Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 021 (Peter and John Imprisoned)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

11. Петър и Йоан в затвора и отведен в съда за За първи път (Деяния 4:1-22)


ДЕЯНИЯ 4:1-7
1 И като разговаря с хора, свещеници, началникът на храма и садукеите надойдоха върху тях, два силно обезпокоен, че те поучаваха народа и проповядваха в Исус възкресение от мъртвите. 3 И те туриха ръце на тях, и ги тури под стража до следващия ден, защото беше вече вечер. 4 Въпреки това, много от тези, които са чували думата повярваха; и броят на мъжете дойдоха да бъде около пет хиляди. 5 И стана така, на следващия ден, че началниците им, старейшините и книжниците, 6, както и Анна първосвещеника Каиафа, Йоан и Александър, и колкото са били на семейството на първосвещеника, се събраха в Ерусалим. 7 И когато те ги поставиха насред, те попита "С каква сила, или с какво име сте направили това?"

Където и Божието благословение дяволите възбуден. Исус изцели инвалид чрез Петър и Йоан. Мнозина се втурна да слушат Евангелието. Храмът полицията се намеси, защото те се смятали чудо, за да бъде поставена под съмнение, и събирането на опасност за сигурността на хората. Религиозни лидери стояха рамо до рамо със свещениците и тези, които са имали отговорността за осигуряване на реда в храма. Образовани садукеите побърза да подстрекават хората срещу тези безобидни рибари, които учеха народа без разрешение. За тях привилегията да говори публично се ограничава до учени и философи. Те са особено раздразнен и наскърбена, че мъжете от Галилея прогласяват, че Исус е възкръснал от мъртвите, противно на тяхната вяра. Просветени, образовани хора отричат учението на възкресението. Вследствие на това свидетелство за възкресението на Христос е основната причина за арестуването на апостолите, които след това били взети от храма полицията в затвора. Там те прекараха студена нощ се моли, хвали, и благодаря на Исус за триумфа му при лечение на куц човек. Те прославиха Бога за Неговата им дава възможност да се отговори на множеството в храма. Те молитва се подготви за съдебния процес на следващия ден.

Посланието на апостолите на вярата са имали голямо влияние върху народа. Много хора, с разбити сърца, за които се смята, че в Исус, който е бил разпънат на кръст и е възкресил от мъртвите. По този начин, те са получили опрощение на греховете си. Броят на Христовите последователи нарасна до пет хиляди в ранната църква. Те са притежавали нито катедрала, нито надут къща, все още се изпълниха със Светия Дух. Сам Господ е жилищата в тях и чрез тях. Много хора се събраха, за да се молят за тези, които са били в затвора в името на Исус.

На следващия ден комисията Синедриона на разследване, високо съд на евреите, сглобени. Тази комисия включва членовете на семейството на първосвещеника, който е бил най-активен срещу Исус. Те бяха лично го осъдени на смърт по обвинения в богохулство, за Божия Син, обвързана сред тях, им казал, че след това те ще видят Човешкия Син, седящ отдясно на Силата. В действителност, тази божествена власт е работил отново в двете апостолите.

Чрез състояние на Петър и Йоан пред лукавите Каиафа и авторитетни Анна Исус е давал гонители и съдиите му отново шанс да се обърне и да се покаят. Този слух е много важно, не за апостолите, но и за съдиите. Те все още има шанс да се покаят и да повярват в Христос, живот и триумфално Господ.

Умения в управлението на съдебните заседания не отиват бавно с въвеждащи въпроси, но отиде направо към същността на въпроса. Те попитаха учениците, които е, че ги е изпратил и каква мощност работи в тях. Това е същият въпрос, който е поискал Йоан Кръстител и самият Исус. Са усетили силата на Бог и видял чудесата, но не разбирам думите или делата на Светия Дух. Те не признават силата на словото на Бога, защото те бяха заслепени гласа на Господа. Сърцата им бяха дадени до гордост, надменност, и абсолютно строгост по отношение на разпоредбите на закона. Той винаги е голямо нещастие да слушат с ушите, и все пак да не се чуе, да го погледнете с отворени очи, и все пак не виждам.

МОЛИТВА: Господи, отвори сърцето си и да излее Духа Си в ума ми. Просвещението волята ми, че мога да обичам Твоето слово, вярвам в твоето откровение, извършва команди, а не да се противопоставят на чертеж на Твоята любов. Отворете ушите на хората на нашата нация, и да просвети очите на света, че те могат да признават Исус Спасителя, вярват в Него и да получат вечен живот.

ВЪПРОС:

  1. Какво е срещата между Висшия съвет и двамата апостоли означава това?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 10:56 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)