Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 046 (Christ’s Appearance to Saul)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
Б - Разширяване на Евангелието на спасението в Самария и Сирия и началото на генитални реализации (Деяния 8 - 12)

4. Христос Външен вид на Саул близо до Дамаск (Деяния 9:1-5)


ДЕЯНИЯ 9:1-5
1 Тогава Саул, все още дишащ заплахи и убийство срещу учениците на Господа, отиде при първосвещеника 2 и поиска от него писма до синагогите в Дамаск, така че ако той намери, които са били на пътя, независимо дали са мъже или жени, той може да ги докара вързани в Ерусалим. 3 И като пътуваше дойде близо до Дамаск, и внезапно блесна около него светлина от небето. 4 Тогава той падна на земята и чул глас да му каже: "Савле, Савле, защо Ме гониш?" 5 И той каза: "Кой си ти, Господи?" И Господ каза: "Аз съм Исус , когото ти гониш. Трудно е да риташ срещу остен."

Саул е учил право в Ерусалим в нозете на Гамалиил, мъдър, Стария завет учен. Той вярва в единството на Бог, и е изключително ентусиазирани за вярата си. Той ревностно се опитва да защити вярата в единството на Бог и да се види, че Неговия закон е извършена в своя народ. Който се извърна от вярата на бащите, или е отказал да му представи, беше спъвана от Саул, за да му представи, или да се злобно убити. Проповед на Стивън по време на защитата си пред Висшия съвет и изявлението си, за да виждат Христос вбеси младата Саул. Така той измъчени вярващите от тази доктрина, настоявайки, че те откажат от убежденията си и хулят Христос. Еврейската висшия съвет е доволен от дейността и дързостта на Саул, и го снабдяваше с необходимата власт и писма, когато той е кандидатствал за разрешение да продължи последователи на Христос в големия оазис на пустинята на Дамаск. Той предназначени за реформиране на еврейската общност там, да унищожи ересите на Исус, и да потвърди вярата на бащите.

Гордият Саул се качи на гърба на кон през пустинята и към сирийската столица, за да унищожи тези, които са имали Духа на Христос. Тази нова вяра са били доведени до Дамаск чрез търговци, бежанци, и пътешественици, а не чрез апостолите или дяконите. Вярващите знаят намеренията на голямата им враг и се молела за него.

Саул, когато видя градските кули и куполи от далеч, гордо се готвел да влезе в града. Изведнъж слава на Господа осия за този ревностен млад мъж, които смятаха, че той е служене на Бога, но в действителност, е слуга на Сатаната. Саул изведнъж падна от коня си на земята. Ние никога не е чел след това, че Саул отново се качи на коня. Отсега нататък той ще пресекулки и смирено да ходят пеша.

Младият мъж чул глас, който го убола на сърцето и ума си да замрази: "Савле, Савле, защо ме гоните?" Говорител знаеше името му, неговия характер, неговото минало, а също и за неговите планове. Бог му е разкрит, разкривайки целия си живот и престъпления. Той бе представен пред вечния съдия.

Саул трепна, когато гласът му каза: "Ти ме гонят" Исус не казва: "Ти гониш църквата", но "ти ме гонят лично", за Исус и църквата му са в пълно единство. Господ е главата, и ние сме членове на неговото духовно тяло. Каквото и да се случи най-малко на Неговите последователи се случва с него лично. Господ страда от църквата Си за всяка несправедливост, извършена срещу него. В това кратко изявление Исус заявява тайната на Своята църква и края на неговия дизайн. Той е божествено и любов обединени със Своите последователи чрез Светия Дух.

Исус не казва, претоварени Саул: "Ти ме гонят", но "Защо ме преследват?" Това е болезнено и трудно за Бог, когато хората не разбират истината за Светата Троица. Има основания или надясно във всеки човек да се откажат да се подчинят на Исус. Принципът е виновен, че хората не приемат изключително голяма любов на Създателя, че е била разкрита в Христос. Главният грях е да не вярват в опрощението на греховете чрез Него, който е бил разпнат. Това е в разрез с абсолютното намерение на Бог, който осъжда всеки упорит човек с думите: "Защо ме преследват и противоречи на любовта на Светата Троица"

Саул някак почувствах, че Господ на славата не го погуби наведнъж, макар че беше Неговият враг, и въпреки че той е убил Неговите последователи. Усети в себе си, че гласът говори е един от любов, а не на отмъщението, и че тази същност е благодат, а не решение. Саул не са имали добри дела, за да представя пред Бог, различна от убийства и преследване на светиите. Всичко, което той може да направи, е свободно и без заслуги получават Божията благодат, макар че той е квалифициран само за смъртта и ада. Нарушен Саул промърмори думите: "Кой си ти, Господи?" Той не го наричат "магистър", или "велик ", но знаех, че говорещият е Самият Бог, и по този начин го нарича "Господ". Думите на Сауловите означавано трепереше, слаба и скромна молитва за разкриването на името на Бога. Той искаше да знае кой говорител се проявява в тази велика светлина. В средата на разрушителни преценка Саул усети над благодат, защото той ужасно се осмели да говори с Бога.

Господ отговори Неговият враг. Той не го пречупи, но отговарял на молитвата му, и го благослови. Христовите думи към Саул означава, че Господ е имал милост към нечестивия. Той беше милостив достатъчно, за да разкрие Своята воля за него в разбираеми думи. Тези думи пречистен и обосновани Саула, и се превърна в основа за бъдещата си живот и служение.

Исус разкри неговата същност с уникална дума "Аз съм". "Горкият Савел, малък, обладани от демони, объркан човек. Съм и жив. Възкръснал от мъртвите. Аз съм Исус, а не призрак или лъжа. Не съм разпаднали в гроба, но съм Господ на славата, стои лично пред вас, знаейки, че всяко добро намерение. Умът ви е претоварени, защото на религиозна омраза. Не можеш да ме разберат, защото от нечисти фанатизъм. Ти ме гонят, който е победил смъртта и надделя по дяволите, си мислят, че служат на Бога ". Това е най-ужасната истина, дори и днес, че всички, които гонят Исус Христос наистина боготворят Сатаната, за живия Исус седи отдясно на Бога Отца. Се всяка власт на небето и на земята е дадена за Него.

Вид Без съмнение думите на Христос и на самохвалци Саул си счупи доверие в себе си и в правдата си като фарисей. Той заяви, че Той, който е бил разпънат на кръст сега живее и е център на вселената. Той не унищожи враговете си, но им дава благодат върху благодат. Той е един завършена единица, заедно с църквата Си, който е изпълнен със Святия Дух. Тези три принципа, които бяха обявени на Саул в едно, кратък момент, са все още на стълба на нашата вяра в Новия Завет: 1) възкресение на Христос, 2) Неговата благодат постановено на кръста, и 3) Неговият живот църквата изпълнен с Светия Дух. Вие, скъпи брат, скъпа сестра, в пълна хармония с тези три стълба, или искаш да се противопостави на Духа и истината за Христос? Ако е така, тогава Господ казва за вас,: "Трудно е за теб да риташ срещу остен на Бога? Ще страдаш много за противопоставянето си на истината, и животът".

МОЛИТВА: Ние Ти се покланяме, нашето славно, милостив Господ, за Вас не унищожи Саул, но милостив към него. Вие сте жив и представи с нас сега. Моля се разкрие всички тези, които ви търсят, и спаси всички религиозни ревностен, които преследват вашата църква с предполагаемо добри намерения, без да знаят по тяхна вина. Ние увеличаваме Вашето име, Вие сте един с любимия църква.

ВЪПРОС:

  1. Какво е появата на Христос в слава на Саул да кажа на последните?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:14 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)