Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 054 (Beginning of Preaching to the Gentiles)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
Б - Разширяване на Евангелието на спасението в Самария и Сирия и началото на генитални реализации (Деяния 8 - 12)

9. Началото на Проповядването на езичниците чрез на реализациите на Корнилий Стотника (Деяния 10:1 - 11:18)


ДЕЯНИЯ 10:17-33
17 А докато Петър се чудеха в себе си това VI, който е видял означаваше, ето, мъжете, които са били изпратени от Корнилий е направил запитване за къща на Саймън и застана пред вратата. 18 И те се обади и попита дали Симон, чието презиме е Петър, настаняване там. 19 Докато Петър помисли за визията, Духът му каза: "Ето, трима мъже се търсят. 20 Стани, слез и иди с тях, недоумявайки нищо, защото аз съм ги пратил "21 Тогава Петър слезе на мъжете, които са били изпратени до него от Корнилий, и каза:" Да, аз съм този, когото. , което търсите. По каква причина сте дошъл? "22 А те казаха:" Корнилий стотник, просто човек, човек, който се бои от Бога и има добра репутация сред целия народ на евреите, е божествено инструктирани чрез един свят ангел да призове да къщата си и да чуе думи от вас." 23 Тогава той ги покани и ги подава. На следващия ден Петър отиде с тях, и някои от братята от Иопия го придружава. 24 И на следващия ден те влязоха в Кесария. А Корнилий ги чакаше, и е свикал своите роднини и близки приятели. 25 Както Петър идваше, Корнилий го срещнах и падна в краката му и му се поклониха. 26 А Петър го дигна, казвайки: "Изправи се, аз самият също съм човек." 27 А, както той говори с него, той влезе и много хора, които бяха дошли заедно. 28 Тогава той им каза: "Вие знаете колко незаконно е за евреин да прави компания или да отидете до един от друг народ. Но Бог ми показа, че не бива да наричам никого мръсен или нечист. 29 Затова дойдох без възражение, веднага след като беше изпратен за. Питам аз, след това, поради каква причина сте ме повикали "30 Така Корнилий каза:" Преди четири дни е в пост до този час; и на деветия час се молех в дома ми, и ето, един човек стоеше пред мен в ярки дрехи, 31 и каза: "Корнилий, твоята молитва е чул, и милостиня ви се помни в очите на Бога. 32 Изпрати следователно в Йопия и се обадете на Симон, чието презиме е Петър. Той се подаде в къщата на Симон, кожар, на брега на морето. Когато той дойде, ще говоря с теб." 33 Така че аз да ви бъдат изпратени незабавно, и сте се справили добре да дойде. Сега, прочее, ние сме всички присъстващи пред Бога, за да чуят всички неща, които заповядано от Бога."

Бог не е философ, плетене мисли далеч от истината. Когато Бог говори на Петър в транс, служители на Корнилий, стотник, вече са по пътя си към него. Те претърсили къщата на Симон, кожар, и намериха бързо, се ръководи от лошата миризма от кожа. Когато пристигнали, те попита Саймън за госта си, на Божия човек.

Петър, от своя страна, все още размишлявал върху значението на визията, че не е разбрал. Триенето очите му, той чу някой да го вика от пътя. Докато все още в райско транс изведнъж видях пред него войници, които той за пръв път, че е дошъл да го отведе в затвора. Святият Дух говори на най-смелите сред апостолите, казвайки: "Отворете си очите и да видим как ще стане видима реалност визията на Бога. Бог е с тези нечисти хора, наричайки ги за себе си: Ето, Петър, Аз ви пращам на езичниците. Не ги разглеждат като нечисти, аз ги обичам, и аз ги очистил.

Петър не избяга от войниците, но се подчини на Божия глас. Той отиде с римските войници, свободни от тревога или страх. Той се запозна с тях и попита за причината за тяхното идване. Те му казали, че се е явил светъл ангел на Корнилий, верен служител, който свободно даде милостиня на благочестиви членове на Стария Завет. Той ги е изпратил, да поиска Петър да дойде в къщата му, така че той може да чуе божествените думи от него.

Когато Петър, като чу това, той ги поканил в къщата, независимо от забраната на закона, подаване пълен нощ. Той коленичи и се помоли на Бога, търсейки Неговото ръководство, все още не знаеше, нито това, което Христос иска от него да направи, нито думи, които той трябва да говори на Корнилий, езическата. Той разбира, че Бог е по някакъв начин да се счупи законни забрани през това три пъти повтори визия. Както Корнелиус представи послушно на ръководството на Бог, така също, Питър представи ръководството на Светия Дух, независимо от неговата съвест, която все още е обвързана с традициите на закона.

На следващата сутрин той започва своето пътешествие по палестинския бряг, пътува на юг на изток и най-накрая да Кесария. Петър е поискал някои от братята, за да го придружи като остроумие слабостите. Усети началото на нещо отвъд разбиране. Апостолът не желаят да изпитат тези божествени истини от себе си, но потърси свидетели, които по-късно да изяснят дизайн на Христос чрез личен свидетел.

След един ден пеша шествието стигна местоназначението си в Кесария на следващата сутрин. Офицерът изчислява очакваната дата на пристигането на Петър, защото бил убеден, че апостолът определено и веднага ще слушаш гласа на Христос. Той покани своите роднини и приятели с него, който дойде в пълна парадна. Те седяха заедно в молитва, чака с голямо очакване на събитието, за да дойде при тях.

Когато Петър пристигна Корнелиус не срещат светъл ангел, или гениален философ, или пророк с ореол около главата му. Той се срещна с един прост рибар. Въпреки това, офицерът излезе да му се поклонят, знаейки, че Бог изисква пълно подчинение. Поклонение на Корнилий "на Петър е израз на дълбоката си връзка за Бога, отразено в почит за посланик на Всемогъщия изпраща да го.

Петър, обаче, отказа всяка чест, предназначен за него. Първите му думи към служителя "се изправя". Изправи се бързо, защото Аз не съм бог, но само един човек като вас. "Това е принципът на всеки посланик на Христос, за всеки епископ и папа. Никой човек не е достоен да му се кланят, защото всички ние сме оправдани грешници. Петър не забравяме ранния му живот като груб, покварен, псувни, разположена рибар. Господ, обаче, са имали смили над него, и му възложи да говоря с хората и на върховния еврейски съвет. Сега той го изпраща да проповядват на езичниците. Той попречи Корнелиус от обожествяваща и му чест. След кратко разговаря, двамата влязоха в къщата, където множеството чакаше, очаквайки божествено чудо в ръката на апостол. Имаше голям брой хора, струпани в стаята - всички езичници, които презрените евреи.

Петър преодоля чувство в него на омразата към присъстващите. Той обясни, към тях в началото, че еврейския закон табу за евреин да се свърже с или посетете хора от друга нация. Въпреки това, той е получил нов от Бога, казвайки, че не трябва да разглеждаме всеки човек нечист, или общ. Петър е все още не знае какво да кажа или да направя, дори когато той най-накрая седна с тези хора. Мисълта да проповядва на езичниците е странно и неразбираемо за този християнин от еврейски произход. Той помоли присъстващите какво искат от него. Те всички се учудваха, за този човек на Бог се стреми да чуя техните мисли. Тогава Корнелиус започна да говори. Той преразказва историята на срещата му с ангела преди четири дни, като добави, голямо изявление: "Сега ние сме присъства, за да чуе откровение, точно както е дадено от Бога."

Това е същият въпрос, който са изправени - от си студенти-вдлъбнатини, съседи и приятели: Какво е вашето свидетелство? Какво е знанията си на Бога? Имате ли всяко съобщение да се каже? Или сте мълчи като риба? Изпитвали ли сте или научил нещо за Бог? Ако имате, а след това говори и не мълчи.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, сърцата ни са бавни за разбирателство, и нашите умове са упорити и невежи. Отворете очите ни, за да видите всеки човек, който копнее за показанията на Твоето спасение. Научи ни да се подчиняват на ръководството на Твоя Свят Дух веднага, така че ние може да намерите тези, които гладуват за правдата и ги напълни с Твоето спасение.

ВЪПРОС:

  1. Какво прави Корнилий, римски офицер, искат да се поклонят на Петър, рибарят? Защо Петър го предотврати?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:25 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)