Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 051 (The Wonderful Works of Christ at the Hand of Peter)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
Б - Разширяване на Евангелието на спасението в Самария и Сирия и началото на генитални реализации (Деяния 8 - 12)

8. Чудните дела на Христос в ръцете на Петър (Деяния 9:31-43)


ДЕЯНИЯ 9:36-43
36 В Йопия имаше един ученик на име Тавита, която е преведена Доркас. Тази жена е пълен с добри дела и благотворителни дела, които е направила. 37 Но случило в тези дни, че тя се разболя и умря. Когато я окъпаха, положиха я в една горна стая. 38 И понеже Лида беше близо до Иопия, учениците, като чуха, че Петър бил там, те изпратиха двама мъже с него, да го умоляващо не се забави през следващите да ги. 39 И Петър стана и отиде с тях. Когато той дойде, заведоха го в горната стая. И всичките вдовици стояха около него плач, показва туники и дрехи, които Доркас бе направил, докато тя беше с тях. 40 А Петър изкара всички навън и коленичи и се моли. И се обърна към тялото, той каза: "Тавита, стани." И тя отвори очите си и като видя Петра, седна. 41 Тогава той я подаде ръка и я повдигна, и когато той повика светиите и вдовиците, той представи я жива. 42 И това стана известно по цяла Иопия, и мнозина вярват в Господ. 43 Така че това е, че той остана много дни в Йопия със Саймън, кожар.

Преди много векове Исус заповяда на апостолите, казвайки: "проповядвайте, казвайки:" Небесното царство наближи. "Излекувай болните, очисти прокажените, възкресява мъртвите, гонят демони. Свободно сте получили, даром давайте "(Мат. 10: 7 - 8). Исус дал на Своите апостоли орган да практикуват тези неща в Неговото име. Те направиха това в пълна хармония с Него. Исус ще се реализира чрез произведенията на апостолите. Святият Дух ги ръководеше да прослави Син и постигам Неговото царство на любовта.

В Йопия един ученик е починал. Тук четем, за пръв и единствен път в Библията, думата "ученик" се използва за една жена. Име на ученик, "Тавита", е бил арамейски дума, означаваща газела. Тази сестра беше отличена чрез благочестив характер и кротост. Тя не побързаха да сее раздори между нейните съседи, но за да помогне на болните. Беше почистват къщите на възрастните хора, помогнали в старчески деца на уморени майки и е милостив към вдовиците в църквата, които са живели в голяма беда. "Газела" бе пожертвал голяма част от владенията си, за да помогне на другите вярващи. Тя беше избродирана през свободното си време, копнеж, че Христос може да бродира собственото си име в сърцата на членовете на Църквата. Тя искаше да бъде съвсем красив килим за славата на Неговото име.

Изведнъж този светец е починал. Това не е обичай да се постави прекратено в една горна стая. Табита, обаче, те трябваше Чо-сен да направи това, което позволява на много хора да дойдат и да плача, спомняйки си любов и саможертва. Скъпи братко, ако ти умря смятате, че хората щели да бъдат накарани да плаче над вас, защото на ваше добро, жертвени дела? Или щяха да ви прокълне, защото на вашия егоизъм, твърдост, и нежеланието да се жертва?

Старейшините на църквата, като чуха, че Петър, лидер сред апостолите, е близо до техния град. Те го помолили да дойде и да утеши онези, които са били траур и да ги поддържат в неволята им. Подобно на тях, на починалите очаква Второто пришествие на Христос, и се надяваше да Го посрещнат, докато тя е все още жив. Това беше голям шок за църквата, за един от най-добродетелни жени е починала преди идването на Христос.

Петър, като чу разговора и веднага пътували 18 писма от Лида в Йопия да утеши църквата. Той Варад как Господ е влязъл в къщата на Яир, където траур жените са били шамари лицата им и разкъсване на косата си. Влезе в стаята на мъртвото момиче и офериране плачещи жени да напусне, Той е дал живот с гръб към нея, казвайки: "Малко момиче, стани"

В тази атмосфера на очакване, Петър влезе в къщата на. Сърцето му се изпълни с тъга, когато чух и видях силен плач на жените. Усети възмущение от властта на смъртта над вярващите, които живеят в Христос. Изпращане на всички плачещи жени, той коленичи сам да се моли. Святият Дух ръководи молитвата си, която беше да поиска Исус да се повиши ученик. Петър се въздържа от специални движения или думи, след като той разбра със сигурност, че Исус ще прославят името Му. Той говореше същите думи към нея, които Исус е разговарял с дъщерята на Яир: "Тавита, стани"

Невероятно, но той не е открито споменава името на Исус, но я възкресен чрез божествена сила, сам Господ е използвал същите думи. Най-смелите и прям сред апостолите не възкресява мъртвите жена от свое име, за никой в ​​себе си може да преодолее смъртта. Христос, който пребъдва свят и безгрешен, сега и завинаги, триумфира през този мъртвешки призрак. Петър вяра в Христа Исуса жилки смъртта на неговата сила и обратно към живота на ученика.

Вярващият изненадващо чух гласа на Исус в думите на ЗППЦК и отвори очи. Тя се изправи и миришеше на парфюма около тялото си. Тя видя странен мъж в стаята си, да се моли и да я погледне. Питър я хвана за ръката и я да седне. Той обясни, че Исус все още искаше тя да Му служим на земята за известно време. Тя е трябвало да бъде живо свидетелство на триумфа на Христос над смъртта във всички крайбрежни градове и региони около тях.

Когато тълпи страхливо влезе в стаята, те са объркани и израства срамува. Някои от тях се моли, докато други коленичи и похвали Христос, Който е победил смъртта. Новината се разнесе бързо из целия град. Хората идваха на тълпи, за да се присъедини към вяра и да получи вечен живот чрез доверие в Исус Христос. Обаче, те не всички ще застанем бързо в Княза на живота. Въпреки това, голям брой присъедини към Църквата и станаха членове на тялото на Христос. Поради това възраждане Петър останал за дълго време в Иопия, обслужващи процъфтяваща църква.

 Петър не остане в един от величествени къщи на общността, но живее с презрян Танер, чиято къща беше пълна с мръсна, воняща кожа. Това кожар живее извън града, в съответствие със закон за претенциозни хора да не бъдат засегнати от мръсотията, произведени от професията, която включва обработка на труповете на животните. Петър подадена с този беден вярващ, чието име е написано на небето.

МОЛИТВА: Господи, ние Ти се покланяме за чудото, за повишаване на мъртвите ученик в Иопия. Ние Ви благодаря за вярата на Петър, който се подчини на ръководството на Вашият глас. Научи ни да се подчиняват и признават рисунка на духа си за обслужване в Твоето име, и да ни очисти, че ние може да ви служи по силите си.

ВЪПРОС:

  1. Как беше заповедта на Исус да възкресява мъртвите, реализирана в Неговите ученици?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:21 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)