Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 045 (Simon the Sorcerer and the Work of Peter and John; The Ethiopian Treasurer)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
Б - Разширяване на Евангелието на спасението в Самария и Сирия и началото на генитални реализации (Деяния 8 - 12)

2. Симон магьосника и работата на Петър и Йоан в Самария (Деяния 8:9-25)


ДЕЯНИЯ 8:14-25
14 Сега, когато апостолите, които бяха в Ерусалим, като чуха, че Самария приела Божието слово, те изпратиха Петър и Йоан към тях, 15 които, когато е дошъл, се помолил за тях, че те биха могли да получат Светия Дух. 16 Защото, както все още той е паднал при нито един от тях. Те са били кръстени само в името на Господ Исус. 17 Тогава те, ръце на тях и те приемаха Светия Дух. 18 А Симон, като видя, че Светия Дух чрез полагането на ръцете на апостолите е дадено, той им предложил пари, 19 казва: "Дай ми тази власт, а също така, че всеки, към когото ще положи ръце могат да получат Светия Дух." 20 А Петър му каза: "Вашите пари загине с теб, защото си помислил, че дар от Бога могат да бъдат закупени с пари! (21 Имате нито участие, нито дял в този въпрос, защото сърцето ти не е право пред Бога 22 Покайте следователно на това нечестие, и моли се Господу дано мисълта на сърцето си, могат да бъдат простени. 23 Защото се види, че са отровени от горчивина и се свързва с неправда. "24 а Симон в отговор каза:" Молете се на Господ за мен, че нито едно от нещата, които ви говорих, може да дойде при мен. "25 Така че, когато те са свидетелства и проповядва словото на Господа, те се върнаха в Ерусалим, за да проповядва Евангелието в много села на самаряните.

Членовете на Ерусалимската църква се радваше много, когато чуха, че Самария приела Божието слово. Не само лицата, които са били кръстени, но множества от целия регион. Така Божието царство се разпространява в средата на региона самарянин, където религията се състоят предимно от останки на други религии, лявата над.

Тези от апостолите, които се характеризират с дух на обсъждане, заяви: "Нека да разгледаме тези множества, за да видите на какъв дух са! Ние вече видяхме, че самаряните преди това е предотвратено Исус от преминаващи през страната им. Джон и неговите другари се разгневил и помолил Господ да вали огън от небето, за да унищожи непокорните в тези села. Но Исус им ужилени на сърцето, като ги помолите: "Не знаете ли, на които спиртните сте?" Сега Петър и Йоан отиваха да спазва тази нова територия възраждане. Те също се надяваха, чрез тяхното служение, да бъде в състояние да добавите повече радост на вярващите.

Когато двамата апостоли дойде в Самария, те веднага забелязах нещо съществено: Въпреки очевидния ентусиазъм и вяра, която дойде като резултат от чудесата, най-важните елементи са все още липсва - вътрешна промяна при мъжете, освобождение от демонично участие, и пълнене със Святия Дух. Множествата, повярвали в Исус, но независимо от тяхната вяра и кръщение във вода не са получили кръщението на Святия Дух.

Трябва да призная, дори и ако ние не желаят да, че вяра за по-голямата част от християните е но психично вяра. С две думи, те практикували водното кръщение, представено на свещените тайнства, и пожелаха да видят чудесата на Господ и насоки. В интерес на истината, обаче, те все още не са получили спасение. Сърцата им са все още обвързани от веригите на зли духове, и те са оправомощени от мисли, които са остатъци от стари доктрини. притежава телата им, и силата на Бог чрез любовта, смирението, саможертвата и себеотрицанието не се появява в тях.

Като индивиди и като църкви, ние трябва да се разглежда в светлината на Евангелието: Наистина ли сме общението на тези, които, които необикновено вярват в християнската вяра? Ли сме светци, пълни с дух на любов, мъртви за себе си, а живи към Бога? Не мисля, че разбирането на Христос, познаване на вярата, или продължаване в църковната традиция ще ви спести. Без живота на Бог, който идва от Светия Дух, вие оставате духовно мъртъв, независимо от религиозните си мисли и сляп фанатизъм. Наистина ли си получил дара на Светия Дух? Христос ни е простил греховете ни на кръста, така че можем да получим обещанието на Отца Си, и че Неговата сила, живот, удоволствие и правдата могат да влизат в нашите бързо развалящи органи. Не съдържание с т.нар. Благочестие, и не прослави религиозните си въображение, но се покаят и да се преобразува. Попитайте Христос упорито, за да ви изпълни със Святия Си Дух, така че да може да види злото и да отхвърли себе си грешен. Христос ще ви превърне в ново творение, изпълнен с вечен живот.

Скъпи братко, внимавайте да не се държат като Симон магьосник, който стана духа на Сатана, работещи в християнската църква. Той отбеляза, силата на Бог, изтичащи от апостолите, и пожелах тя. Той пожела те ще предадат тази власт на него, така че той може да връчи подарък при другите. Ако това се случи, той щеше да стане по-силен от Филип и хората, щеше да остави това активно дякон и се обърна към Саймън, стария магьосник.

Това намеква, че човек, въпреки на кръщението и лицемерно покаяние, може да остане горд дявол. Той е сребролюбец на власт и високомерие, освен в случаите, когато в най-вътрешното си същество, той се избави от греховете си от меча на Божието слово. Нашето спасение означава бъдат изкупени от зли органи и правомощия. Това не е просто религиозно чувство или умствено възприятие. Саймън Скоро стана ясно, посредством доверието си в пари. Помисли си, възможността и силата на полагането на ръце може да се купи с пари. Той не разбира същността на християнското послание по отношение на свободното жертвата на Христос на кръста. Невъзможно е да получи Божията благодат чрез пари, добри дела, или дарения от всякакъв вид. Нашият Бог не е отворен, като се занимават, защото Той е милостив Отец, Който свободно и безкрайно желае да даде. Онзи, който се опитва да направи от обичаме един търговец, попада в ада - лошо място за убежище, наистина!

Петър веднага каза лицемер: "Нека вие и вашите пари загине. Са пълни с егоизъм, алчност за власт, надменност, и лъжата. Вие не сте роден от Духа на Бога, но син на дявола. Изповядват, че вярват в Христа и са били кръстени, но не сте участник в Божието царство. Твоите пътища все още са изкриви като преди. Следователно, вие сте надут, корумпирани, нечестивите и развратен. Мислиш ли, че в човешките отношения, а не в просветлението на Святия Дух. Вие, бедните Саймън, мисля, че всичко може да се получи с пари. Вие се опитвате да си купите благодатта на Божия Дух. Покайте се от гордостта си и алчността си. Нека злото да бъде счупен, и променя хода на живота си. Сълзи се покаят за греховете си пред Бога, да Го помолиш да ти прости злото и да ви освободи от лошите си облигации. Сте отворили сърцето си разрушителна опасност. Отхвърляне наведнъж, и да поиска прошка от Бога, така че той може да ти простя. Той няма да ви прости, освен ако не се разделят напълно и умишлено от греха си. Тогава ще бъдат безопасни и да получи прошка, подготвени за тези, които се покаят".

По същия начин, ако вие, скъпи братко, скъпа сестра, не се конвертират и не се покаят, ще остане опасност за вашата църква, трови сърцата на мнозина се съмнява ни най-малко между Бог и Сатаната. Вие ще се обвърже спътниците си с въжетата на несправедливост, ставайки по този начин вратата, не води към небето, но в ада. Вашите думи ще корумпирани хора, икономия на никой.

За съжаление, Симон магьосникът не се покаем искрено. Той не падна на колене пред апостолите и да признае греха си. Вместо това, той е само страх от духовния заплаха в думите на апостол Петър. Светият Дух не доведе до смъртта на магьосника веднага, тъй като той е направил в Ерусалим в случай на Ананий и Сапфира. Саймън не са били родени отново, нито пък той е получил Светия Дух. Следователно, възможността за покаяние все още е отворена за него.

От църковната история научаваме, че лицемерно магьосник не се обърна, но продължи да произхождат ерес, която се самопровъзгласява за да е бог, и позволиха на всички видове сексуални отклонения и нечист проституция. Когато духът на Сатана се появява в религиозния тържествуване и ентусиазъм, че скоро ще се появи отклонения по отношение на пари и секс. Така че, скъпи братко, да бъде изключително предпазлив! Отделете се от всички ентусиазирани религиозни движения. Покайте се и твърдят, бедността на Христос и доволство. Изберете чистотата на Светия Дух, и ходи в самоконтрол чрез Неговата сила.

Апостолите са открили, че много Самаряни искрено покаяли и са превърнати чрез Светия Дух. Апостолите не проповядва с повърхностност и ентусиазъм, но настоява за очистването на сърцето. Те подчертаха, вярно регенерация, без второ раждане никой не се допуска в царството на Бога.

Скъпи братко, ние Ви молим да се представя на Божия Дух днес. Помолете Го да осъдят греховете си, да ги преодолее и да ги накара да умре. Помолете Го да ви освети чрез вяра в кръвта на Христос и изпълни със Себе Си. Да не се съхранява стои в средата на пътя друго, което да причини увреждане на много други.

МОЛИТВА: O светия Господ, моля те, не ме унищожи, но ме очисти от всичките ми грехове чрез кръвта на Христос. Нека Светия Дух смаже в мен всички надменност, нечистота, алчност на властта, и лицемерието, така че да може да бъде освободен от егото ми и всички зли духове и да се възстанови в Христос, автор и завършилият на нашата вяра.


3. Конверсия, както и Кръщението на етиопското касиер (Деяния 8:26-40)


ДЕЯНИЯ 8:26-40
26 А ангел от Господа говори на Филипа, казвайки: "Стани, иди към юг, по пътя, който слиза от Ерусалим до Газа" Това е пустинята. 27 И той стана и си отиде. И, ето, човек от Етиопия, скопец, велможа Кандакия кралицата на етиопците, който отговаря за цялата си хазна, и беше дошъл в Ерусалим да се поклонят, 28 се връщаше. И седеше в колесницата си, той четеше пророк Исаия. 29 Тогава Духът каза на Филип: "Пристъпи и изпревари тази колесница." 30 Така Филип се завтече към него, и го чух да четете пророк Исаия, и каза: "Разбираш ли това, което четете?" 31 А той каза, "Как да разбера, освен ако някой не ме води?" И попита Филип да дойде и да седне с него. 32 място в Писанието, която той чете, е: "Той бил отведен като овце на заколение, и като агне преди Шиърър мълчи, така Той не отвори устата Си. 33 В Неговото унижение Неговата справедливост е отнето, и кой ще обяви своето поколение? Защото животът му е взета от земята. "34 И скопецът отговори Филип и каза:" Аз ви питам, на кого пророк казват, че това, за себе си или за някой друг? "35 А Филип отвори уста, и началото в този стих, проповядва Исус към него. 36 И като слезе на пътя, те дойдоха до една вода. И скопецът каза: "Виж, тук е вода. Какво ми пречи да се кръстя? "37 Филип казал:" Ако вярваш с цялото си сърце, можете да. "А той в отговор каза:" Вярвам, че Исус Христос е Син на Бога. "38 Така той заповяда на да се спре колесницата. И Филип и скопецът слезе във водата, и кръсти го. 39 Сега, когато излезе от водата, Духът на Господа взел Филип, така че евнух повече не го видял и той продължи пътя си радост. 40 А Филип се намери в Азот. И минаваща през, той проповядва във всички градове, докато стигна в Кесария.

Един ангел на живия Христос заповяда Филип, дякон, да напусне своя разцвет министерство, в района на Наблус, и отиде на юг горещо, път в пустинята, където живее човек, нито животно. Сърцето на проповедника би могъл да не се подчинява, но самият той отрече, стана и послуша Господ. Подчинение си възвеличи триумфа на Христос, и помогна получат пълно страната за авансово плащане на Евангелието.

Един богат човек, който има водеща позиция като касиер в съда на Кандис, на Етиопската царица, се връща в страната си, след като са стигнали до Ерусалим. Той вероятно е чул нещо за единството на Бога и Неговия закон чрез еврейски мисионери, центърът на остров, в средата на Нил. Въпреки че всички мъже глад за Бога, само благороден търсене във всички религии и култури, за намиране на лична среща с истинския Бог.

Това главен офицер, евнух и доверен съветник на кралицата му, отишъл в далечното светата земя да получат Божието благословение за себе си и за цялата страна. В Ерусалим той се поклони на Господа, но сърцето му остана празен. Скопци, не били допускани в двора на поклонение в храма. Така той си купи от един от книжниците, скъпа цена, свитък, съдържащ Книгата на Исая, като не са открити отдавна в пещерите на Кумран. Ние не знаем дали това касиер прочетете книгата на иврит, или дали той купи гръцки превод на. Най-важното нещо е, че той може да я прочете и разбере. Той искаше да запълни сърцето си с духа на Стария завет, така че той може да се прибера вкъщи с нови мисли, сила и просветление. Той държеше голямо съкровище в ръцете си.

Когато читателят пророчествата за Христос, който го описват като Агнец кротки на Бог, Святият Дух ръководи Филип да дойде заедно с това Бог търси езичник. Той говори от устата му мъдър въпрос, която е причинила много, с копнеж за Бога, за да започнете да търсите за Него: "Разбираш ли това, което четете?" Благодаря на Бога благородната касиер не е горд! Той не каза: "Аз съм добре запознат със значението на Писанието, и аз разбирам всичко", но смирено призна своята слабост. Смирението си той привлича Божията мъдрост. Горко на онзи, който мисли, че знае и може да прави всичко. Своето сърце и ум остават затворени към Евангелието.

Започна един дълъг разговор, а Филип му показа, че Исус е истинската Божия Агнец, който в смирение и любов, е отнел греховете на света. Той понесе гнева на Бога, когато Той висеше на кръста, за да спаси всички човеци, дори и евнух и неговите хора. Вяра в Него, който е бил разпнат носи разбиране към сърцето, относно минали престъпления. Той отваря сърцето на вярващите за живота на Бога, както сега, така и в бъдеще. Филип ръководи жаден слушател на начин на живот чрез Божия Агнец и чрез уникалността на кръста.

Святият Дух потвърди свидетел на това интимно и жизнена разговор, за това убежище на Бог беше чул, разбира, и повярваха. Той веднага реши да представи живота си на Христос и Го приемат като Господ и Изкупител. Той попита за кръщение, когато видя малко вода в пустинята.

Филип може да отиде бавно и кръщавайте в него, въз основа на опита си в Самария. Той заяви, принципни условията, при които той може да имат привилегията на кръщението: "Ако вярваш с цялото си сърце, може да бъдат кръстени цялото си сърце, а не само с вашите мисли, ум, чувства или ще. Сте отворили сърцето си изцяло на Христос? Направили ли сте Него само състоянието и определяне на вечен живот? Духът на Бог не обитава в сърцето си, че само половината се обръща към Исус, а другата половина остава насочено към света. Изберете Исус напълно, така че Той да ви приемат за цяла вечност.

Касиерът решението си и настоя да се кръсти. Издържалите изпита и обобщи вярата си в Исус в един отчет: "Вярвам, че Исус Христос е Син на Бога." С това изявление той свидетелства, че той беше разбрал, тайната на Светата Троица, и беше дошъл в съгласие с изкупление на Христос. Той вярваше в бащинството на Бога, и участва в вечен живот. Това признание не е празно доктрина, но е по-силен от всички атомни бомби в света. Прониква в дълбочина, скъпи братко, в смисъла на това свидетелство, така че да може да стане дете на Бога. Вечният Бог е наш Отец чрез Исус, Своя Син.

След Филип кръстени на покаялия се вярващ, Святият Дух веднага го отделяше от конвертирате. Той беше не да се присъедини към проповедник повече, но се държим здраво за Исус сам. Състоянието на този касиер е много по-различен от този на Саймън, магьосник, който държал близо до Филип, но не е бил близо до Христос. Новопокръстени касиер се завърна у дома молитва, хвали, и поклонението на Бога. Той не отговори на Всевишния в Ерусалим, но в пустинята. Там той напълно влезе в територия на Христос. Господ Бог не отхвърли етиопски евнух, като евреите да са направили, но го получи, прегърна го, и при условие за него.

От пустинята Светия Дух управлявал Филип в крайбрежните градове на Палестина, където пътувал от юг към планината Кармел в северната част, запълване на всички места с името на Исус и подготви пътя за своя Господ.

МОЛИТВА: Нашият свет Господ, ние Ви благодарим за слугата Си Филип, които се подчинявали на ваше командване, проповядвал Евангелието на етиопската касиер чрез силата на духа си, и го изведоха от смърт към живот чрез вяра в разпънат Твоя Син. Ни води чрез Твоя Свят Дух, за да намерите всички хора, които те търсят. Равенство пред очите им Твоя Син, който е бил разпнат, за да даде отговор на всички свои въпроси, така че те могат да живеят в теб.

ВЪПРОС:

  1. Какво е добра новина Филип обясни етиопската касиер?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:13 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)