Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 053 (Beginning of Preaching to the Gentiles)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
Б - Разширяване на Евангелието на спасението в Самария и Сирия и началото на генитални реализации (Деяния 8 - 12)

9. Началото на Проповядването на езичниците чрез на реализациите на Корнилий Стотника (Деяния 10:1 - 11:18)


ДЕЯНИЯ 10:9-16
9 На следващия ден, тъй като те продължи пътуването си и се приближи града, Петър отиде намери на къщния покрив да се молят, около шестия час. 10 Тогава той става много гладен и искаше да яде, но докато приготвяха, той дойде в транс 11 и видя небето се отвори и обект като голям чаршаф, обвързани в четирите ъгъла, спускаща се към него и се спусна на земята. 12 В него са всички видове на четвероноги животни на земята, диви зверове, гадини, и птици, той въздуха. 13 И дойде глас към него, "Стани, Петре, заколи и яж". 14 Но Петър каза: "Не е така, Господи! Защото никога не съм ял нищо мръсно или нечисто. "15 И един глас говори с него отново, за втори път," Което Бог е очистил, че не трябва да се обадят общ. 16 Това стана три пъти. А обектът се възнесе на небето отново.

Петър бил в молитва. Без ефективно, духовна молитва не е откровение. Молитва и четене на Библията са като включване на радио и настройка до необходимия сигнал. Ако не сте своеволно и с право настроен към Духа на светия Бог, никога няма да чуете гласа на Бога, нито ще се чувствате Неговите милости или опит Неговото ръководство. Онзи, който изучава Библията с молитва да общува с Бога.

Петър и Корнилий се молеше редовно, всеки ден. Им били обвързани живее и работи заедно с молитва. Ли сте, скъпи братко, организиран молитвен живот? Постоянна молитва и дълбоко проникване в Библията са по-важни от предоставяне на храна и сила за тялото си чрез хранене. Душата ти трябва глад за Бог и копнеят за Неговата правда. Вашата жажда може да бъде угасен от водата на живота. Не се презират, но е отворена за Божия Дух да работи във вашия живот. Проучване на Евангелието всеки ден, това може да получават редовно благодат върху благодат.

Петър, като видя небето отворено и всички видове животни, които се появяват. Първата му мисъл бе за храна, той е отраснал гладен след предлага дълги молитви. Плавка аромат на храна, се възнесе на покрива, като приготвяха в домакинството. Петър се молил и зачака. Бог е използвал тежката глад, че слугата му чувствах. Той го завел в видение и му показа небето отворено по обяд. Изведнъж, Петър, като видя голям лист, който слиза от небето, докато не докосна земята. Той си мислеше, че ще намери в някои кулинарни съкровища на вкусна храна и плодове. За съжаление, той се срещат само в скорпиони, змии, гущери, хамелеони, костенурки, раци, както и хиляди други животни и насекоми, всички считат за нечисти от юдеите. Той потръпна, чувство на отвращение към грозните им форми и форми. Ли сте, скъпи братко, разбира смисъла на тези нечисти животни? Те са като мъже, които сами по себе си също са нечисти. Когато Бог гледа на нас Той също се чувства отвращение към нашите отвратителни ДЕЯНИЯ, прелюбодейство, и се гордея мисли. Били ли сте някога се усети на примес от лошо сърце?

Веднага апостолът чул глас да му каже: "Ставай, Петре, убиват и ядат!" Бог иска от нас да преодолее чувството, че сме в хармония с Неговото божествено удоволствие. Петър, обаче, е против волята на Господ, дори и в транс. Той твърди, че Светият себе си една забранено евреите да ядат нищо нечисто или нечисти, като знак на тяхното въздържане от всички форми на греха. Петър не е склонен към греха и да стане нечист. Така той с цялото си сърце отблъсна тази оферта, относно изкушението да го отведе в нечистота. Как си, скъпи приятелю? Ли се противопостави на всяко изкушение за греха, дори в съня си или в мечтите си? Блажени сте, ако ви мразят греха и с цялото си сърце. Святият Дух иска да укрепи и ще ви напътства, и ще ви покаже изход от всяко изкушение.

Бог не иска Петър да яде отровни животни. Той го искаше, обаче, безусловно да се подчиняват, така че си легалистичен начин на мислене може да е счупена. Всевишният не принуждава Петър да се въздържат от трепереха при мисълта за грях, но да се научите как да обичаш грешниците. остава зло, въпреки че Светият обича грешника. Без съмнение мъжете са нечестивите и нечисто и, следователно, отхвърлени от Духа на Бога, както и пълзящите животни Петър, като видя. Трябва да познавате себе си. Ли прилича на ангел или животно? Вашите намерения добро или лошо, изправено или подъл? Човешкото сърце са зло още от младините му.

Бог не унищожи онези, които носеха Неговия образ, но очисти всички хора по принцип. Кръвта на Сина Му носи обратно изкупуване, която превъзхожда нашето разбиране. Всички мъже са чисти в очите на Бога, независимо от техния грях, защото Той помири света със Себе Си чрез Него, който е бил разпнат. Така че не правете спасение тесен. Знаете ли, всеки, който е убиец, корумпирана, прелюбодеец, горделиви или обича да се хвали? Бъдете наясно, че Исус понесе греховете си на кръста и изкупени за тях, заличавайки напълно беззаконията си. Този грешник, обаче, не все още не известна благодат, подготвени за него чрез прошка и изкупление.

 Да не забравяме, че Бог гледа еднакво на всички хора. От момента, в кръвта на Христос течеше на кръста в Гетсиманската градина, едно свято счита, че всеки човек чиста и свята. Святият Дух трябваше да покаже тази визия за Петър три пъти, за природен ум и човешкото разбиране считат за невъзможно за това, което е повреден, за да бъде твърда, и за зло, за да бъде добър. Бог обаче, е търпелив. Той три пъти потвърди пред скучна Петър, че кръстът е преодолял съзнанието на естествения човек. Тези три изяви показва, че Бог Отец, Син и Свети Дух желае с цялата изкупителна Неговата воля, че всички хора да бъдат спасени и стигна до познание на истината. Спасението е завършена. Бог гледа на всички мъже, както е оправдано от кръвта на Сина Му. Освен това той ще трябва да ги унищожи незабавно в името на Негово Светейшество.

МОЛИТВА: O небесен Отец, прости ми моите съмнения и противопоставяне на Твоето спасение. Преодоляване на ума ми, разширяване на сърцето ми, и просвети моята вяра, че може да реализира капацитета и славата на Твоето спасение и свидетелстват за всички мъже, които Вашият възлюбен Син, на кръста, прости греховете на всички хора. Да си отворя устата, за да говорят мъдрост, и предоставяне на моята изповед силата на истината.

ВЪПРОС:

  1. Какъв е смисъла на Божието слово на Петър? "Това, което Бог е очистил не трябва да се обадят общ.

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:23 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)