Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 037 (The Days of Moses)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)
21. Стивън отбрана (Деяния 7:1-53)

б) Времето на Мойсей (Деяния 7:20-43)


ДЕЯНИЯ 7:30-34
30 "И когато четиридесетте години са минали, ангел Господен му се яви в пламъка на огъня в един храст, в пустинята на планината Синай. 31 Когато Мойсей го видя, той се възхищавах на гледката и като наближи да се отбележи, гласа на Господа дойде към него, 32 казва: "Аз съм Бог на бащите си - Бог на Авраам, Бог на Исаак и Бог на Яков. "и Моисей се разтрепери и не смееше да изглежда. 33 "Тогава Господ му каза:" Вземи си сандалите от нозете си, за мястото, къде се намирате, е свято място. 34 Наистина видях потисничеството на моите хора, които са в Египет, чу пъшканията им и слезе да ги избави. И сега се, аз ще ви изпрати в Египет."

Моисей е живял в къщата на баща си-в-закон, православен свещеник на Бога, който е получил духовни откровения извън Стария Завет и е живял верен на Всевишния. Въпреки египетския си образование, както и факта, че той става виновен за убийство, Мойсей не е станало с невярващ. Сърцето му се изпълнило с копнеж за хармония с Този, който е създал небето и земята. Четиридесет години на спокойствие и изолация в пустинята води индивида, по-близо до Бога! Това означава стотици хиляди часа насаме с овцете му във вятърна, слънчева светлина и в опасност, но също така и в интимен разговор с Бога.

Изведнъж се появи вечния едно свято от скрита Неговото място да се прояви на Моисея в пламъците на горящия храст. Един на ангелите от трона си, около огъня чрез лъчиста си слава. Учуди пастир се приближи до горящия храст, които не са били консумирани въпреки огъня. След това той чу ясен глас от средата на храста, но не видя там. Нашият Бог говори разбираеми човешки думи. Нашият небесен Отец е не е призрак, или в роуминг дух, но самостоятелно действащ човек. Той използва "Аз" в речта си да се отнасят към себе си, и да ни занимава с "вие", когато Той слиза на ниско ниво и дава да се разбере Неговите мисли. Нашият Бог е любов.

Бог се яви на Мойсей Богът на Авраам, Бог на Исаак и Бог на Яков, защото Той се обвързва само с патриарсите завинаги. Този Бог е верни и никога не се променя.

Мойсей е нараснал уплаши и започна да трепери, когато чу глас от храст в пустинята. Той не смееше да погледнете лъчите на Господната святост, но с благоговение и страх държат на разстояние от тях. Бог е дал на Мойсей посочване на Неговото славно святост, да му каже: "Вземи си сандали разстояние от краката си, за мястото, където вие стоите е свята земя" Всяка педя от земята, върху която Христос стъпи, и където тези, които носят Светия Дух започне да се движи, е свята земя. Светият не е отделен от грешниците, въпреки че той е отделен от всеки грях. Неговата любов е обвит в рокля на Негово Светейшество, така че ние, нечисто, може да не бъдат изгорени в огъня на всепоглъщаща му слава.

Мойсей бе очистила от близо гласа на Бога. Неговото сърце и духът му се съживи, той започва да се разглежда начините на Светия Дух. Ако не беше за Духа, той щеше да се стопи в присъствието на Господа.

Бог казал на Мойсей, че е чул молитвите на робите, Господи на небето и земята обича малък и презрян. Той желае да се спаси и да ги благослови. Всеки прочувствен стон е истинска молитва, която Бог може да отговори, и всяка искрена дума, адресирано до Всевишния го достигне. Бог знае гласа си, и вижда истинската си копнеж.

Всемогъщият слезе до нашия малък свят, за да достави на експлоатираните роби. Той не изпрати множество ангели, нито пък Той разтърси земята или хвърлят мълнии. Той избра осемдесет годишен мъж, който е бил зает хранене овците си да достави, чрез неговата слабост, хората на завета. Божието спасение не се извършва чрез сила и мощ, но чрез напътствието само на Неговия Дух. Бог попита Мойсей да се подчиняват и да се съгласи с призива Му. По този начин той може да стане проповедник на евангелието на спасението на своя народ.

ВЪПРОС:

  1. Какво е значението на Бога се проявява към осемдесет годишен пастир в пустинята?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 11:16 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)