Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 019 (Peter’s Sermon in the Temple)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

10. Петър проповед в храма (Деяния 3:11-26)


ДЕЯНИЯ 3:11-16
11 Сега, като куц човек, който бил излекуван проведе на Петър и Йоан, всички хора се стекоха към тях в преддверието, което се нарича Соломон, смая. 12 Така че, когато добре го видях, той отговори на хората: "Мъже на Израел, защо се чудите? Или защо изглеждат толкова напрегнато в нас, като че от своя сила или благочестие сме направили този човек разходка? 13 Бог на Авраам, Исаак и Яков, Бог на бащите ни, прослави Своя слуга Исус, когото ти предаде и отрече в присъствието на Пилат, когато той е твърдо решен да го пусне. 14 Но вие отрече Светия и Праведния, и попита за един убиец да бъде предоставена на вас, 15 и уби Князът на живота, Когото Бог възкреси от мъртвите, на което ние сме свидетели. 16 и името му, чрез вяра в Неговото име, е направил този човек силен, когото виждаме и знаем. Да, вярата, която идва чрез Него му е дал тази перфектна стабилност в присъствието на всички вас."

Когато множествата усещат власт в определен лидер, те се състезават с него, надявайки се да получи от силата на неговата харизма. За съжаление, тя отдавна е опит, че повечето лидери не даде власт на Бог към своите последователи. Вместо това, те се разпространяват и разпространяват своите собствени сили. Те обещават на последователите си надежда за злато и сребро, но никога не го изпълни.

Петър се чудеше на отношението на евреите ", която е признала нито истината, нито силата на Бог работи в тях. По този начин той за първи път реши да ги освободи от чест на неговата личност. Те не трябваше да разчитат на дарбите си, но за Божия дар сам. То е като Господ казва: "Проклет да е човек, който уповава на човека" Петър свидетелства, че нито човешка сила, нито религиозност може да премахне греха и да изцеляват болните. Мъжете са напълно нерентабилно, но като гордее пауни, че парад себе си за.

Апостолът посочи уникален човек, който сам може да дадем нарушен световна сила и надежда. Този човек е Исус от Назарет. Петър не го наричат Христос, но използва думата "слуга на Бога", за да го опиша, което на гръцки означава слуга на Бога. В същото време, тя се отнася до Христовата мисия на Своя Отец, защото тя е в неговото доброволно подаване, че виждаме съвършенството на Христос и триумф. Син на Самия Бог от всичко, но стана човек и се смири, като формата на слуга и стана послушен на Своя Отец, дори до точката на смъртта, смъртта на кръста. Затова и Бог има силно възвиси Него и Му подари името, което е над всяко друго име (Фил. 2:7-9). Беше точно Петър да се каже, че Бог прослави Своя слуга Исус, за прослава на името на Исус Христос е краят работата на Светия Дух, който е Самият Бог.

Петър не говори в името на, непознат велик Бог, но Бог, Бога на Авраам, Исаак и Яков. Той самият проявява патриарси, които Той сам е избрал. Бог на бащите на нацията вдигна служител Исус от мъртвите. Ефективността на това божествено събитие формира банера над проповядването на апостолите. Иисус Христос не остана в гроба, но е нараснал да живеят завинаги. Апостолите са били очевидци, които са видели и разговарял с него. Те свидетелства за сигурност на Неговото възкресение и прославено тяло след смъртта му на кръста.

Светият Дух не е доволен просто да покаже благодат и триумфа на Бог. Той винаги атакува най-съкровените си греховете на човека, Духът на Бога е свято. Еврейския народ не получи избран един от Бога, но отказва и Го отричат, макар управител Роман го намира за невинен. Те настояваха, че управителят народите обрат истината и разпнат Божият Син. Обръщението им към еврейските управници не е говорил далеч от кулата на Антония, с изглед към откритото пространство на храма, където Исус е бил възпитател в Веранда Соломон. Слушатели усети несправедливост, те са извършили, където дори и тези сгради са били свидетели срещу тях. Петър, който станал ловец на мъжете, продължи речта си. Той извади фалшивите воалите на благочестието от лицата на убийците. Той ги подпечатан, както тези, които са отказали на Божия Агнец, избирайки Варава вместо, който е бил убиец и разбойник. Този избор е разкрил зъл дух и развратен ум.

Святият Дух призова Петър наречен Христос, който е роден на Светия Дух "Светия ", който отиде, за да понесе греховете на целия свят. Този невинен Един е животът на въплътен Бог, и този, който продължава безгрешен никога няма да умре. Но в смъртта на Исус невъзможното нещо се е случило: Принцът на живота се е починал. При изясняване на същността на Исус, Петър не използва титлата "Христос", или "Син на Бога", но цялата значение, съдържаща се в тези заглавия в името на "Исус".

Говорителят продължи с обвинителен акт на убийците, казвайки: "Бог е възлюбил Исус от Назарет, но устоя Божия Дух и убит възлюбен Син на Светия. Вие сте престъпници, врагове на Бога, и противниците му. Ти идваш в храма да се помолят и да получат благословия, но Бог не отговори на молитвите ви, сте убили Исус, праведен Божий служител.

След това, необразованите свидетелят даде показания, че Бог протегна ръката Си, за да не се въвеждат народа на Мойсей, Илия или Йоан Кръстител, но на Исус, който е бил презрян, измъчван и накрая убит от евреите. Възкресението на Исус "е доказателство за Неговата святост в съответствие с Божията воля и удоволствие. Господ Исус е жив, настояще и близо до нас. Показанията на Петър потвърждава, че Христос не гние в гроба, както всички други хора, но се отърси от оковите на смъртта. Сега той живее в слава на Бога Отца.

За да потвърдите тази плашеща съобщение на евреите, Петър спомена своите слушатели да изцели мъж, застанал сред тях, които са известни за дълги години. Подновяване на мускулния тонус и се изправи Неговите кости е сертификат за валидност на свидетелството на Петър, доказателство за Христовото възкресение.

Лука, лекарят, изяснени чрез адрес на Петър, че изцелението идва само по благодат. Дори и вяра в Исус е резултат от благодатта на Спасителя към човека. Вяра в името на Исус означава доверие в Неговото присъствие, сигурност на Негово спестяване ще ангажимент към Него като велик лекар, и държейки се здраво за доставена Неговото слово. Името на Исус "е пълен на властта. Не е конструктивна сила в нашия свят, с изключение на тези в уникално име на Исус. Святият Дух спасява, лекува, и се освещава чрез този уникален и прекрасен име. Не е чудно, по хиляди начини, Сатана се опитва да наруши това име, накара хората да го забравя, или да го размени за други известни имена. Сега, скъпи братко, уверете се, че сте слушател на истината. В човека Исус от Назарет живееше телесно цялата пълнота на Божеството. Този, който се ангажира да Го изпитва Неговата сила. Вечен Божията сила е съвършена в нашата слабост.

Ефикасен вяра е една голяма мистерия, защото е смелост и увереност на вярващия, който поставя напълно доверието му в името на Исус. Доверието му расте чрез продължаващото си поглед към Спасителя. Исус очаква цялото си вяра, държейки се здраво за Разпнатия и се занимава със силата на Неговото възкресение. Ела при Исус, защото Той е автор и завършилият на вашата вяра. Близо до него, душата ти се възстанови духът ви е свежа, и животът ви е оправдано. Твоята вяра те спаси.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, благодаря Ти, че Ти разкри Вашето име до нас, и ни показа, че сте истинския Бог от истинския Бог, единосъщен с Отца. В силата на силния работи. Не ни хвърли далеч от Вашето присъствие, и не отнемай Святия Дух от нас, но ни изпълни със същността на Твоята любов, че можем да продължим в силата си и се разпространява Вашето име в целия свят.

ВЪПРОС:

  1. Какво е значението на думата "вяра в името на Исус от Назарет"?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on May 29, 2013, at 10:11 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)