Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 018 (Healing of a Cripple)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 1 - Създаването на Църквата на Исус Христос в Ерусалим, Юдея, Самария, и Сирия - Под патронажа на апостол Петър, като се ръководи от Светия Дух (Деяния 1 - 12)
A - Растежа и развитието на ранната Църквата в Ерусалим (Деяния 1 - 7)

9. Изцеление на сакат (Деяния 3:1-10)


ДЕЯНИЯ 3:1-10
1 А Петър и Йоан отиваха в храма в часа на молитвата, на деветия час. 2 И на определен човек куц от утробата на майка си, когото те, всеки ден в портата на храма, които се наричат Красива, да попитам милостиня от тези, който влезе в храма; 3, които, видя Петра и Йоана да отидете в храма, моли за милостиня. 4 и фиксиране на очите си върху него, с Джон, Питър каза: "Погледни ни." 5 Така той им даде вниманието му, очакват да получат нещо от тях. 6 Тогава Петър каза: " и злато аз нямам, но това, което имам ви давам В името на Исус Христос от Назарет, стани и ходи" 7 И като го хвана за дясната ръка и го вдигна , и веднага му краката и глезените му добиха сила. 8 Така той скочи, изправи и тръгна и влезе в храма с тях - ходене, скачане, и хвалеше Бога. 9 И всичките люде, като го видя да ходи и хвали Бога. 10 Тогава те са знаели, че той е този, който седеше проси милостиня "Красива порта на храма; и те бяха изпълнени с почуда и удивление какво се е случило с него.

След апостоли и църковни членове се молили заедно влязоха в храма. Те не презира място за поклонение на техния небесен Отец, въпреки че самите те са станали храм на Светия Дух. Заради техните непрекъснати молитви и чист благодарност на Бог ги облече с прекомерна власт. Никой не намира духовна сила, освен в непрекъсната молитва и изучаване на Библията. Сърцата на апостолите бяха изпълнени с любовта на Бога, която се огъва надолу в земята, за да се помогне на бедните. Те не равнодушно премине от нуждаещите се и бедните, за любовта на Бог ни кара да служат на всички хора.

Когато Петър и Йоан отиваха до препълнената и шумна двора на храма да се молят заедно и да получат благословение, те чу мек глас зад тях. Те се обърна, след като бил прекъснат от един беден човек, осакатен от раждането, които не са предприели стъпка в живота си, без помощта на другите. Министри на Господ се смили за бедняка и желания, за да му помогне. Святият Дух ги призова да вярваме в силата на Исус, и укрепване на доверието им в Спасителя. Петър и Йоан веднага разбрах, че Господ иска да прослави името Му страдащия човек.

Петър казал на бедния човек, че той не е побогат от него, за членовете на ранната църква се въздържа от вещи и са живели заедно от един общ фонд. Петър изрази принцип във всяка жива църква: "Ние имаме сребро, нито злато. Ако имахме ние ще ги жертват за да прослави Христос и служат на бедните. ", Където парите се натрупва в общия фонд на църквата има малко любов, а вместо това разпространение скъперничество. Ето защо Божията сила не обитава богата църква в пари, като има предвид, че църквата празна пари, но богати с вяра, е изпълнен с любовта на Христос. Така че, коя от двете искаш, скъпи братко, власт или пари? Христос или на света? Тези неща никога не могат да вървят заедно.

Апостолите се взря в очите на човек, куц от раждането. Те усети, че този беден човек, в найвътрешното си същество, знаеше, че тези мъже са се грижили за него. Те не презират му или баща, за да властва над него като демагози. На първо място, той се надява да получи щедра сума пари от тях, но когато чу, че апостолите са били бедни, подобно на него, очакванията му се стопи.

Куц човек слушаше внимателно, когато Петър спомена странното име "Исус" Той не мисля, че нещо специално на тези, които са били дадени това заглавие, което означава "Бог помага". Петър, обаче, се отнася само, лечител и Спасител има, който е сам истинският Христос. Куц човек може преди това са чували много за този човек, който е бил разпънат на кръст и отново възкръсва. Той би сте забелязали нещо от океана на радост, които се заселиха в хора, тъй като в резултат на това име. Посланието на Светия Дух, че Бог е издигнат човек, който е бил разпънат на кръст и след това го вземат на небето, не са останали скрити по улиците и задните улички на Ерусалим.

Куц човек чу команда, за да ходят в името на Исус. Усети как ръката на Питър се хване на китката си, а след това усети мощен поток на любовта, която минава през тялото му. Изведнъж мускулите и глезените му стана силна и неговите кости са били изправи. Пациентът чул думите: "Разходка в името на Исус Христос." Той се осмелил да направи първата стъпка и с голяма изненада видях, че той може да ходи.

Куц човек никога не бе стъпка в живота си. Сега той скочи като елен и се затича като дете. Той беше изпълнен със силен радост. Той не хвалят апостолите, но веднага се прославиха Бога. Изцели човек не вървят направо вкъщи, защото знаеше, че Исус го изцели. Вместо това, той придружава молещите се апостоли в храма, за да се поклонят и да хвалят Бога с тях. В прелива радостта си той се завтече надясно и наляво, опитвайки костите и краката му. Той преживя, за първи път, което ни се случва всеки ден Бог ни дава благодат, че ние ще ходим. Били ли сте благодари на Господ за тази приви-Леге?

Тъй като сега е 03 часа в следобедните часове, много от хората се бяха събрали в храма за публично поклонение. Те всички знаеха, беден просяк, който е за удоволствие и изключително весело. Той се е превърнала в символ на Христовата сила. Те всички се учудиха и се чувствах тази нова сила по време на работа между тях.

Ами ти, скъпи братко? Ли седят като куц човек в портата на Божия храм, иска милостиня и милостта на тези, които влизат и излизат от храма? Или силата на Исус "възражда, така че можете да се разхождате, да скача, да скачат и да предложи похвала в Неговото име? Ли непрекъснато го прослави с поведението си, ден и нощ?

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, благодаря Ти, че те изцели куц човек чрез вярата на апостолите Вашите. Нека Вашето име също да се освети чрез нашата вяра. Изпълни ни с Твоята милост, така че да не може да обича парите, но служат на бедните в Твоето име. Излекувай нас със силата си, така че да можем да ходим в Твоето име и да Те хваля.

ВЪПРОС:

  1. Какъв е смисълът на декларацията: "В името на Исус Христос от Назарет"?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 28, 2013, at 10:52 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)