небесен Отец.

Този, който смята, че тези факти е обосновано, а който приема Евангелието на спасението се освещава. С тези думи Петър предложи пълнотата на благодатта на Исус Христос за първи път на езичниците. Той отвори за тях правото на Единението на Христос. Апостол привлече слушателите в вярата и живота на съответствие с изкупителното волята на Бога.

Петър не са доказателство за тайните на Христовото изкупително дело теологически. Той не е причина логично използването на уникални думи или дълбоки прозрения. Вместо това, той свидетелства като очевидец към тези исторически истини. Спасението намери пътя си към своите слушатели чрез разказа си за тези събития, а не чрез ги укорява за греховете си или ги разкаяние със сълзи. Петър ги ръководи не от себе си, но обърна очите си към Исус. Вярата в Исус сам се спасява, който вярва в него се освещава.

На тази среща ние откриваме уникално историческо потвърждение разпъването на Исус", за римския стотник никога не би одобрил на свидетелство за" разпъването на Исус на Петър, освен ако не е наистина се е случило. Тази истина, обаче, е известно, и Питър обясни, че като основа и причина за нашето спасение.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, Ти си Господ на всички човеци. Можете да ги закупили с ценното си кръв. След възкресението си получи всички о власт на небето и на земята. Помогнете ни да представи изцяло на вас, и да обявят пред всички хора, без страх, че Вие сте единственият Господ, за слава на Бога Отца.

ВЪПРОС:

  1. Какъв е смисълът на изявлението: "Исус Христос е Господ на всички?"

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:25 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)