Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 044 (Simon the Sorcerer and the Work of Peter and John)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
Б - Разширяване на Евангелието на спасението в Самария и Сирия и началото на генитални реализации (Деяния 8 - 12)

2. Симон магьосника и работата на Петър и Йоан в Самария (Деяния 8:9-25)


ДЕЯНИЯ 8:9-13
9 Но имаше някой си човек на име Симон, който преди това практикувал магии в града и учуден хората на Самария, твърдейки, че е някой голям, от 10 до когото всички те дадоха внимание, от най-малкото до най-големия, казвайки: "Това човек е великата сила на Бог. "11 И те го послушаха, защото той ги учуди със своите чародейства за дълго време. 12 Но когато повярваха на Филипа, тъй като той е проповядвал неща, свързани с Божието царство и името на Исус Христос, както мъже, така и жени са кръстени. 13 А Симон се също така вярвал и когато той бил кръстен, той продължи с Филип, и бил изумен, виждайки чудесата и знаменията, които се извършиха.

По това време, в региона около Наблус е бил засенчен от несправедлив дух. Освен Самаряни отклонение от истината на закона, чиято религия е смес от различни религии, много зли духове, които ги притежавали. Къщите им бяха пълни с тези духове, който се е преместил, за да се подчини на техните умове. Самария, по-специално, се контролира от тези демони, където зъл дух бяха взели контрол над Саймън, добре известен магьосник, както и неговите последователи. Но когато дойде добрата новина на благовестието, оковите на мрака, паднаха от много, за словото на Христос освобождава тези, които са обвързани. Небесната светлина прогонва мрака на дявола; Христос е Виктор, дори и днес.

Магьосник, който е упражнявал власт над много хора чрез правомощията си, заяви, че е някой голям. Онези, които следвали близо зад него го нарича силата на великия Бог. От това става ясно, за пореден път, че същността на духа на Сатана е гордост, надменност и господство. От друга страна, Христос е кротък и смирен по сърце. Той даде цялата слава и чест на Своя Отец, и умря под формата на престъпна, като нашето място.

Когато Филип влезе в този тъмен град като апостол на смирение в силата на Христос, светлината на Евангелието започва да свети. Много хора са били просветени, и тези, които са следени отблизо Симон магьосник се втурна към Филип, вярвайки, че думата си. Те не търсят спасение от греховете им на пръв поглед, нито е имало голямо покаяние. Вместо това, те се чудеха на чудесата се работи в името на Христос, които желаят да участват в Неговата сила и защита. Те започнаха да се кръсти на тълпи. В интерес на истината обаче, вярата си в Христос не е постоянна вяра, но просто вяра и възхищение от това, което Филип бе казано и направено.

Такава вяра не е истинска духовна вяра. Мнозина се втурна към Филип, мощен евангелизатор, но те не са били преобразувани. Този повърхностен реакция се проявява в Симон магьосник, които смятаха, че великата сила на Бог в Филип. Той очевидно, представени на пратеника на Христос и се кръсти като знак на психичното приемане. Но сърцето му остана твърд, и духът му остана каменно, защото той все още е изпълнен с по-нисък дух. Той вярно играе лицемер, държейки се здраво за Филип, но не и към Исус. Той беше забелязал, Филип, и пожела да се поучи от този човек на Бог мистерията зад неговата сила и радост. Той стана още по-учуден, когато видял силата на Христос, изтичащи от Филип. Но той не беше в състояние да го хване.

От това съживление в Наблус, подадена от ръката на Филип, научаваме, че нито приемане на Божието слово от масите, нито тече напред от силата на Бог непременно да доведе до искрено покаяние, истинската вяра, преобразуване и спасение. Всички хора са религиозни по характер. Те са готови да вярват в духовни чудеса, ръкопляскаме вдъхновяващи речи, и представя атрактивен и привлекателен новини. Те обаче не са ангажира да разпнат и възкръснал Христос, нито те са готови да се откажат от себе си. Ли сте, скъпи братко, са засадени в Христос, или сте шпионин в Неговата църква?

МОЛИТВА: Господи, благодаря Ти, за Вашият Евангелието е силата на благословията, която управлява демони и освобождава много хора да вярват. Помогнете ни да не бъдат неактивни в родния ни град, където сме родени, но да излизат в заобикалящата ни среда и да проповядва Вашето име, така че злите духове могат да излязат в името на Исус, и физическите лица могат да се покаят и да се регенерира чрез Светия Дух. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Какво е грях Саймън? Как Петър го кажа, да го преодолее?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:11 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)