Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 022 (Peter and John Imprisoned)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

11. Петър и Йоан в затвора и отведен в съда за За първи път (Деяния 4:1-22)


ДЕЯНИЯ 4:8-11
8 Тогава Петър, изпълнен със Светия Дух, им рече: "Владетелите на хората и старейшините на Израел: 9 Ако ние този ден се съди за едно добро дело направи безпомощен човек, от това, което означава, че той е добре, 10 нека стане известно на всички вас и на всички хора на Израел, че от името на Исус Христос от Назарет, когото вие разпнахте, Когото Бог възкреси от мъртвите, чрез Него този човек стои пред вас здрав. 11 Това е камък ", който бе отхвърлен от строители, която се превърна в крайъгълен камък."

Няколко седмици преди това събитие Петър Исус е отрекъл три пъти от страх за живота си. Той изруга, като че ли никога не е чувал името на своя Господ. Но сега той говори изпълнен със Святия Дух, и в него е изпълнено обещанието на Христос, казвайки: "Когато ви отведе до синагогите им и съдилищата, не се притеснявайте за това, което трябва да говорите. За Светия Дух ще запълни устата си в този час и точните думи на езика си. Не сте Вие, които говорите, но сам Господ. И никой не може да устои на Неговата мъдрост и Неговата сила, която действа във вас." (Мат. 10:18-20)

Двамата апостоли стояха като свидетели на Христос пред владетелите на еврейския народ. Те не говори саркастично, но с всяка кротост към тези, които са отговорни пред Бога за водене на своя народ. Те ги почете като старейшини, на които Бог е дал мъдрост, търпение и добродетели.

Независимо от това, Светият Дух Петър да им кажа, че е много странно да ги затворени и разпитвани за доброто дело са направили в лечението на човек куц от раждането. Той смята арестуването им, както и факта, че са били държани в затвора през цялата нощ, за да бъде една несправедливост.

Двама ученици, обаче, не са много засегнати от несправедливост към тях. Те не се говори за изцеление или ефективна мощност в думите им. Вместо това, Петър отиде директно към същността на жалбата, обявявайки открито триумф на Бог в Исус Христос. Той не говори от страх или красноречие, но говори на владетелите и всички хора в разбираем език, осъзнавайки важността на час. Господ му квалификация да се обадя на владетелите на народа си, да вярвате в Христа. Петър не остави място за съмнение за които Христос. Той не е просто човек, чийто живот е бил изтекъл. Петър обявяват с цялата яснота, че Христос е бил Исус, млад мъж от Назарет, които владетелите на неговия народ е дал да бъде разпнат. Петър не ги ласкае, но ги нарича убийци, и дори врагове на Бога. Те лично е разпнат Христос Господ. Каква прекрасна картина! Двама рибари не стават подсъдими, но прокурорите, които са обвинение срещу убийците на Божия Син. Почтителен, разумни владетели ясно да ги е пропусна обект на старозаветната история. Чрез обединяването на смъртта на Христос, който бе обещано преди хиляди години, те бяха разбити на завета между Бога и хората. Петър е прокурор в името на Бога, и той закопча управниците отговаря за престъпление против своя Господ. Той доказа, че евреите не са само съгреших против Исус, но и директно срещу Бога. Светият не ги превъзнасяне, но Исус, Когото Той възкреси от мъртвите. Като такъв, двама рибари осъди главните свещеници и освети Христос. Те осъдиха фалшива набожност, машинациите на висок пост, и надменността на разкош. Те ясно, че Бог не се отнасят до религиозните институции на Стария Завет, но ги престъпи. Той сега дава власт да прости вярващи, сред хората, които последваха слугата Си Исус.

Голяма мистерия се крие в името на Исус. страхува от това име повече от най-смъртоносната отрова, като има предвид, че небесата са постоянно пълни с възхвала на това име. Святият Дух прославя Спасителя на света, и сам Бог го седнал от дясната Му страна. Христос царува с Него в силата на Светия Дух, един Бог вечен. Днес той работи повече чудеса, отколкото Той е направил, докато е бил на земята, защото Той работи чрез хиляди слугите Си. Милиони са подновени чрез Светия Дух на тези, които вярват в Него. Живия Христос е активна, верен и триумфално. Онзи, който вярва в Него, участва в Неговата сила.

пророчеството на крайъгълен камък, Петър изяснени, за да се управниците, че Исус е основата, силата, и короната на огромна, величествена сграда, духовно Божия храм. Днес се увеличава във всички страни на света, за онзи, който вярва в Христос основава на храма Си. Христос е глава на духовния орган, който управлява и насочва всичките му активни членове. Духовното тяло на Христос е тайната на нашата възраст, а в резултат на триумфа му на кръста. Ли сте, скъпи братко, е изградена и установена в Христос, или да го отхвърли като управниците на евреите, не признава голяма, силна любов към Бога в Христа?

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, Ти Спасител, който работи днес сред народите на света, повишаване на хиляди вярващи и изграждане на Вашата църква в сърцата ни. Помогнете ни бъде верен на вас и не отхвърли рисунка на духа си, така че вашите духовни храма може да се попълни, и може да бъде поддържана глава.

ВЪПРОС:

  1. Какво е значението на адреса на Петър преди главните свещеници?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 10:57 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)