Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 052 (Beginning of Preaching to the Gentiles)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
Б - Разширяване на Евангелието на спасението в Самария и Сирия и началото на генитални реализации (Деяния 8 - 12)

9. Началото на Проповядването на езичниците чрез на реализациите на Корнилий Стотника (Деяния 10:1 - 11:18)


ДЕЯНИЯ 10:1-8
1 Имаше един човек в Кесария, Корнилий, стотник от това, което се нарича италианския полк, 2 човек и човек, който се боеше от Бога с целия си дом, който е дал милостиня щедро на хората, и се молеше на Бога . 3 Около деветия час на деня той видя ясно във видение един ангел от Бога и да му каже: "Корнилий!" 4 И когато го наблюдава, той се страхуваше, и каза: "Какво е това, господарю? "Така че той му каза:" вашите молитви и милостини са дошли за спомен пред Бога. 5 Сега изпращаме човеци в Йопия, и изпрати за Симон, чието презиме е Петър. 6 Той подаде Саймън, кожар, чиято къща е край морето. Той ще ви каже какво трябва да направиш. "7 И когато ангелът, който говореше с него, се е отклонила, Корнилий повика двама от домашните си слуги и един благочестив войник измежду тези, които чакаха на него непрекъснато. 8 Така че, когато той обясни всички тези неща, за да ги, той ги изпрати в Йопия.

От изливането на Светия Дух на Петдесетница до момента Петър му мисионерско пътешествие към църквите, църквата е съставена от на еврейски граждани, самаряните, и езичници. Те са повярвали в Христа и бил кръстен. Така че по това време църквата съдържа само християните от еврейски произход.

Самия Бог, обаче, е отваряне на вратата за езичниците, чрез преобразуване на Корнилий. Съюз с църквата Този човек беше едновременно чудо и препъни-камък за еврейските новоповярвали, които се предполага, че обещанието на Светия Дух е било направено само за евреите, които вярват в Христос.

Лука представи доклад за преобразуването на езичник, Корнилий, в подробен начин. Той искаше да направи абсолютно ясно, че самия Бог, чрез Петър, най-откровен и прям на апостолите, е назначен набожни и благочестиви езичниците, за да бъде избран за вечен живот. Това не е, че Петър е търсен или желания по този начин за себе си. Самият Христос се е намесила в хода на живота си, точно както се е намесила във Стивън и живота на Саул. Тази среща бележи решаващ кръстовище в проповядване на Евангелието на света.

Когато се явил ангел на вярващия в Новия Завет, това означаваше, че Бог започва да извърши план, който сюр-преминал всички разбиране. С оглед, че не трябва да се разклати вярата на праведните, Господ изпрати ангела Си. През петте сетива на човека, той е в състояние да признае, че Бог е сега извършване уникално чудо, и че той е откриване на нов път в Неговото царство. Вярата на Корнилий има основно значение и значение за всички народи. Ако не беше за кръщението на този езичник идолопоклонник, Евангелието не би да дойдат при нас. Щеше да си остане само на евреите.

Корнелиус е офицер в римската армия, който заповяда на стотина мъже в Кесария, римската център, разположен на брега на Средиземно море, на юг от планината Кармил. Този служител е бил впечатлен от еврейската религия: вярата в един Бог, Десетте Божи заповеди, заповед на благочестието, че е напълно чужда на социалния живот на Римската империя, с всичките му страсти, лекота на живот, страх и повърхностност.

Корнелиус се обърна с цялото си сърце към Бога. Той уредил живота си в съответствие с обхващане на принципите, които той смята инча благочестието му не е просто умствено убеждение или чувствителни ентусиазъм. Той твърди, всичките му мисли, думи и дела, за духа на вярата си. Той не обичат парите, но са живели жертвоготовно. Той не е прекрасен офицер в окупационните сили, потиска бедните хора, но лично помогна на нуждаещите се лица. Той се молеше често, и се държи сърцето си отворено по всяко време това, което Бог може да се каже за него.

Доброто настроение на такъв човек не може да остане скрито за дълго. Тя се проявява, течаща от дома си на приятелите си и войници. Те всички бяха преместени от кротките си, молейки дух, което ги прави по-отворени да получи от Духа на Бога. Истински вярващ не е изолационистка, но има топлина и любов, че се топи планини от сняг в сърцата на другите. Своите моления за роднини и приятели да ги накара да се молим на Бог. Велик и свят Бог каза Роман Стотника, че всяка една от молитвите му е било отговорено. Всеки един от добрите си дела са били наблюдавани от Бога. Днес също Всевишния не забравяйте своите произведения. Той чака да чуе гласа на сърцето си и да видим дарения на ръцете си, като плодовете на вярата си. Не са оправдани чрез вашите молитви и пост, но от любов към Бога. Вашето подчинение е вашата благодарност за тази велика любов.

Ангелът каза Корнелиус да изпрати човеци в Йопия, го насочват към къщата на Симон, кожар, където един човек на име Петър е бил отседнал. Офицерът знаеше, че всяка команда на Бога изисква незабавно подчинение и изпълнение. Той се покори на Божията заповед без дълго съзерцание или опасение за ангел. Той не се страхуваше на тези чудодейни срещи, за любовта на Бог е докоснал сърцето му. Той вярваше и вярва в Господа, когото всеки ден се молеше да. Той знаеше, че за някои, че Бог не го режисира да изпрати за шпионин или опасен човек. Не, той се обажда на слуга и апостол на Бога.

МОЛИТВА: Господи Исус, благодарим ви, че сте влезли в историята на църквата отново и отново, да я води, точно както ръководи стъпките на Вашите апостолите. Ние Ви благодаря, че отговори на всички законните молитви и не забравяйте състрадателни дела, дори и от ръцете на тези, които не познават. Моля, изготвя много измежду нечестивите пълнотата на Твоето спасение.

ВЪПРОС:

  1. Какво е значението на външния вид на ангел Кор, офицер?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:22 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)