Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 057 (Beginning of Preaching to the Gentiles)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
Б - Разширяване на Евангелието на спасението в Самария и Сирия и началото на генитални реализации (Деяния 8 - 12)

9. Началото на Проповядването на езичниците чрез на реализациите на Корнилий Стотника (Деяния 10:1 - 11:18)


ДЕЯНИЯ 11:1-18
1 апостолите и братята, които са в Юдея, нека чуха, че езичниците са получавали също и на Божието слово. 2 И Петър, когато дойде в Ерусалим на обстоятелства решение се препираха с него, 3 казва "Ти отиде в необрязани мъже и яде с тях!" 4 А Петър им го обясни с цел още от самото начало, казвайки: 5 "Бях в град Йопия молитва; и в изстъпление видях видение: слизаше като голям чаршаф, спусна от небето, от четирите краища, и тя дойде при мен. 6 Когато аз го наблюдавах внимателно и разсъждавах, видях четвероноги животни на земята, диви зверове, гадини и небесните птици. 7 И чух глас, който ми каза: "Стани, Петре, заколи и яж. 8 Но аз казах:" Не, Господи! За нищо мръсно или нечисто е по всяко време влизало в устата ми. "9 Но гласът ми отговори отново от небето" Което Бог е очистил, че не трябва да се обадят общ. 10 Сега това е направено три пъти, и всички са съставени отново на небето. 11 В този момент, трима мъже стояха пред къщата, където бях, след като са били изпратени от Кесария до мене. 12 Тогава Духът ми каза да отида с тях, недоумявайки нищо. Освен тези шест братя ме придружи, и влязохме в къщата на човека. 13 И той ни разказа как видял един ангел, стоящ в къщата му, който му каза: Прати човеци в Йопия и покана за Симон, чието презиме е Петър, 14 години, които ще ви кажа думите, чрез които ти и целият ти дом ще да бъдат спасени. "15 И като започнах да се каже, Святият Дух паднал върху тях, както е при нас в началото. 16 Тогава си спомних думата на Господа, как каза, Йоан е кръщавал с вода, а вие ще бъдете кръстени със Светия Дух. "17 И тъй, ако Бог ги даде същия дар, както Той ни е дал, когато повярваха в Господ Исус Христос, който бях, че мога да издържа на Бога?" 18 Когато чуха тези неща, те млъкнали и славеха Бога, казвайки: "Тогава Бог е предоставен на езичниците, покаяние за живот."

Божият Дух доведе до забележителни чудеса чрез Петър, първият от които е лечебният на куц човек в Лида. Вторият е повишаването на мъртвото момиче в Йопия. Имало ли е повече? Да, за голямо и чудно е спасението на презрените езичниците чрез благодат. Това представлява върха на силата на Бог, в Неговата благодат Той отвори вратата за езичниците чрез това чудо в Кесария. Той признаваше в царството на Бога без обрязване, обучение за закона, връзка с други племена, или подчинение на ритуалите на храма. Духът на Христос се освобождава и спасените хора, изпълнявайки в тях спасението на кръста публично. Това събитие в Кесария беше тържествено началото на проповядване на света. Той също така отбеляза окончателното разделяне на историята на Стария Завет и Новия.

Именно поради тази причина много християни от еврейски произход бяха разтърсени. Сърцата им бяха заслепени и те пламна, мислейки, че Петър е побърза да продаде привилегия на Израел по отношение на членовете на професията сила. Къде е обрязването, като символ на завета си с Бога? Къде беше потвърждение, че Бог е избрал само семена от дванадесетте племена? Къде бяха многобройните изисквания на закона към Бога? Ако главните свещеници и фарисеите, като чуха, че са допуснати беззаконни идолопоклонници в завета и общение с Бога, те ще проклина и ще ги гоните отново. Така братята нарасна развълнуван и се прекадяват в ранната църква в Ерусалим.

Когато Петър се върнаха в Ерусалим, избухна насилие несъгласие сред вярващите. Те бяха разделени в две страни: Първо, имаше адвокати, които настояваха за буквалното тълкуване на закона, второ, имаше Петър и шест свидетели, които го придружават от Йопия в Кесария. Традиционни законници не се оплакват, че Петър е проповядвал на езичниците, нито пък те се чувстват горчив, за да ги допусне в църквата чрез символ на кръщението. Жалбата им срещу него е за това, че не се налага обрязан или тези, които са били регенерирана. Той е ял и свързани с необрязаните, както ако те бяха избрали вместо на обрязани, които са живели под завета с Бог.

Петър не се борят срещу неговите фанатизирани братя, защото той също е бил твърд и упорит като тях. Той е против Божията заповед в транс, казвайки: "Не е така, Господи! Защото никога не съм ял нищо мръсно или нечисто "Но команда, която се повтаря три пъти:" Което Бог е очистил, ти не трябва да считай "разбиране разтворен Петър на закона, и му строши надменен опозиция. Най-сетне, Петър, като видя как нечистите животни, които не бяха хвърлени на земята или към морето. Те бяха взети на небето на тълпи, като знак на Бога за това, много нечиста, да са чисти в Христос. Петър започнах да разбирам смисъла на тази визия чрез своите преживявания с Корнелиус. Той разбираше ясно, свидетелстващ за братята си, че Бог е избрал, спаси и освети всички хора, а не само членовете на Стария. Светия очисти всеки човек чрез кръвта на Христос. Неговата благодат е по-голяма от съзнанието ни, по-голям от нашия закон, и по-милостив от сърцата ни.

Петър даде сметка за своите действия всеки, който го попита за него. Той искаше те да знаят, че той не е абсолютната власт, и не са имали превъзходство над църквата да се направи, както той желае. Той отговори на ревностен със смирение, и им разказа как Святият Дух го е впечатлен от него да отиде на Корнилий и че ангелът на Господ заповяда на стотника да изпрати за Петър, апостол на спасението, да дойде в къщата му.

Петър не е направил нещо, което той не е заповядал да се направи. Той говори и проповядва, той е изпратен в. След това се случи нещо прекрасно: Святият Дух се изля върху слушане езичниците, точно както преди това се изля върху молещите се и бременната евреи. В своя защита Петър подчертал, че както и в Кесария, дар от Бога е вяра в Христос, точно по същия начин, както апостолите са го изпитвали. Така делата на закона и обрязването са безсмислен да донесе спасение, за приемане на Светия Дух идва по благодат и нищо друго.

Петър потвърди своето служение в мощен начин, заявявайки, че не могат да издържат Бог, ако Той избра да даде Неговия Дух на тези, които вярват в Христос. Ако той желае да наруши дизайна на Божиите, че би било невъзможно. Така потвърждението на Петър също участва форма на подиграва на фанатика адвокати. Той, най-откровен от всички апостоли, е чрез неговата проповед, успешно за спасението на езичниците. Онези, които се оплакват замълча за известно време, преди големия на любовта към Бога.

След това, повечето от апостолите започнали да хвалят Бог. Старейшините благодари за това ново развитие. Хората биха могли да бъдат спасени без запазване на условията на еврейския закон, чрез вяра в Спасителя сам. Те могат да получат Светия Дух само чрез изслушване на Евангелието. Увеличение на Бог беше страхотно, за Самия Господ отвори вратата за проповядване на света, и че чрез Петър - най-смелите от апостолите.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, ние Ви благодарим за Вашата намеса в хода на църковната история чрез вашите славни откровения на Стивън, Павел и Петър. Ваша светлост подготвят и извършват начин за проповядване на езичниците. Вие ще завърши славно работа. Ще се обадя безброй хора измежду всички народи, ги освети, и да ги задържим до деня на Твоето пришествие. Хайде Господ Исус, и ни научи да проповядва до този момент, ръководи и овластен от Твоя Свят Дух, с предпазливост и старание, за да почетем и прославим Твоето свято име. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Защо адвокатите на еврейската християни кавга?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:28 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)